اسپیس نوتااسپیس نوتااسپیس نوتا
  • صفحه اصلی
  • فناوری فضایی
    فناوری فضایینمایش بیشتر
    استفاده از دوربین‌ها به‌عنوان ابزار علمی در ماموریت‌های آرتیمیس ۳ انجام می‌شود
    استفاده از دوربین‌ها به‌عنوان ابزار علمی در ماموریت‌های آرتیمیس ۳ انجام می‌شود
    ۵ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
    چگونه می‌توان بادبان‌های خورشیدی را بهتر چرخاند؟
    چگونه می‌توان بادبان‌های خورشیدی را بهتر چرخاند؟
    ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۰۰
    چگونه "عضلات حبابی" به فضانوردان کمک می‌کنند روی پا بایستند؟
    چگونه “عضلات حبابی” به فضانوردان کمک می‌کنند روی پا بایستند؟
    ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۲۱:۰۰
    جهان پر از عدسی‌های طبیعی تلسکوپی است؛ تلسکوپ رومن از آن‌ها برای مطالعه ماده تاریک بهره خواهد گرفت
    جهان پر از عدسی‌های طبیعی تلسکوپی است؛ تلسکوپ رومن از آن‌ها برای مطالعه ماده تاریک بهره خواهد گرفت
    ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۲۰:۰۰
    نمای نزدیک و بی‌سابقه از خورشید؛ تصاویری که نفس را بند می‌آورند
    نمای نزدیک و بی‌سابقه از خورشید؛ تصاویری که نفس را بند می‌آورند
    ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
خواندن: هیجان‌انگیزترین ماموریت‌های فضایی در سال ۱۴۰۴
به اشتراک بگذارید
اسپیس نوتااسپیس نوتا
  • فناوری فضایی
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
ما را دنبال کنید
پژوهش‌های علمی

هیجان‌انگیزترین ماموریت‌های فضایی در سال ۱۴۰۴

از چرخش مرگبار به سمت مشتری تا "سواران ارواح در آسمان"، در اینجا برخی از هیجان‌انگیزترین ماموریت‌های فضایی که در سال 1404 در پیش داریم آمده است.

هیجان‌انگیزترین ماموریت‌های فضایی در سال 1404
یک کلاژ از سه تصویر از فضاپیماهای مختلف (اعتبار تصویر: آژانس فضایی اروپا؛ ناسا/آزمایشگاه پیشرفته جت کالیفرنیا؛ ناسا/آزمایشگاه پیشرفته جت کالیفرنیا)
توسط مونا علی اکبرخان افجه ۱۱ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۰۰
10 دقیقه مطالعه

این سال زمان هیجان‌انگیزی برای ماموریت‌های فضایی خواهد بود.سال ۱۴۰۴ با دو تلاش برای فرود روی ماه در دی آغاز می‌شود، سپس شاهد یک آزمایش جسورانه از SpaceX خواهیم بود که در آن سوخت بین دو وسیله نقلیه Starship در مدار پایین زمین منتقل خواهد شد. این مرحله آزمایشی حیاتی برای نشان دادن توانایی شرکت در استفاده از فضاپیما برای رسیدن به ماه و مریخ است. در ادامه سال ۱۴۰۴، اروپا یک آزمایشگاه رباتیک بدون خدمه را به فضا پرتاب خواهد کرد و فضاپیمای Juno ناسا ممکن است به پایان ماموریت خود برسد و در جو متراکم مشتری بسوزد.در اینجا هیجان‌انگیزترین ماموریت‌های فضایی که باید در سال ۲۰۲۵ منتظر آن‌ها باشیم آمده است:

