اسپیس نوتااسپیس نوتااسپیس نوتا
  • صفحه اصلی
  • فناوری فضایی
    فناوری فضایینمایش بیشتر
    با فناوری ORCAA، اسرار اقیانوس‌های فرازمینی را بشکافید
    با فناوری ORCAA، اسرار اقیانوس‌های فرازمینی را بشکافید
    ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰
    آیا ربات‌های دوپا جایگزین مریخ‌نوردها در ماه می‌شوند؟
    آیا ربات‌های دوپا جایگزین مریخ‌نوردها در ماه می‌شوند؟
    ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۲۲:۰۰
    اعماق ماه را با فناوری LunarLeaper اکتشاف کنید
    اعماق ماه را با فناوری LunarLeaper اکتشاف کنید
    ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
    دانشمندان با خالکوبی میکروسکوپی روی خرس‌های آبی، دستاوردی بزرگ در نانوفناوری رقم زدند
    دانشمندان با خالکوبی میکروسکوپی روی خرس‌های آبی، دستاوردی بزرگ در نانوفناوری رقم زدند
    ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
    الویس در مدار: میکروسکوپ سه‌بعدی جدید برای بررسی میکروب‌ها به ایستگاه فضایی رسید
    الویس در مدار: میکروسکوپ سه‌بعدی جدید برای بررسی میکروب‌ها به ایستگاه فضایی رسید
    ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
خواندن: نقشه‌های پیشگامانه جدید از میدان‌های مغناطیسی تاجی خورشید
به اشتراک بگذارید
اسپیس نوتااسپیس نوتا
  • فناوری فضایی
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
ما را دنبال کنید
ستاره‌ها و سیارات

نقشه‌های پیشگامانه جدید از میدان‌های مغناطیسی تاجی خورشید

دانشمندان برای اولین بار از میدان های مغناطیسی تاج خورشیدی نقشه برداری کردند. این به ما کمک می کند آب و هوای فضا و سایر ستارگان را نیز درک کنیم.

نقشه‌های پیشگامانه جدید از میدان‌های مغناطیسی تاجی خورشید
تلسکوپ خورشیدی Daniel K. Inouye برای اولین بار از میدان مغناطیسی تاج خورشید نقشه برداری کرده است. تاج منبع بیشتر آب و هوای فضایی است و این نقشه به دانشمندان کمک می کند تا تاج، آب و هوای فضا و سایر ستارگان را بهتر درک کنند. اعتبار تصویر: Schad et al. 2024.
توسط مونا علی اکبرخان افجه ۲۳ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۰۰
10 دقیقه مطالعه

اگر از نمایش شفق‌های قطبی تابستان امسال لذت بردید، باید از کرونا خورشید تشکر کنید. کرونا لایه بیرونی خورشید است و منبع اکثر پدیده‌های جوی فضایی، از جمله شفق‌هاست. شفق‌های قطبی نمایش‌های نوری بی‌خطر هستند، اما نه تمام پدیده‌های جوی فضایی چنین نمایش‌های بی‌ضرری تولید می‌کنند؛ بعضی از آن‌ها خطرناک و ویرانگر هستند.

برای درک پدیده‌های جوی فضایی و کرونا خورشید، بنیاد ملی علوم بزرگ‌ترین تلسکوپ خورشیدی جهان، یعنی تلسکوپ خورشیدی دانیل کی. اینوی، را به سمت کرونا نشانه‌گیری کرد تا میدان‌های مغناطیسی آن را نقشه‌برداری کند.

پدیده‌های جوی فضایی بر مغناطیس‌کره، یونوسفر، ترموسفر و اگزوسفر زمین تأثیر می‌گذارند. این پدیده‌ها شامل انفجارهای خورشیدی، پرتاب جرمی کرونا (CME) و باد خورشیدی هستند.

شراره های خورشیدی انفجارهای قدرتمندی از انرژی الکترومغناطیسی هستند که می توانند به ماهواره ها آسیب برسانند و ارتباطات رادیویی را مختل کنند و اغلب با لکه های خورشیدی مرتبط هستند. CME ها خروجی پلاسما از تاج هستند که با مگنتوسفر برخورد می کنند و باعث ایجاد طوفان های ژئومغناطیسی و شفق های قطبی می شوند و در صورت قدرت کافی، شبکه های برق را مختل می کنند. باد خورشیدی جریان ثابتی از ذرات باردار است که از تاج خورشیدی جاری می شود و باعث ایجاد شفق های قطبی می شود. از آنجایی که باد خورشیدی هرگز متوقف نمی شود، می تواند مدار ماهواره ها را نیز تغییر دهد.

