اسپیس نوتااسپیس نوتااسپیس نوتا
  • صفحه اصلی
  • فناوری فضایی
    فناوری فضایینمایش بیشتر
    با فناوری ORCAA، اسرار اقیانوس‌های فرازمینی را بشکافید
    با فناوری ORCAA، اسرار اقیانوس‌های فرازمینی را بشکافید
    ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰
    آیا ربات‌های دوپا جایگزین مریخ‌نوردها در ماه می‌شوند؟
    آیا ربات‌های دوپا جایگزین مریخ‌نوردها در ماه می‌شوند؟
    ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۲۲:۰۰
    اعماق ماه را با فناوری LunarLeaper اکتشاف کنید
    اعماق ماه را با فناوری LunarLeaper اکتشاف کنید
    ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
    دانشمندان با خالکوبی میکروسکوپی روی خرس‌های آبی، دستاوردی بزرگ در نانوفناوری رقم زدند
    دانشمندان با خالکوبی میکروسکوپی روی خرس‌های آبی، دستاوردی بزرگ در نانوفناوری رقم زدند
    ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
    الویس در مدار: میکروسکوپ سه‌بعدی جدید برای بررسی میکروب‌ها به ایستگاه فضایی رسید
    الویس در مدار: میکروسکوپ سه‌بعدی جدید برای بررسی میکروب‌ها به ایستگاه فضایی رسید
    ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
خواندن: تا یک سوم ستارگان برخی از سیارات خود را خوردند
به اشتراک بگذارید
اسپیس نوتااسپیس نوتا
  • فناوری فضایی
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
ما را دنبال کنید
ستاره‌ها و سیارات

تا یک سوم ستارگان برخی از سیارات خود را خوردند

چرا برخی از ستاره های خواهر و برادر چنین فلزی متفاوتی دارند؟ آنها سیارات دوره فوق العاده کوتاه خود را خورده اند.

تا یک سوم ستارگان برخی از سیارات خود را خوردند
سیارات دوره بسیار کوتاه می توانند توسط ستارگان خود غرق شوند. آنها ممکن است مسئول تفاوت در فلزی بودن بین ستاره های خواهر و برادر باشند. اعتبار تصویر: ناسا، ESA و A. Schaller
توسط مونا علی اکبرخان افجه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۰۰
12 دقیقه مطالعه

در سال‌های اخیر، اخترشناسان تکنیک‌هایی را برای اندازه‌گیری محتوای فلزی ستاره‌ها با دقت بسیار بالا توسعه داده‌اند. با این قابلیت، اخترشناسان ستارگان خواهر و برادر را بررسی کرده اند تا ببینند که فلزی بودن آنها چگونه متفاوت است. برخی از این ستارگان هم‌زادگی تفاوت‌های آشکاری در فلزی بودن خود دارند.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ستارگانی که سیارات سنگی را می‌بلعند، مسئول این امر هستند.

ستارگان همزاد در یک ابر مولکولی غول پیکر (GMC) متولد می شوند، اگرچه لزوماً در روابط دوتایی با یکدیگر نیستند. انتظار می‌رود این ستارگان دارای فلزات بسیار مشابهی باشند، حتی اگر هیچ GMC کاملاً همگن نباشد و تفاوت‌های کوچکی در ستارگانی که با هم تشکیل می‌شوند رایج است. اما وقتی تفاوت ها بیان می شود، باید توضیح دیگری وجود داشته باشد.

تحقیقات جدید با عنوان ‘آلودگی فلزی در ستارگان خورشید مانند ناشی از تخریب سیارات با دوره بسیار کوتاه‘ نشان می دهد که سیارات سنگی منشأ این اختلافات هستند. نویسندگان به ترتیب کریستوفر ای. اوکانر و دونگ لای از دانشگاه نورث وسترن و دانشگاه کرنل هستند. این تحقیق در سرور پیش از چاپ arxiv.org است و به مجلات AAS ارسال شده است.