فرودهای ماه Blue Ghost 1 و Intuitive Machines

coolest mission1
اعتبار تصویر: ادی گیلودی/گتی ایمیجز

در اواسط دی، شرکت Firefly Aerospace مستقر در تگزاس، ماموریت “سواران ارواح در آسمان” را راه‌اندازی خواهد کرد که هدف آن انتقال یک فرودگر ماه با ۱۰ محموله ناسا است. این فرودگر به Mons Latreille، یک ویژگی آتشفشانی در سمت نزدیک ماه که بیش از ۳ میلیارد سال پیش توسط فوران‌های آتشفشانی شکل گرفته است، خواهد رفت.
فرودگر، به نام Blue Ghost 1، انتظار می‌رود در ساعات روز یک روز قمری یا تقریباً ۱۴ روز زمینی عمل کند که در این مدت داده‌هایی درباره ریگولیت ماه (سطح سنگی آن) و نحوه تعامل آن با باد خورشیدی (جریان ذرات باردار که از جو بیرونی خورشید خارج می‌شود) و میدان مغناطیسی زمین جمع‌آوری کند.
در پایان ماموریت خود، Blue Ghost 1 تصاویری از غروب ماه خواهد گرفت و داده‌هایی جمع‌آوری خواهد کرد که تغییرات سطح ماه در هنگام غروب را نشان می‌دهد.
در همین حال، شرکت Intuitive Machines مستقر در تگزاس امیدوار است که فضاپیمای IM-2 خود را در بهمن ۱۴۰۳در قطب جنوبی ماه فرود آورد. این فضاپیما قصد دارد با استفاده از مته و دستگاه طیف‌سنج جرمی، ترکیبات فرار سطح ماه را اندازه‌گیری کند. این فضاپیما همچنین یک ماهواره کوچک به نام Lunar Trailblazer خواهد داشت که برای نقشه‌برداری از ذخایر آب ماه طراحی شده است تا به ناسا در شناسایی مکان‌های فرود آینده برای ماموریت‌های Artemis کمک کند. IM-2 قصد دارد مسیر مستقیمی‌تر از Blue Ghost 1 را طی کند و فقط یک هفته پس از پرتاب به ماه برسد.

تلاش SpaceX برای انتقال سوخت در مدار

SpaceX در حال آماده‌سازی برای یک آزمایش پیشگامانه است تا سوخت را از یک Starship به دیگری در هنگام اتصال در مدار پایین زمین منتقل کند. این آزمایش که برای اسفند ۱۴۰۳ برنامه‌ریزی شده است، شامل پرتاب دو وسیله نقلیه Starship بدون پنجره خواهد بود که با فاصله سه تا چهار هفته از هم پرتاب می‌شوند و دومی به عنوان تانکر سوخت‌رسانی برای اولی عمل خواهد کرد.

این آزمایش گامی حیاتی در نشان دادن این است که فضاپیما می‌تواند برای رسیدن به ماه و در نهایت مریخ مورد استفاده قرار گیرد. برنامه‌های فعلی ناسا برای سفر به ماه و مریخ به مدل سیستم فرود انسانی (Human Landing System) از Starship وابسته هستند. بر اساس نظریه، فضانوردانی که به عنوان بخشی از ماموریت Artemis 3 به سیستم Human Landing System سوار می‌شوند، تا حداقل اواسط سال ۱۴۰۶ به ماه نخواهند رسید.

اولین ماموریت علمی زمین ناسا-ISRO

coolest mission2
تصور یک هنرمند از ماهواره NISAR در مدار بالای کالیفرنیا مرکزی و شمالی. (اعتبار تصویر: ناسا/جی‌پی‌ال-کلتک)

در اسفند ۱۴۰۳، ناسا و سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) در کنار یکدیگر ماموریت رادار سنجشی ناسا-ISRO Synthetic Aperture Radar (NISAR) را راه‌اندازی خواهند کرد که بیشتر زمین و یخ‌های آن را تقریباً هر هفته اسکن خواهد کرد. این فضاپیما با استفاده از دو دستگاه راداری که قادر به دیدن از میان ابرها در روز و شب هستند، حرکت سطح زمین را با دقتی به اندازه چند میلی‌متر اندازه‌گیری خواهد کرد. این اندازه‌گیری‌های دقیق به دانشمندان کمک خواهد کرد تا حرکات زمین را که ممکن است پیش‌زمینه‌ای برای فوران‌های آتشفشانی و زلزله‌ها باشند، ردیابی کنند و تغییرات در جنگل‌ها و اراضی کشاورزی را تحت نظر قرار دهند.
آمریکا و هند همچنین در تلاش هستند تا اولین فضانورد هندی — خلبان آزمایشی نیروی هوایی هند، شوبانشو شاکلا — را در بهمن ۱۴۰۳ به ایستگاه فضایی بین‌المللی بفرستند در ماموریت خصوصی Axiom Mission 4.

