اسپیس نوتااسپیس نوتااسپیس نوتا
  • صفحه اصلی
  • فناوری فضایی
    فناوری فضایینمایش بیشتر
    استفاده از دوربین‌ها به‌عنوان ابزار علمی در ماموریت‌های آرتیمیس ۳ انجام می‌شود
    استفاده از دوربین‌ها به‌عنوان ابزار علمی در ماموریت‌های آرتیمیس ۳ انجام می‌شود
    ۵ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
    چگونه می‌توان بادبان‌های خورشیدی را بهتر چرخاند؟
    چگونه می‌توان بادبان‌های خورشیدی را بهتر چرخاند؟
    ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۰۰
    چگونه "عضلات حبابی" به فضانوردان کمک می‌کنند روی پا بایستند؟
    چگونه “عضلات حبابی” به فضانوردان کمک می‌کنند روی پا بایستند؟
    ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۲۱:۰۰
    جهان پر از عدسی‌های طبیعی تلسکوپی است؛ تلسکوپ رومن از آن‌ها برای مطالعه ماده تاریک بهره خواهد گرفت
    جهان پر از عدسی‌های طبیعی تلسکوپی است؛ تلسکوپ رومن از آن‌ها برای مطالعه ماده تاریک بهره خواهد گرفت
    ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۲۰:۰۰
    نمای نزدیک و بی‌سابقه از خورشید؛ تصاویری که نفس را بند می‌آورند
    نمای نزدیک و بی‌سابقه از خورشید؛ تصاویری که نفس را بند می‌آورند
    ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
خواندن: یک نظریه تازه نحوه مرطوب شدن زمین باستان را توضیح می‌دهد
به اشتراک بگذارید
اسپیس نوتااسپیس نوتا
  • فناوری فضایی
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
ما را دنبال کنید
پژوهش‌های علمی

یک نظریه تازه نحوه مرطوب شدن زمین باستان را توضیح می‌دهد

زمانی که زمین برای نخستین‌بار شکل گرفت، دمای آن به حدی بالا بود که یخ نتواست روی آن باقی بماند. این به این معنی است که تمامی آب موجود در کره‌زمین باید از منابع فرازمینی آمده باشد.

یک نظریه تازه نحوه مرطوب شدن زمین باستان را توضیح می‌دهد
ژاک گیرو/500px/Getty Images
توسط مونا علی اکبرخان افجه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۰۰
10 دقیقه مطالعه

مطالعات روی سنگ‌های باستانی زمین نشان می‌دهند که آب مایع روی زمین به‌طور تقریبی ۱۰۰ میلیون سال پس از شکل‌گیری خورشید وجود داشته است – که از نظر زمانی در مقیاس کیهانی تقریباً بلافاصله است.

این آب که اکنون بیش از ۴.۵ میلیارد سال عمر دارد، از طریق چرخه آب زمین به‌طور مداوم تجدید شده است. تیم تحقیقاتی من به‌تازگی نظریه جدیدی برای توضیح چگونگی رسیدن آب به زمین ارائه کرده است.

یک معما که میلیاردها سال در حال شکل‌گیری است

دانشمندان اخترفیزیک مدت‌هاست که در تلاش هستند تا پاسخ دهند چگونه آب به این سیاره جوان رسید. یکی از نخستین فرضیه‌ها این بود که آب زمین محصول مستقیم تشکیل این سیاره است و از طریق ماگما در هنگام فوران‌های آتشفشانی آزاد می‌شود که در آن بیشتر گازهای منتشرشده بخار آب هستند.

با این حال، این فرضیه در دهه ۱۳۶۸ تغییر کرد، پس از تجزیه‌وتحلیل ترکیب آب زمین و کشف احتمال نقش دنباله‌دارهای یخی، که نشان‌دهنده منشأ فرازمینی است.

دنباله‌دارها که ترکیبی از یخ و سنگ هستند و در دورترین نواحی منظومه شمسی شکل می‌گیرند، گاهی اوقات به‌سمت خورشید پرتاب می‌شوند. وقتی توسط خورشید گرم می‌شوند، دنباله‌های چشمگیر از گرد و غبار و گاز را ایجاد می‌کنند که از زمین قابل مشاهده هستند. سیارک‌ها که در کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری قرار دارند نیز به‌عنوان پدران احتمالی آب زمین معرفی شده‌اند.

مطالعه سنگ‌های دنباله‌دارها و سیارک‌ها از طریق شهاب‌سنگ‌ها – که تکه‌های کوچکی از این اجسام هستند که به زمین افتاده‌اند – بینش‌های کلیدی ارائه کرده است.

