اسپیس نوتااسپیس نوتااسپیس نوتا
  • صفحه اصلی
  • فناوری فضایی
    فناوری فضایینمایش بیشتر
    با فناوری ORCAA، اسرار اقیانوس‌های فرازمینی را بشکافید
    با فناوری ORCAA، اسرار اقیانوس‌های فرازمینی را بشکافید
    ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰
    آیا ربات‌های دوپا جایگزین مریخ‌نوردها در ماه می‌شوند؟
    آیا ربات‌های دوپا جایگزین مریخ‌نوردها در ماه می‌شوند؟
    ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۲۲:۰۰
    اعماق ماه را با فناوری LunarLeaper اکتشاف کنید
    اعماق ماه را با فناوری LunarLeaper اکتشاف کنید
    ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
    دانشمندان با خالکوبی میکروسکوپی روی خرس‌های آبی، دستاوردی بزرگ در نانوفناوری رقم زدند
    دانشمندان با خالکوبی میکروسکوپی روی خرس‌های آبی، دستاوردی بزرگ در نانوفناوری رقم زدند
    ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
    الویس در مدار: میکروسکوپ سه‌بعدی جدید برای بررسی میکروب‌ها به ایستگاه فضایی رسید
    الویس در مدار: میکروسکوپ سه‌بعدی جدید برای بررسی میکروب‌ها به ایستگاه فضایی رسید
    ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
خواندن: ۸ مقصدی که باید برای تعطیلات (آینده) خود در مریخ ببینید
به اشتراک بگذارید
اسپیس نوتااسپیس نوتا
  • فناوری فضایی
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
ما را دنبال کنید
ستاره‌ها و سیارات

۸ مقصدی که باید برای تعطیلات (آینده) خود در مریخ ببینید

مریخ سیاره ای با تضادهای وسیع است – آتشفشان های عظیم، دره های عمیق، و دهانه هایی که ممکن است میزبان آب جاری باشند یا نباشند. به محض اینکه اولین مستعمرات سیاره سرخ را به حرکت در آوریم، مکان شگفت انگیزی برای گردشگران آینده خواهد بود.

8 مقصدی که باید برای تعطیلات (آینده) خود در مریخ ببینید
(اعتبار تصویر: VICTOR HABBICK VISIONS/SCIENCE PHOTO LIBRARY از طریق Getty Images)
توسط مونا علی اکبرخان افجه ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۰۰
10 دقیقه مطالعه

مکان‌های فرود برای این ماموریت‌های آینده احتمالاً به دلایل ایمنی و عملی باید دشت‌های مسطح باشند، اما شاید بتوانند ظرف چند روز رانندگی در زمین‌شناسی جالب‌تر فرود بیایند. در اینجا مکان هایی وجود دارد که مریخی های آینده می توانند از آنها بازدید کنند.

8 destination1
(اعتبار تصویر: NASA/تیم علمی MOLA/ O. de Goursac، Adrian Lark)

المپوس مونس شدیدترین آتشفشان منظومه شمسی است. به گفته ناسا، این منطقه که در منطقه آتشفشانی تارسیس قرار دارد، تقریباً به اندازه ایالت آریزونا است. ارتفاع ۱۶ مایلی (۲۵ کیلومتری) آن را تقریباً سه برابر ارتفاع اورست زمین، که حدود ۵.۵ مایل (۸.۹ کیلومتر) ارتفاع دارد، می کند.

المپوس مونس یک آتشفشان سپر غول پیکر است که پس از خزیدن آهسته گدازه در دامنه های آن شکل گرفت. این بدان معنی است که احتمالاً کوهنوردی برای کاشفان آینده آسان است، زیرا میانگین شیب آن تنها ۵ درصد است. در قله آن یک فرورفتگی تماشایی به عرض حدود ۵۳ مایل (۸۵ کیلومتر) وجود دارد که توسط اتاق‌های ماگمایی تشکیل شده است که گدازه‌ای را از دست داده (احتمالاً در طول فوران) و فروریخته است.

آتشفشان های تارسیس

8 destination2
(اعتبار تصویر: NASA/JPL)

در حالی که در حال صعود به اطراف Olympus Mons هستید، ارزش آن را دارد که به برخی از آتشفشان های دیگر در منطقه تارسیس نگاه کنید. به گفته ناسا تارسیس میزبان ۱۲ آتشفشان غول پیکر در منطقه ای به عرض تقریباً ۲۵۰۰ مایل (۴۰۰۰ کیلومتر) است. مانند المپوس مونس، این آتشفشان‌ها بسیار بزرگتر از آتشفشان‌های روی زمین هستند، احتمالاً به این دلیل که مریخ کشش گرانشی ضعیف‌تری دارد که به آتشفشان‌ها اجازه می‌دهد بلندتر شوند. این آتشفشان ها ممکن است به مدت دو میلیارد سال یا نیمی از تاریخ مریخ فوران کرده باشند.