نویسندگان می نویسند: ‘مطالعات دقیق ترکیب شیمیایی در بین جفت های ستاره ای همزاد – ستارگان با منشاء مشترک – فراوانی های متفاوت غیرمنتظره زیادی را در بین عناصر نسوز نشان می دهد.’ نویسندگان پس از اتفاق مشابهی که در کوتوله‌های سفید اتفاق می‌افتد، از این به عنوان آلودگی یاد می‌کنند. منبع این آلودگی سیارات سنگی است که سرشار از فلزات هستند.

سیارات فراخورشیدی با دوره بسیار کوتاه (USP) به دور ستاره‌های خود بسیار نزدیک می‌گردند و معمولاً در عرض چند ساعت یک مدار را کامل می‌کنند. آنها ترکیبات مشابهی با زمین دارند و به ندرت بیش از دو شعاع زمین هستند. منشا آنها مشخص نیست. آن‌ها می‌توانستند بیرون‌تر شکل بگیرند و سپس به ستاره‌شان نزدیک‌تر شده باشند، یا می‌توانند بقایای سیارات بسیار بزرگ‌تری باشند که جو خود را به دلیل تابش ستاره‌ای از دست داده‌اند.

MAVEN 15 217 master b
رندر این هنرمند ستاره ای را نشان می دهد که جو یک سیاره را از بین می برد. اعتبار تصویر: NASA/GSFC

سیارات USP چندان رایج نیستند. فقط حدود ۰.۵ درصد از ستارگان خورشید مانند آنها را دارند. آنها بسیار داغ هستند، بنابراین سطوح آنها ذوب می شود و به طور جزر و مدی به ستاره های خود قفل می شوند.

اگرچه غیر معمول است، اما ممکن است در تعداد بیشتری تشکیل شوند و سپس توسط ستاره های خود مصرف شوند.

نویسندگان می نویسند: ‘سیاره های فراخورشیدی کوتاه مدت به طور بالقوه در برابر اختلال جزر و مد و غرق شدن توسط ستاره های میزبان خود آسیب پذیر هستند.’ تحقیقات نشان می دهد که بین ۳ تا ۳۰ درصد از ستارگان همزاد، دنباله اصلی، شبیه به خورشید (FGK) سیارات سنگی بین ۱ تا ۱۰ جرم زمین را در بر گرفته اند.

راه های زیادی وجود دارد که این اتفاق می افتد. اوکانر و لای می نویسند: اشکال زیادی از تکامل دینامیکی خشونت آمیز در منظومه های سیاره ای امکان پذیر است که هر کدام به طور بالقوه قادر به تزریق یک سیاره به ستاره هستند. با این حال، شواهد نشان می دهد که حداکثر، حدود ۲٪ از تک ستاره های FGK توسط همه مکانیسم های خشونت آمیز آلوده شده اند.

ستاره شناسان سه سناریوی اصلی را پیشنهاد کرده اند که در آن ستارگان می توانند سیارات USP را غرق کنند.

یکی مهاجرت با گریز از مرکز (high-e) نام دارد. در این سناریو، یک پروتو-USP بسیار به ستاره خود نزدیک می شود و دارای خروج از مرکز بالا است. به دلیل نزدیکی به ستاره و کشش گرانشی آن، این سیاره به سرعت خارج از مرکز خود را از دست می دهد و یک مدار دایره ای می گیرد.

دیگری مهاجرت با گریز از مرکز (low-e) است. در این سناریو، USP کندتر به سمت ستاره خود مهاجرت می کند. مهاجرت Low-e در سیستم های فشرده با سه یا چند سیاره اتفاق می افتد که به تعدیل گریز از مرکز آن کمک می کند.

PIA21424 The TRAPPIST 1 Habita
سیستم معروف TRAPPIST-1 نمونه ای از یک سیستم فشرده و چند سیاره ای است. اعتبار تصویر: توسط NASA/JPL-Caltech – Catalo, Public Domain

سناریوی سوم مهاجرت مبتنی بر انحراف است. در این سناریو، یک سیاره همراه با USP، انحراف USP را برانگیخته و آن را در یک رزونانس مدار-چرخشی سکولار ثبت می‌کند. USP به سرعت به سمت ستاره خود مهاجرت می کند، اما مهاجرت زمانی پایان می یابد که USP از رزونانس فرار کند.