با تجزیه‌وتحلیل نسبت D/H – که نسبت هیدروژن سنگین (دوتریوم) به هیدروژن استاندارد است – دانشمندان دریافتند که آب زمین بیشتر مشابه آب سیارک‌های کربنی است که نشانه‌هایی از آب گذشته دارند. این تحقیق تمرکز را به سمت این سیارک‌ها تغییر داد.

rain on ocean header1
کمربند سیارک‌ها بین مریخ و مشتری قرار دارد، در حالی که کمربند کویپر فراتر از نپتون امتداد می‌یابد. (پلاین/ویکی‌پدیا، مجوز CC BY)

مطالعات اخیر بر شناسایی مکانیزم‌های آسمانی متمرکز شده‌اند که می‌توانند این سیارک‌های پرآب را به سطح خشک زمین اولیه منتقل کنند. نظریه‌های مختلفی برای توضیح “اختلال” در سیاره‌سازها – اجسام یخی بزرگ در کمربند سیارک‌ها و کمربند کویپر – ارائه شده است.

این سناریوها پیشنهاد می‌کنند که تعاملات گرانشی باعث جابه‌جایی این اجسام شده و آن‌ها را به‌سمت زمین می‌فرستند. چنین رویدادهایی نیاز به یک فرآیند پیچیده “بیلیارد گرانشی” داشتند که تاریخ پرآشوبی از منظومه شمسی را نشان می‌دهد.

در حالی که واضح است که شکل‌گیری سیارات با تحولات و برخوردهای زیادی همراه بوده است، ممکن است رسیدن آب به زمین به‌صورت طبیعی و کمتر دراماتیک‌تری انجام شده باشد.

یک فرضیه ساده‌تر

من با این فرضیه شروع کردم که سیارک‌ها از همان ابتدا یخی از پیله شکل‌گیری خود بیرون می‌آیند، که همان قرص پیش‌سیاره‌ای است. این قرص یک دیسک عظیم و غنی از هیدروژن است که پر از گرد و غبار است و در آن سیارات و کمربندهای اولیه تشکیل می‌شوند. این قرص تمام سیستم سیاره‌ای نوظهور را دربرمی‌گیرد.

پس از اینکه این پوشش محافظ از بین می‌رود – پس از چند میلیون سال – سیارک‌ها گرم می‌شوند و یخ آن‌ها ذوب یا دقیق‌تر بگویم، تبدیل به بخار می‌شود. در فضا که فشار تقریباً صفر است، آب پس از این فرآیند به‌صورت بخار باقی می‌ماند.

یک دیسک بخار آب سپس روی کمربند سیارک‌ها که در حال چرخش به دور خورشید هستند، قرار می‌گیرد. با تبخیر یخ، این دیسک با بخار پر می‌شود که به‌دلیل فرآیندهای پیچیده دینامیکی به‌سمت درون خورشید حرکت می‌کند. در طول مسیر، این بخار به سیاره‌های درونی برخورد می‌کند و آن‌ها را در نوعی “حمام” فرو می‌برد.

به نوعی، این دیسک “سیارات زمین‌سان” مانند مریخ، زمین، زهره و عطارد را آبیاری می‌کند. بیشتر این جذب آب حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیون سال پس از تشکیل خورشید اتفاق افتاد، زمانی که درخشندگی خورشید به‌طور چشمگیری در مدت زمانی کوتاه افزایش یافت و نرخ گازگیری سیارک‌ها را بالا برد.

file 20241211 17 88dtyu
ترجمه گام به گام یک مدل جدید برای توزیع آب در سیارات درونی سیستم خورشیدی، از جمله زمین. پنج میلیون سال پس از تولد خورشید، سیارک‌ها در کمربند اصلی به دلیل انرژی خورشیدی بخار آب آزاد می‌کنند. این بخار به تدریج به درون سیستم خورشیدی منتشر می‌شود و در نهایت سیارات را در بر می‌گیرد، که بخشی از آن را جذب کرده و اقیانوس‌ها را بین ۱۰ تا ۱۰۰ میلیون سال بعد شکل می‌دهند. (سیلوان کند/رصدخانه پاریس – PSL/LESIA، ارائه شده توسط نویسنده)

زمانی که آب توسط گرانش یک سیاره جذب می‌شود، فرآیندهای زیادی می‌توانند رخ دهند.