تصویر اینجا منطقه تارسیس شرقی را نشان می دهد، همانطور که توسط وایکینگ ۱ در سال ۱۹۸۰ به تصویر کشیده شده است. در سمت چپ، از بالا به پایین، سه آتشفشان سپر را می بینید که تقریباً ۲۵ کیلومتر ارتفاع دارند: Ascraeus Mons، Pavonis Mons، و Arsia. مونس در سمت راست بالا، آتشفشان سپر دیگری به نام Tharsis Tholus وجود دارد.

وایلس مارینریس: دره‌ای عظیم در سیاره سرخ

8 destination3
(اعتبار تصویر: ناسا)

مریخ نه تنها میزبان بزرگترین آتشفشان منظومه شمسی است، بلکه بزرگترین دره را نیز در خود جای داده است. طبق گفته ناسا، Valles Marineris تقریباً ۱۸۵۰ مایل (۳۰۰۰ کیلومتر) طول دارد. این حدود چهار برابر طولانی تر از گرند کانیون است که طول آن حدود ۵۰۰ مایل (۸۰۰ کیلومتر) است.

محققان مطمئن نیستند که Valles Marineris چگونه به وجود آمده است، اما چندین نظریه در مورد شکل گیری آن وجود دارد. بسیاری از دانشمندان پیشنهاد می کنند که زمانی که منطقه تارسیس شکل گرفت، به رشد Valles Marineris کمک کرد. گدازه ای که در منطقه آتشفشانی حرکت می کرد، پوسته را به سمت بالا هل داد، که پوسته را به شکستگی در مناطق دیگر تبدیل کرد. با گذشت زمان، این شکستگی ها به Valles Marineris تبدیل شدند.

قطب شمال و جنوب

8 destination4
(اعتبار تصویر: NASA/JPL/USGUS)

مریخ دارای دو منطقه یخی در قطب های خود است که ترکیبات کمی متفاوت دارند. قطب شمال (تصویر) توسط فرودگر فونیکس در سال ۲۰۰۸ از نزدیک مورد مطالعه قرار گرفت، در حالی که مشاهدات قطب جنوب ما از مدارگردها انجام شده است. به گفته ناسا، در طول زمستان، دما در نزدیکی هر دو قطب شمال و جنوب آنقدر سرد است که دی اکسید کربن از اتمسفر به یخ در سطح متراکم می شود.

این فرآیند در تابستان، زمانی که دی اکسید کربن به اتمسفر بازمی گردد، معکوس می شود. دی اکسید کربن به طور کامل در نیمکره شمالی ناپدید می شود و یک کلاهک یخی از خود به جای می گذارد. اما مقداری از یخ دی اکسید کربن در جو جنوبی باقی می ماند. تمام این حرکت یخ تأثیرات گسترده ای بر آب و هوای مریخ دارد و باد و سایر اثرات را ایجاد می کند.

دهانه گیل و کوه شارپ (آئولیس مونس)

8 destination5
(اعتبار تصویر: NASA/JPL-Caltech/ASU)

دهانه گیل که با فرود مریخ نورد کنجکاوی در سال ۲۰۱۲ به شهرت رسید، میزبان شواهد گسترده ای از آب گذشته است. کنجکاوی چند هفته پس از فرود به یک بستر رودخانه برخورد کرد و شواهد گسترده تری از آب در طول سفر خود در امتداد کف دهانه یافت. کنجکاوی اکنون در حال صعود به یک آتشفشان مجاور به نام کوه شارپ (Aeolis Mons) است و به ویژگی های زمین شناسی در هر یک از طبقات آن نگاه می کند.

یکی از جالب‌ترین یافته‌های کنجکاوی، کشف مولکول‌های آلی پیچیده در این منطقه در موارد متعدد بود. نتایج سال ۲۰۱۸ اعلام کرد که این مواد آلی در داخل سنگ های ۳.۵ میلیارد ساله کشف شده اند. همزمان با نتایج آلی، محققان اعلام کردند که مریخ نورد غلظت متان را در جو در طول فصول تغییر می‌کند. متان عنصری است که می‌تواند توسط میکروب‌ها و همچنین پدیده‌های زمین‌شناسی تولید شود، بنابراین مشخص نیست که آیا این نشانه‌ای از حیات است یا خیر.