نویسندگان مدلی را برای پیش‌بینی تعداد USPهایی که تشکیل می‌شوند و مدت زمانی که طول می‌کشد تا غرق شوند، توسعه دادند. مدل آنها می تواند هم میزان کم مشاهده شده USP ها در اطراف ستارگان خورشید مانند و هم فلزی آلوده آنها را بازتولید کند. نتایج آنها به نفع سناریوی مهاجرت کم ee است که در آن USP ها بخشی از سیستم های فشرده و چند سیاره ای هستند.

ما متوجه شدیم که غرق شدن USP پیامد طبیعی سناریوی مهاجرت کم انرژی است. بنابراین، ارتباط بین USP ها و سیارات سنگی غرق شده در ستارگان خورشید مانند، محتمل به نظر می رسد.

نتایج آنها نشان می دهد که USP ها بین ۰.۱ تا ۱ گیگا سال پس از تشکیل در خود فرو می روند. اگر این غرق شدن منبع اصلی آلودگی در ستارگان خورشید مانند باشد، نویسندگان می گویند بین آلودگی و سیستم های فشرده و چند سیاره ای همبستگی وجود دارد. حدود ۵ تا ۱۰ درصد از ستارگان آلوده باید سیاره ای با جرم در حال عبور داشته باشند؟ ۵ میلیون؟ و دوره
۴ تا ۱۲ روز، آنها توضیح می دهند. آنها همچنین عکس آن را پیش بینی می کنند: باید یک ضد همبستگی بین وقوع USP و آلودگی وجود داشته باشد.

نویسندگان به برخی اخطارها در مورد نتایج آنها اشاره می کنند.

نشانه های آلودگی فلزی می تواند در طول زمان محو شود. فلزات می توانند در ستاره ته نشین شوند و باعث ناپدید شدن سیگنال شوند. بسته به اینکه چقدر موثر است، می تواند به این معنی باشد که درک ما از تعداد ستاره های آلوده نادرست است. این می تواند به این معنی باشد که بیش از ۳۰ درصد از ستاره های خورشید مانند آلوده هستند.

Star eating planet
وقتی یک ستاره یک سیاره را می خورد، فلزی بودن ستاره را تغییر می دهد، که ستاره شناسان آن را آلودگی می نامند. اما سیگنال ناشی از آلودگی می تواند با فرو رفتن فلزات در ستاره محو شود. اعتبار تصویر: رصدخانه بین المللی جمینی/NOIRLab/NSF/AURA/M. سیر/M. زمانی

اخطار دوم این است که مکانیسم‌های خشن‌تر می‌توانند سیارات را به ستاره‌هایشان تزریق کنند. پراکندگی سیاره-سیاره می تواند سیارات، به ویژه ابر زمین های صخره ای را به سمت غرق شدن سوق دهد. با این حال، نویسندگان توضیح می‌دهند که «ما متوجه می‌شویم که تنها ۱ درصد از ستارگان را می‌توان از طریق نابودی خشونت‌آمیز ابر زمین‌ها، علی‌رغم وجود آن‌ها به عنوان سیارات فراخورشیدی، آلوده کرد.»

آخرین هشدار آنها مربوط به مشتری داغ (HJs) است. این سیارات غول گازی بسیار نزدیک به ستارگان خود می چرخند. ستاره شناسان بر این باورند که HJ ها در طول عمر توالی اصلی ستارگانشان در اثر غرق شدن از بین می روند. HJ ها همچنین دارای نرخ وقوع مشابهی با USP ها در اطراف ستاره های خورشید مانند هستند. سوال منصفانه ای است که بپرسیم آیا آنها در آلودگی فلزی مشاهده شده نقش دارند یا خیر.

image 7543 Hot Jupiter
این تصویر یک سیاره فراخورشیدی با جرم مشتری را نشان می دهد که به طور خطرناکی به ستاره خود نزدیک می شود. اگر آنها غرق شوند، ممکن است نشانه ای متفاوت از یک سیاره سنگی روی ستاره ایجاد کنند. اعتبار تصویر: C. Carreau / ESA.