اما در زمین، یک مکانیزم محافظتی باعث شده است که جرم کل آب از پایان دوره جذب تا به امروز نسبتا ثابت بماند. اگر آب بیش از حد وارد جو شود، به ابرها تبدیل می‌شود که در نهایت به سطح بازمی‌گردند و باران را تشکیل می‌دهند – فرآیندی که به آن چرخه آب گفته می‌شود.

مقدار آب روی زمین، چه در گذشته و چه در حال حاضر، به‌خوبی مستند شده است. مدل ما که از گازگیری یخ از کمربند سیارک اولیه شروع می‌شود، به‌خوبی مقدار آب لازم برای تشکیل اقیانوس‌ها، رودخانه‌ها و دریاچه‌ها و حتی آبی که در عمق گوشته زمین مدفون است، توضیح می‌دهد.

اندازه‌گیری‌های دقیق نسبت D/H آب در اقیانوس‌ها همچنین با مدل ما هم‌خوانی دارد. علاوه بر این، مدل توضیح می‌دهد که چه مقدار آب در گذشته در دیگر سیارات و حتی در ماه وجود داشته است.

شاید بخواهید بدانید که چگونه به این نظریه جدید رسیدم. این نظریه از مشاهدات اخیر، به‌ویژه آن‌هایی که با ALMA، آرایه‌ای از تلسکوپ‌های رادیویی با بیش از ۶۰ آنتن در شیلی و در ارتفاع پنج کیلومتری از سطح دریا، انجام شده‌اند، سرچشمه گرفته است.

مشاهدات سیستم‌های خارج از منظومه شمسی با کمربندهایی مشابه کمربند کویپر نشان می‌دهند که سیاره‌سازها در این کمربندها، مونوکسید کربن (CO) را تبخیر می‌کنند. برای کمربندهایی که به ستاره خود نزدیک‌تر هستند، مانند کمربند سیارک‌ها، CO به‌قدری فرار است که نمی‌تواند وجود داشته باشد و آب احتمالاً آزاد می‌شود.

ساخت مدل

ایده اولیه برای این نظریه از این یافته‌ها آغاز شد. علاوه بر این، داده‌های اخیر از مأموریت‌های Hayabusa 2 و OSIRIS-REx که سیارک‌هایی مشابه با آن‌هایی که ممکن است در تشکیل دیسک بخار آب اولیه نقش داشته‌اند را بررسی کردند، تاییدهای کلیدی ارائه دادند.

این مأموریت‌ها همراه با مشاهدات طولانی‌مدت از تلسکوپ‌های زمینی، مقادیر قابل‌توجهی از مواد معدنی هیدراته را بر روی این سیارک‌ها نشان دادند – مواد معدنی که تنها از تماس با آب تشکیل می‌شوند. این به‌طور ضمنی از این که این سیارک‌ها ابتدا یخی بوده‌اند، حمایت می‌کند، حتی اگر بیشتر آن‌ها اکنون یخ خود را از دست داده‌اند (مگر در مورد اجسام بزرگ‌تری مانند سرس).

با اساس مدل در دست، گام بعدی توسعه یک شبیه‌سازی عددی بود تا گازگیری یخ، پراکندگی بخار آب و جذب نهایی آن توسط سیارات را پیگیری کند.

در طول این شبیه‌سازی‌ها، به‌سرعت مشخص شد که مدل می‌تواند تأمین آب زمین را توضیح دهد. تحقیقات اضافی درباره مقادیر آب در گذشته در مریخ و دیگر سیارات زمین‌سان، کاربرد مدل را برای آن‌ها نیز تأیید کرد. همه‌چیز با هم هم‌خوانی داشت و نتایج آماده انتشار بود!

به‌عنوان محقق، تنها طراحی یک مدل که کار کند و به نظر برسد که همه‌چیز را توضیح می‌دهد کافی نیست. این نظریه باید در مقیاس بزرگتری آزمایش شود. اگرچه اکنون امکان تشخیص دیسک بخار آبی که “سیارات زمین‌سان” را آبیاری کرده، وجود ندارد، ما می‌توانیم به سیستم‌های خارج از منظومه شمسی با کمربندهای سیارکی جوان نگاه کنیم تا ببینیم آیا چنین دیسک‌های بخاری وجود دارد یا نه.

طبق محاسبات ما، این دیسک‌ها، هرچند ضعیف، باید با ALMA قابل‌تشخیص باشند. تیم ما به‌تازگی زمان مشاهده از ALMA را به‌دست آورده است تا سیستم‌های خاصی را برای شواهد وجود این دیسک‌ها بررسی کند.
ما ممکن است در آستانه آغاز عصری جدید در درک منشأ آب زمین باشیم.