فسیل‌های مدوسا: رازهای ناشناخته بر روی مریخ

8 destination6
(اعتبار تصویر: ESA)

Medusae Fossae یکی از عجیب‌ترین مکان‌های مریخ است و برخی افراد حتی حدس می‌زنند که شواهدی از نوعی سقوط بشقاب پرنده در آن وجود دارد. توضیح محتمل‌تر این است که یک ذخایر آتشفشانی عظیم، تقریباً یک پنجم اندازه ایالات متحده است. با گذشت زمان، بادها صخره ها را به شکل های زیبایی درآوردند.

اما محققان برای اینکه بدانند چگونه این آتشفشان ها Medusae Fossae را تشکیل دادند، به مطالعه بیشتری نیاز دارند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داد که این شکل‌گیری ممکن است از فوران‌های آتشفشانی بسیار عظیمی که صدها برابر بیش از ۵۰۰ میلیون سال رخ می‌دهد، شکل گرفته باشد. این فوران‌ها آب و هوای سیاره سرخ را گرم می‌کرد زیرا گازهای گلخانه‌ای ناشی از آتشفشان‌ها به اتمسفر می‌رفتند.

تکرار خطوط شیب‌دار در دهانه هال: بررسی و تحلیل

8 destination7
(اعتبار تصویر: NASA/JPL-Caltech/Univ. of Arizona)

مریخ میزبان ویژگی‌های عجیبی به نام خط‌های شیب‌دار مکرر است که در طول هوای گرم در کناره‌های دهانه‌های شیب‌دار شکل می‌گیرند. با این حال، سخت است که بفهمیم این RSL چیست. تصاویر نشان داده شده در اینجا از دهانه هیل (و همچنین مکان های دیگر) نقاطی را نشان می دهد که طیف سنجی نشانه هایی از هیدراتاسیون را در آنها مشاهده کرد.

در سال ۲۰۱۵، ناسا در ابتدا اعلام کرد که نمک های هیدراته باید نشانه هایی از آب جاری در سطح باشند، اما تحقیقات بعدی نشان داد که RSL می تواند از آب جوی یا جریان های خشک شن و ماسه تشکیل شود. در واقعیت، ممکن است مجبور باشیم به این نمک ها نزدیک شویم. RSL تا ببینید ماهیت واقعی آنها چیست. اما یک مشکل وجود دارد – اگر RSL واقعاً میزبان میکروب‌های بیگانه باشد، ما نمی‌خواهیم در صورت آلودگی خیلی نزدیک شویم. در حالی که ناسا چگونگی بررسی را تحت پروتکل های حفاظت از سیاره خود می داند، کاوشگران انسانی آینده ممکن است مجبور شوند این ویژگی های مرموز را از دور با استفاده از دوربین دوچشمی تحسین کنند.

بررسی تپه‌های روح در Night Labyrinth و پایگاه Hellas

8 destination8
(اعتبار تصویر: NASA/JPL/دانشگاه آریزونا)

مریخ سیاره ای است که این روزها بیشتر توسط باد شکل گرفته است، زیرا آب با رقیق شدن جو آن تبخیر شده است. اما ما می‌توانیم شواهد گسترده‌ای از آب‌های گذشته را ببینیم، مانند مناطقی از ‘تپه‌های ارواح’ که در Noctis Labyrinthus و حوضه Hellas یافت شده‌اند. محققان می گویند که در این مناطق تپه هایی با ارتفاع ده ها متر نگهداری می شد. بعداً تپه‌ها توسط گدازه یا آب غرق شدند که پایه‌های خود را حفظ کردند در حالی که بالای آن فرسایش یافت.

تپه‌های شنی قدیمی مانند این نشان می‌دهند که چگونه بادها در مریخ باستان می‌ریختند، که به نوبه خود نکاتی را در مورد محیط باستانی سیاره سرخ به اقلیم شناسان می‌دهد. در یک پیچ و تاب هیجان‌انگیزتر، می‌توان میکروب‌هایی را در مناطق محافظت‌شده این تپه‌ها پنهان کرد، اما در برابر تشعشعات و بادهایی که در غیر این صورت آن‌ها را می‌برد.