تاج خورشیدی از پلاسما ساخته شده است، و اگرچه بسیار کم نور است، اما بسیار گرم است.

The Sun layers
این تصویر لایه های خورشید را با رنگ کاذب برای وضوح نشان می دهد. برجستگی های خورشیدی پیش سازهای CME هستند، اگرچه همه برجستگی ها برای تبدیل شدن به CME از کرونا فرار نمی کنند. اعتبار تصویر: توسط کلوین سونگ – کار شخصی، CC BY-SA 3.0، https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=23371669

دانشمندان نقش بزرگی را که تاج خورشیدی در آب و هوای فضا ایفا می‌کند، می‌دانند، اما نمی‌دانند که میدان‌های مغناطیسی خورشید چگونه آن را به حرکت در می‌آورند. با این حال، تلسکوپ خورشیدی Daniel K. Inouye (DKIST) برای اولین بار با موفقیت نقشه‌برداری میدان مغناطیسی تاج را انجام داد. درک میدان مغناطیسی برای درک و پیش بینی آب و هوای فضا بسیار مهم است.

نتایج در مقاله جدیدی با عنوان ‘نقشه برداری میدان مغناطیسی تاجی خورشید با استفاده از اثر زیمن‘ آمده است. این در ژورنال Science Advances منتشر شده است و نویسنده اصلی آن توماس شاد، ستاره شناس وابسته در رصدخانه ملی خورشیدی، سازمانی که DKIST را اداره می کند، است.

این پیشرفت نویدبخش درک ما از جو خورشیدی و تأثیر آن بر منظومه شمسی است.

توماس شاد، ان‌اس‌او


توماس شاد نویسنده اصلی مقاله جدید است اما چندین سال است که با DKIST کار می کند. در مقاله‌ای در سال ۱۴۰۲، شاد و همکارانش توضیح دادند که «امکان اندازه‌گیری میدان‌های مغناطیسی تاجی از قطبش دایره‌ای ناشی از اثر زیمان، یک هدف نسلی برای درک جو بیرونی خورشید بوده است.»

inouye telescope
تلسکوپ خورشیدی Daniel K. Inouye بنیاد ملی علوم (NSF) یک تلسکوپ خورشیدی چهار متری در جزیره مائوئی، هاوایی است. این بزرگترین تلسکوپ خورشیدی در جهان است. اعتبار تصویر: رصدخانه ملی خورشیدی.

برای انجام این کار، DKIST به یکی از ابزارهای اصلی خود، طیف‌سنج مادون قرمز نزدیک برودتی (cryo-NIRSP) متکی است. Cryo-NIRSP به طور منحصر به فردی برای مشاهدات پلاریمتری تاج خورشیدی مناسب است. در سال ۱۴۰۲، Schad و همکارانش توضیح دادند که «یکی از اهداف اصلی Cryo-NIRSP اندازه‌گیری منظم و حساس شدت، سرعت، چگالی و میدان‌های مغناطیسی تاج با وضوح زمانی، مکانی و قطبی بی‌سابقه است.»

اثر Zeeman به DKIST اجازه می دهد تا میدان ها را با مشاهده تقسیم خط طیفی اندازه گیری کند. خطوط طیفی مانند «اثر انگشت» هستند و از جذب یا انتشار نور توسط اتم‌ها یا مولکول‌های خاص ناشی می‌شوند. در حضور یک میدان مغناطیسی ساکن، خطوط طیفی تقسیم می شوند. این شکاف به محققان بینشی از خواص مغناطیسی خورشید می دهد.

ستاره شناسان در گذشته تلاش کرده اند تا اثر زیمن و شکاف خط طیفی را مطالعه کنند، اما مشاهدات فاقد جزئیات و منظم بودند. DKIST آن را تغییر داده است.

مشکل رصد تاج خورشید کم نور بودن آن نسبت به بقیه خورشید است. تاج حدود یک میلیون بار کم‌نورتر از قرص خورشیدی است و تاج فقط در طی یک خورشید گرفتگی قابل مشاهده بود. DKIST از تاج نگاری برای ایجاد کسوف های مصنوعی استفاده می کند و تاج را در معرض دید قرار می دهد. این به تلسکوپ اجازه می‌دهد سیگنال‌های قطبی شده بسیار ضعیف را ببیند که یک میلیارد بار ضعیف‌تر از دیسک هستند.