برچسب ها:زمین
منابع:sciencealert
این مقاله را به اشتراک بگذارید
Facebook Twitter Telegram
مونا علی اکبرخان افجه
توسط مونا علی اکبرخان افجه
دانشجوی دکتری ژئوفیزیک گرایش لرزه شناسی هستم. ژئوفیزیک به بررسی ابعاد زمین و اتفاقاتی مانند زلزله و لرزه هایی که توسط فعالیت انسان به‌وجود می‌آید، می پردازد. فعالیت در حوزه زمین و فضا از علاقه مندی ام است.
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

معمایی که مدت‌ها ذهن اخترشناسان را مشغول کرده بود، شاید اکنون حل شده باشد!
معمایی که مدت‌ها ذهن اخترشناسان را مشغول کرده بود، شاید اکنون حل شده باشد!
۱۲ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
مأموریت جدید اروپا، خورشیدگرفتگی را به یک اتفاق روزانه تبدیل می‌کند
مأموریت جدید اروپا، خورشیدگرفتگی را به یک اتفاق روزانه تبدیل می‌کند
۱۲ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
اگر به‌دنبال سیاره‌ای مانند زمین هستیم، شاید وقت آن است که به ستاره‌های کوتوله قرمز نگاه کنیم
اگر به‌دنبال سیاره‌ای مانند زمین هستیم، شاید وقت آن است که به ستاره‌های کوتوله قرمز نگاه کنیم
۱۲ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
تأیید ناسا: مهمانی جدید از فضای میان‌ستاره‌ای وارد منظومه شمسی شد!
تأیید ناسا: مهمانی جدید از فضای میان‌ستاره‌ای وارد منظومه شمسی شد!
۱۲ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰
برای اولین‌بار: ساختار عظیمی از ماده پنهان در کیهان نمایان شد
برای اولین‌بار: ساختار عظیمی از ماده پنهان در کیهان نمایان شد
۱۱ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰

جدیدترین های تکنوتا

اگر این ایمیل را در صندوق ورودی خود دیدید، فوراً حذفش کنید
۱۲ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۲۱:۳۰
اگر این ایمیل را در صندوق ورودی خود دیدید، فوراً حذفش کنید
دوربین بدترین گوشی شما عجیباً عالی است—اگر این‌طور از آن استفاده کنید
۱۲ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۲۰:۳۰
دوربین بدترین گوشی شما عجیباً عالی است—اگر این‌طور از آن استفاده کنید
بهره‌وری را به یک بازی تبدیل کنید با این ۸ اپلیکیشن آیفون
۱۲ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۹:۳۰
بهره‌وری را به یک بازی تبدیل کنید با این ۸ اپلیکیشن آیفون

پربازدیدترین ها

دو «ستاره نو» در هفته‌های اخیر در آسمان شب منفجر شده‌اند — و هر دو با چشم غیرمسلح قابل رؤیت‌اند
پژوهش‌های علمی
دو «ستاره نو» در هفته‌های اخیر در آسمان شب منفجر شده‌اند — و هر دو با چشم غیرمسلح قابل رؤیت‌اند
۱۱ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
ابرچگال‌ترین نقاط کیهان، نشانه‌های تولد ستارگان اولیه را آشکار می‌کنند
پژوهش‌های علمی
ابرچگال‌ترین نقاط کیهان، نشانه‌های تولد ستارگان اولیه را آشکار می‌کنند
۱۰ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
سیگنالی ضعیف از سپیده‌دم کیهان، راز ستارگان اولیه را فاش می‌کند
پژوهش‌های علمی
سیگنالی ضعیف از سپیده‌دم کیهان، راز ستارگان اولیه را فاش می‌کند
۱۰ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
چرا مرکز کهکشان دیگر ستاره نمی‌سازد؟ پیام این اتفاق چیست؟
پژوهش‌های علمی
چرا مرکز کهکشان دیگر ستاره نمی‌سازد؟ پیام این اتفاق چیست؟
۸ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
اسپیس نوتا
دسترسی سریع
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • تبلیغات
  • لیست بعدا می خوانم
معرفی کوتاه

اسپیس نوتا منبع جامع اخبار و رویدادهای فضایی است که توسط نویسندگان متخصص در این زمینه تهیه می‌شود.

خانواده ما
اسپیس نوتا
تکنوتا
© 1403 کپی مطالب اسپیس نوتا تنها با لینک دادن به سایت امکان‌پذیر است.
  • نقشه سایت
  • تبلیغات