برچسب ها:مریخمریخ‌نورد کنجکاویناسا
منابع:livescience
این مقاله را به اشتراک بگذارید
Facebook Twitter Telegram
مونا علی اکبرخان افجه
توسط مونا علی اکبرخان افجه
دانشجوی دکتری ژئوفیزیک گرایش لرزه شناسی هستم. ژئوفیزیک به بررسی ابعاد زمین و اتفاقاتی مانند زلزله و لرزه هایی که توسط فعالیت انسان به‌وجود می‌آید، می پردازد. فعالیت در حوزه زمین و فضا از علاقه مندی ام است.
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

import numpy as np import h5py data='/content/drive/MyDrive/SILIXA_iDAS015_181219184621_fieldID000212.h5' data1=h5py.File(data,'r') print(data1.keys()) display(data1) display(data) raw_data = data1['DasRawData']['RawData'] x_axis = np.arange(raw_data.shape[1]) t_axis = np.arange(raw_data.shape[0]) print(x_axis.shape) print(t_axis.shape) import matplotlib.pyplot as plt import numpy as np ns = 30000 fs = 1000 dx = 1.021 nx = 3136 GL = 10 x = np.arange(nx) * dx def u(x, t): return np.exp(-(x - t)**2) def calculate_result(x): return 1/10 * (u(x - 5, t) - u(x + 5, t)) traces = [] for t in range(0,30000): tr = [calculate_result(x_val) for x_val in x] traces.append(tr) traces_array = np.array(traces) print(f"traces_array : {traces_array.shape}")
ساختار کلان در ژرفای کهکشان‌ها؛ چگونه ذهن ما از کیهان عقب می‌ماند؟
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰
گردبادهای مشتری و قمری با ماگمای روان؛ کشفیات جدید فضاپیمای جونو ناسا شگفت‌انگیز است
گردبادهای مشتری و قمری با ماگمای روان؛ کشفیات جدید فضاپیمای جونو ناسا شگفت‌انگیز است
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
آیا جیمز وب موفق به شناسایی سیاه‌چاله‌ای عظیم در کهکشان فرفره جنوبی شده است؟
آیا جیمز وب موفق به شناسایی سیاه‌چاله‌ای عظیم در کهکشان فرفره جنوبی شده است؟
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
کشف غافلگیرکننده اخترشناسان: ابر عظیمی که در تاریکی می‌درخشد، تمام این مدت پنهان بوده!
کشف غافلگیرکننده اخترشناسان: ابر عظیمی که در تاریکی می‌درخشد، تمام این مدت پنهان بوده!
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
پرواز بر فراز دره مارینر: هلیکوپترها جایگزین مریخ‌نوردها می‌شوند
پرواز بر فراز دره مارینر: هلیکوپترها جایگزین مریخ‌نوردها می‌شوند
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰

جدیدترین های تکنوتا

هواوی میت ۸۰ ممکن است از حسگر اثر انگشت اولتراسونیک جانبی استفاده کند
هواوی میت ۸۰ ممکن است از حسگر اثر انگشت اولتراسونیک جانبی استفاده کند
قابلیت جدید «راحتی چشم با هوش مصنوعی» برای سری هواوی میت ۷۰ عرضه شد
قابلیت جدید «راحتی چشم با هوش مصنوعی» برای سری هواوی میت ۷۰ عرضه شد
سامسونگ جدول زمانی انتشار به‌روزرسانی اندروید ۱۶ رابط کاربری One UI 8 را تأیید کرد
سامسونگ جدول زمانی انتشار به‌روزرسانی اندروید ۱۶ رابط کاربری One UI 8 را تأیید کرد

پربازدیدترین ها

وِستا، نه سیاره نامیده می‌شود، نه سیارک
ستاره‌ها و سیارات
وِستا، نه سیاره نامیده می‌شود، نه سیارک
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
تماشای نادر اورانوس؛ دانشمندان از پنهان‌روی بهره‌برداری کردند
ستاره‌ها و سیارات
تماشای نادر اورانوس؛ دانشمندان از پنهان‌روی بهره‌برداری کردند
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
مه تاریک در آسمانی ستاره‌باران شکل می‌گیرد
ستاره‌ها و سیارات
مه تاریک در آسمانی ستاره‌باران شکل می‌گیرد
۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۲۱:۰۰
عملکرد سامانه‌های لیزری برای ارتباط از مریخ چگونه خواهد بود؟
ستاره‌ها و سیارات
عملکرد سامانه‌های لیزری برای ارتباط از مریخ چگونه خواهد بود؟
۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
اسپیس نوتا
دسترسی سریع
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • تبلیغات
  • لیست بعدا می خوانم
معرفی کوتاه

اسپیس نوتا منبع جامع اخبار و رویدادهای فضایی است که توسط نویسندگان متخصص در این زمینه تهیه می‌شود.

خانواده ما
اسپیس نوتا
تکنوتا
© 1403 کپی مطالب اسپیس نوتا تنها با لینک دادن به سایت امکان‌پذیر است.
  • نقشه سایت
  • تبلیغات