شاد گفت: دستاورد Inouye در نقشه‌برداری از میدان‌های مغناطیسی تاجی خورشید، گواهی بر طراحی خلاقانه و قابلیت‌های این رصدخانه منحصربه‌فرد است. این پیشرفت نویدبخش درک ما از جو خورشیدی و تأثیر آن بر منظومه شمسی است.

corona magnetic field 2
این شکل برخی از نتایج تحقیق را نشان می دهد. پانل بالایی یک تصویر ترکیبی از رصدخانه دینامیک خورشیدی و مجموعه تصویر جوی آن است و پانل پایینی از DKIST است. خطوط نقطه چین سیاه شعاع خورشید را نشان می دهد. با هم، تصاویر نشان می دهد که دامنه پلاریزاسیون در داخل ساختارهای تاجی متراکم بالای سطح تاج افزایش می یابد. ?B مخفف بور مگنتون است، راهی برای بیان قدرت میدان مغناطیسی بر حسب واحد. DN/s مخفف اعداد داده در ثانیه است، راهی برای اندازه گیری تغییرات در فعالیت خورشیدی در طول زمان. اعتبار تصویر: Schad et al. 1403.

پرتاب جرم تاج خطرناک ترین نوع آب و هوای فضایی است. مگنتوسفر زمین اثر محافظتی دارد، اما CME ها می توانند به آن برخورد کرده و بر آن غلبه کنند و یک طوفان ژئومغناطیسی ایجاد کنند. قوی ترین طوفان ژئومغناطیسی که ما از آن می شناسیم، رویداد کارینگتون در سال ۱۲۳۷ است. در آن زمان، تلگراف ایالات متحده جدید بود و طوفان بخش هایی از آن را از کار انداخت. همچنین باعث آتش سوزی و زخمی شدن عده ای شد.

در عصر ماهواره مدرن ما، طوفانی به این قدرت می تواند ویرانگر باشد. اگر بتوانیم آنها را پیش‌بینی کنیم، می‌توانیم ماهواره‌ها و شبکه‌های برق خود را سخت‌تر کنیم و اثرات آن را به حداقل برسانیم. دانشمندان امیدوارند با درک نحوه عملکرد میدان‌های مغناطیسی خورشیدی، بتوانند پیش‌بینی کنند چه زمانی یک CME قدرتمند در راه ما قرار می‌گیرد.

دکتر کری بلک، برنامه NSF گفت: «همانطور که نقشه‌های دقیق سطح و جو زمین پیش‌بینی دقیق‌تر آب‌وهوا را امکان‌پذیر کرده است، این نقشه هیجان‌انگیز کامل از میدان‌های مغناطیسی در تاج خورشید به ما کمک می‌کند تا طوفان‌های خورشیدی و آب و هوای فضا را بهتر پیش‌بینی کنیم.» مدیر NSO نیروهای نامرئی و در عین حال فوق‌العاده قدرتمندی که در این نقشه ثبت شده‌اند، فیزیک خورشیدی را تا قرن آینده و فراتر از آن به پیش خواهند برد.

solar magnetic field 3
خطوط اضافه شده در این شکل از تحقیق، جهت قطبش خطی را در تاج خورشید نشان می دهد. مقیاس سمت راست درصد دامنه های قطبی شده خطوط مغناطیسی را نشان می دهد. اعتبار تصویر: Schad et al. 1403.

نویسندگان در تحقیقات خود توضیح می‌دهند: «بازسازی توزیع سه‌بعدی پلاسمای تاجی و تنش‌های مغناطیسی تعبیه‌شده در آن برای درک انرژی‌های تاجی ضروری است». این اولین نقشه های گزارش شده از اثر زیمن تاجی که توسط DKIST ممکن شده است، اطلاعات زیادی را که تشخیص پلاریمتری برای تاج خورشیدی، به ویژه برای محرک اصلی آن: میدان مغناطیسی ارائه می کند، آشکار می کند.

این نتایج فراتر از خورشید و آب و هوای محلی فضایی است. این دانش دقیق درک ما را از ستارگان به طور کلی ایجاد می کند.

کریستوف کلر، مدیر NSO می گوید: «نقشه برداری از قدرت میدان مغناطیسی در تاج یک پیشرفت علمی اساسی است، نه فقط برای تحقیقات خورشیدی، بلکه برای نجوم به طور کلی. این آغاز عصر جدیدی است که در آن ما متوجه خواهیم شد که میدان های مغناطیسی ستارگان چگونه بر سیارات تأثیر می گذارد، اینجا در منظومه شمسی خودمان و در هزاران منظومه فراسیاره ای که اکنون در مورد آنها می دانیم.»