راه‌اندازی ماهواره‌های مریخ “Blue” و “Gold” که تاخیر داشتند

coolest mission3
تصویری از دو ماهواره یکسان به نام‌های “آبی” و “طلایی” که در حال گردش به دور سیاره مریخ هستند، به عنوان بخشی از ماموریت ESCAPADE ناسا. (اعتبار تصویر: JAXA)

دو ماهواره ناسا که به سوی مریخ هدایت خواهند شد و در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی طراحی شده‌اند، به بررسی چگونگی و زمان از دست دادن جو سیاره سرخ خواهند پرداخت. این ماهواره‌ها اکنون برنامه‌ریزی شده‌اند تا نه زودتر از بهار ۱۴۰۴ پرتاب شوند، پس از تأخیری در تاریخ پرتاب اصلی این ماموریت که قرار بود در مهر ۱۴۰۳ انجام شود.
این ماهواره‌ها که نام “Blue” و “Gold” را به افتخار رنگ‌های مدرسه UC Berkeley دارند، در مدار مریخ در ارتفاعات مختلف خواهند چرخید تا داده‌های همزمانی درباره پلاسمای سیاره و میدان‌های مغناطیسی آن جمع‌آوری کنند. با این اطلاعات، دانشمندان امیدوارند دریابند که چگونه اتم‌ها از جو مریخ جدا می‌شوند.

ماموریت چین برای جمع‌آوری نمونه‌هایی از یک سیارک نزدیک به زمین

coolest mission4
اعتبار تصویر: ادی گراهام/دانشگاه آریزونا

چین در حال آماده‌سازی برای یک ماموریت جاه‌طلبانه است که قصد دارد قطعاتی از یک سیارک نزدیک به زمین جمع‌آوری کرده و آن‌ها را به زمین بازگرداند و سپس یک دنباله‌دار در اعماق فضا را کاوش کند. فضاپیمای Tianwen-2 که قرار است در اردیبهشت ۱۴۰۴پرتاب شود، به ملاقات با ۴۶۹۲۱۹ Kamo’oalewa، یک شبه‌ماه در نزدیکی زمین خواهد رفت که در سال ۱۳۹۵ کشف شد. مشاهدات زمینی نشان می‌دهند که برخلاف بیشتر سیارک‌های نزدیک به زمین، ۴۶۹۲۱۹ Kamo’oalewa ممکن است به دلیل برخورد بزرگ از سطح ماه پرتاب شده باشد.
Tianwen-2 پس از انجام مشاهدات از راه دور برای ارزیابی مکان‌های فرود، تلاش خواهد کرد تا نمونه‌هایی از این سنگ فضایی جمع‌آوری کند و سپس این نمونه‌ها را به زمین بازخواهد گرداند و از گرانش سیاره برای پرتاب خود به سوی یک دنباله‌دار در کمربند اصلی سیارک‌ها به نام 311P/PANSTARRS در اواسط دهه ۱۴۰۹ استفاده خواهد کرد.

چرخش مرگبار Juno به سمت مشتری

coolest mission5
(اعتبار تصویر: NASA/JPL-Caltech)

فضاپیمای Juno ناسا که هزینه آن ۱.۱ میلیارد دلار بوده است، از سال ۱۳۹۵ مشتری و ماه‌های آن را مطالعه کرده است. این ماموریت که تمدید شده بود، در شهریور ۱۴۰۴به پایان خواهد رسید زیرا فضاپیما به سمت سیاره غول‌پیکر گازی حرکت خواهد کرد، مگر اینکه در برابر تابش شدید مشتری زنده بماند.
طبق برنامه ماموریت، مدار Juno به طور طبیعی خراب خواهد شد و گرانش مشتری فضاپیما را به داخل ابرهای متراکم سیاره می‌کشد. این چرخش نهایی که حدود ۵.۵ روز طول خواهد کشید، تضمین می‌کند که فضاپیما و هر گونه باکتری زمینی که ممکن است به آن ملحق شده باشد، به طور تصادفی قمر یخ‌زده مشتری، Europa، را آلوده نخواهند کرد.

راه‌اندازی آزمایشگاه رباتیک بدون خدمه قابل بازیافت اروپا

coolest mission6
(اعتبار تصویر: ESA)

آژانس فضایی اروپا (ESA) در نظر دارد تا در سه‌ماهه سوم ۱۴۰۴، Space Rider، یک آزمایشگاه رباتیک بدون خدمه به اندازه دو مینی‌ون، را به فضا پرتاب کند. این فضاپیما به مدت دو ماه در مدار پایین زمین باقی خواهد ماند و در این مدت آزمایش‌ها و نمایش فناوری‌ها را در میکروگرانش به صورت خودکار انجام خواهد داد.
در پایان ماموریت خود، Space Rider از مدار خارج شده و در یک باند فرود در پایگاه فضایی اروپا در گویان فرانسه فرود خواهد آمد تا برای حداقل پنج پرواز دیگر بازسازی شود. این فضاپیما بخشی از تلاش ESA برای ارائه خدمات پرتاب مقرون به صرفه برای مشتریان تجاری است و استراتژی گسترده‌تری برای کمک به اروپا در حفظ دسترسی مستقل و روزانه به مدار پایین زمین به شمار می‌آید.