برچسب ها:خورشیدزمین
منابع:universetoday
این مقاله را به اشتراک بگذارید
Facebook Twitter Telegram
مونا علی اکبرخان افجه
توسط مونا علی اکبرخان افجه
دانشجوی دکتری ژئوفیزیک گرایش لرزه شناسی هستم. ژئوفیزیک به بررسی ابعاد زمین و اتفاقاتی مانند زلزله و لرزه هایی که توسط فعالیت انسان به‌وجود می‌آید، می پردازد. فعالیت در حوزه زمین و فضا از علاقه مندی ام است.
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

import numpy as np import h5py data='/content/drive/MyDrive/SILIXA_iDAS015_181219184621_fieldID000212.h5' data1=h5py.File(data,'r') print(data1.keys()) display(data1) display(data) raw_data = data1['DasRawData']['RawData'] x_axis = np.arange(raw_data.shape[1]) t_axis = np.arange(raw_data.shape[0]) print(x_axis.shape) print(t_axis.shape) import matplotlib.pyplot as plt import numpy as np ns = 30000 fs = 1000 dx = 1.021 nx = 3136 GL = 10 x = np.arange(nx) * dx def u(x, t): return np.exp(-(x - t)**2) def calculate_result(x): return 1/10 * (u(x - 5, t) - u(x + 5, t)) traces = [] for t in range(0,30000): tr = [calculate_result(x_val) for x_val in x] traces.append(tr) traces_array = np.array(traces) print(f"traces_array : {traces_array.shape}")
ساختار کلان در ژرفای کهکشان‌ها؛ چگونه ذهن ما از کیهان عقب می‌ماند؟
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰
گردبادهای مشتری و قمری با ماگمای روان؛ کشفیات جدید فضاپیمای جونو ناسا شگفت‌انگیز است
گردبادهای مشتری و قمری با ماگمای روان؛ کشفیات جدید فضاپیمای جونو ناسا شگفت‌انگیز است
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
آیا جیمز وب موفق به شناسایی سیاه‌چاله‌ای عظیم در کهکشان فرفره جنوبی شده است؟
آیا جیمز وب موفق به شناسایی سیاه‌چاله‌ای عظیم در کهکشان فرفره جنوبی شده است؟
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
کشف غافلگیرکننده اخترشناسان: ابر عظیمی که در تاریکی می‌درخشد، تمام این مدت پنهان بوده!
کشف غافلگیرکننده اخترشناسان: ابر عظیمی که در تاریکی می‌درخشد، تمام این مدت پنهان بوده!
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
پرواز بر فراز دره مارینر: هلیکوپترها جایگزین مریخ‌نوردها می‌شوند
پرواز بر فراز دره مارینر: هلیکوپترها جایگزین مریخ‌نوردها می‌شوند
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰

جدیدترین های تکنوتا

هواوی میت ۸۰ ممکن است از حسگر اثر انگشت اولتراسونیک جانبی استفاده کند
هواوی میت ۸۰ ممکن است از حسگر اثر انگشت اولتراسونیک جانبی استفاده کند
قابلیت جدید «راحتی چشم با هوش مصنوعی» برای سری هواوی میت ۷۰ عرضه شد
قابلیت جدید «راحتی چشم با هوش مصنوعی» برای سری هواوی میت ۷۰ عرضه شد
سامسونگ جدول زمانی انتشار به‌روزرسانی اندروید ۱۶ رابط کاربری One UI 8 را تأیید کرد
سامسونگ جدول زمانی انتشار به‌روزرسانی اندروید ۱۶ رابط کاربری One UI 8 را تأیید کرد

پربازدیدترین ها

وِستا، نه سیاره نامیده می‌شود، نه سیارک
ستاره‌ها و سیارات
وِستا، نه سیاره نامیده می‌شود، نه سیارک
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
تماشای نادر اورانوس؛ دانشمندان از پنهان‌روی بهره‌برداری کردند
ستاره‌ها و سیارات
تماشای نادر اورانوس؛ دانشمندان از پنهان‌روی بهره‌برداری کردند
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
مه تاریک در آسمانی ستاره‌باران شکل می‌گیرد
ستاره‌ها و سیارات
مه تاریک در آسمانی ستاره‌باران شکل می‌گیرد
۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۲۱:۰۰
عملکرد سامانه‌های لیزری برای ارتباط از مریخ چگونه خواهد بود؟
ستاره‌ها و سیارات
عملکرد سامانه‌های لیزری برای ارتباط از مریخ چگونه خواهد بود؟
۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
اسپیس نوتا
دسترسی سریع
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • تبلیغات
  • لیست بعدا می خوانم
معرفی کوتاه

اسپیس نوتا منبع جامع اخبار و رویدادهای فضایی است که توسط نویسندگان متخصص در این زمینه تهیه می‌شود.

خانواده ما
اسپیس نوتا
تکنوتا
© 1403 کپی مطالب اسپیس نوتا تنها با لینک دادن به سایت امکان‌پذیر است.
  • نقشه سایت
  • تبلیغات