برچسب ها:آژانس فضایی اروپاماهمریخ
منابع:livescience
این مقاله را به اشتراک بگذارید
Facebook Twitter Telegram
مونا علی اکبرخان افجه
توسط مونا علی اکبرخان افجه
دانشجوی دکتری ژئوفیزیک گرایش لرزه شناسی هستم. ژئوفیزیک به بررسی ابعاد زمین و اتفاقاتی مانند زلزله و لرزه هایی که توسط فعالیت انسان به‌وجود می‌آید، می پردازد. فعالیت در حوزه زمین و فضا از علاقه مندی ام است.
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

معمایی که مدت‌ها ذهن اخترشناسان را مشغول کرده بود، شاید اکنون حل شده باشد!
معمایی که مدت‌ها ذهن اخترشناسان را مشغول کرده بود، شاید اکنون حل شده باشد!
۱۲ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
مأموریت جدید اروپا، خورشیدگرفتگی را به یک اتفاق روزانه تبدیل می‌کند
مأموریت جدید اروپا، خورشیدگرفتگی را به یک اتفاق روزانه تبدیل می‌کند
۱۲ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
اگر به‌دنبال سیاره‌ای مانند زمین هستیم، شاید وقت آن است که به ستاره‌های کوتوله قرمز نگاه کنیم
اگر به‌دنبال سیاره‌ای مانند زمین هستیم، شاید وقت آن است که به ستاره‌های کوتوله قرمز نگاه کنیم
۱۲ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
تأیید ناسا: مهمانی جدید از فضای میان‌ستاره‌ای وارد منظومه شمسی شد!
تأیید ناسا: مهمانی جدید از فضای میان‌ستاره‌ای وارد منظومه شمسی شد!
۱۲ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰
برای اولین‌بار: ساختار عظیمی از ماده پنهان در کیهان نمایان شد
برای اولین‌بار: ساختار عظیمی از ماده پنهان در کیهان نمایان شد
۱۱ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰

جدیدترین های تکنوتا

اگر این ایمیل را در صندوق ورودی خود دیدید، فوراً حذفش کنید
۱۲ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۲۱:۳۰
اگر این ایمیل را در صندوق ورودی خود دیدید، فوراً حذفش کنید
دوربین بدترین گوشی شما عجیباً عالی است—اگر این‌طور از آن استفاده کنید
۱۲ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۲۰:۳۰
دوربین بدترین گوشی شما عجیباً عالی است—اگر این‌طور از آن استفاده کنید
بهره‌وری را به یک بازی تبدیل کنید با این ۸ اپلیکیشن آیفون
۱۲ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۹:۳۰
بهره‌وری را به یک بازی تبدیل کنید با این ۸ اپلیکیشن آیفون

پربازدیدترین ها

دو «ستاره نو» در هفته‌های اخیر در آسمان شب منفجر شده‌اند — و هر دو با چشم غیرمسلح قابل رؤیت‌اند
پژوهش‌های علمی
دو «ستاره نو» در هفته‌های اخیر در آسمان شب منفجر شده‌اند — و هر دو با چشم غیرمسلح قابل رؤیت‌اند
۱۱ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
ابرچگال‌ترین نقاط کیهان، نشانه‌های تولد ستارگان اولیه را آشکار می‌کنند
پژوهش‌های علمی
ابرچگال‌ترین نقاط کیهان، نشانه‌های تولد ستارگان اولیه را آشکار می‌کنند
۱۰ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
سیگنالی ضعیف از سپیده‌دم کیهان، راز ستارگان اولیه را فاش می‌کند
پژوهش‌های علمی
سیگنالی ضعیف از سپیده‌دم کیهان، راز ستارگان اولیه را فاش می‌کند
۱۰ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
چرا مرکز کهکشان دیگر ستاره نمی‌سازد؟ پیام این اتفاق چیست؟
پژوهش‌های علمی
چرا مرکز کهکشان دیگر ستاره نمی‌سازد؟ پیام این اتفاق چیست؟
۸ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
اسپیس نوتا
دسترسی سریع
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • تبلیغات
  • لیست بعدا می خوانم
معرفی کوتاه

اسپیس نوتا منبع جامع اخبار و رویدادهای فضایی است که توسط نویسندگان متخصص در این زمینه تهیه می‌شود.

خانواده ما
اسپیس نوتا
تکنوتا
© 1403 کپی مطالب اسپیس نوتا تنها با لینک دادن به سایت امکان‌پذیر است.
  • نقشه سایت
  • تبلیغات