نویسندگان می گویند که این امکان وجود دارد که مهاجرت با سرعت زیاد می تواند HJ ها را به سمت غرق شدن ستاره ها سوق دهد. با این حال، آنها همچنین اشاره می کنند که دلیل خوبی برای شک وجود دارد. باز هم، یک HJ غرق شده ممکن است نشانه شیمیایی مشابهی با یک سیاره سنگی ایجاد نکند: جرم ها و فلزات حجیم HJ ها متفاوت است.
به طور گسترده،’ آنها می نویسند. تمام هیدروژن و هلیوم موجود در HJ ها همچنین می توانند فلزات اضافی را رقیق کنند. علاوه بر این، اختلال جزر و مدی HJ ها ممکن است مستقیماً به غرق شدن منجر نشود. این امکان وجود دارد که انتقال جرم بتواند HJ را به یک بقایای ابر زمینی که از هسته اصلی و یک جو باقیمانده ساخته شده است، کاهش دهد.

به گفته اوکانر و لای، قبل از اینکه بتوانیم بفهمیم HJ ها چگونه ممکن است در آلودگی ستاره ای نقش داشته باشند، به مطالعه بیشتری نیاز است.

نتایج آنها همچنین نشان می‌دهد که یک ستاره دنباله اصلی تنها می‌تواند یک USP را در طول دنباله اصلی خود تشکیل دهد، بنابراین تنها یکی می‌تواند غرق شود. در یک منظومه فشرده، تنها درونی ترین سیاره می تواند به اندازه کافی دچار فروپاشی جزر و مدی شود که تبدیل به USP شود.

در نتیجه گیری، نویسندگان می نویسند که ستارگان میزبان USP ها باید سن و سینماتیک مشابه ستارگان میدان راه شیری داشته باشند و به ندرت نشانه هایی از غرق شدن سیاره قبلی را نشان دهند. آنها همچنین به این نتیجه رسیدند که ستارگان FGK آلوده باید میزبان سیستم های فشرده چند سیاره ای باشند.

منابع:universetoday
این مقاله را به اشتراک بگذارید
Facebook Twitter Telegram
مونا علی اکبرخان افجه
توسط مونا علی اکبرخان افجه
دانشجوی دکتری ژئوفیزیک گرایش لرزه شناسی هستم. ژئوفیزیک به بررسی ابعاد زمین و اتفاقاتی مانند زلزله و لرزه هایی که توسط فعالیت انسان به‌وجود می‌آید، می پردازد. فعالیت در حوزه زمین و فضا از علاقه مندی ام است.
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

import numpy as np import h5py data='/content/drive/MyDrive/SILIXA_iDAS015_181219184621_fieldID000212.h5' data1=h5py.File(data,'r') print(data1.keys()) display(data1) display(data) raw_data = data1['DasRawData']['RawData'] x_axis = np.arange(raw_data.shape[1]) t_axis = np.arange(raw_data.shape[0]) print(x_axis.shape) print(t_axis.shape) import matplotlib.pyplot as plt import numpy as np ns = 30000 fs = 1000 dx = 1.021 nx = 3136 GL = 10 x = np.arange(nx) * dx def u(x, t): return np.exp(-(x - t)**2) def calculate_result(x): return 1/10 * (u(x - 5, t) - u(x + 5, t)) traces = [] for t in range(0,30000): tr = [calculate_result(x_val) for x_val in x] traces.append(tr) traces_array = np.array(traces) print(f"traces_array : {traces_array.shape}")
ساختار کلان در ژرفای کهکشان‌ها؛ چگونه ذهن ما از کیهان عقب می‌ماند؟
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰
گردبادهای مشتری و قمری با ماگمای روان؛ کشفیات جدید فضاپیمای جونو ناسا شگفت‌انگیز است
گردبادهای مشتری و قمری با ماگمای روان؛ کشفیات جدید فضاپیمای جونو ناسا شگفت‌انگیز است
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
آیا جیمز وب موفق به شناسایی سیاه‌چاله‌ای عظیم در کهکشان فرفره جنوبی شده است؟
آیا جیمز وب موفق به شناسایی سیاه‌چاله‌ای عظیم در کهکشان فرفره جنوبی شده است؟
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
کشف غافلگیرکننده اخترشناسان: ابر عظیمی که در تاریکی می‌درخشد، تمام این مدت پنهان بوده!
کشف غافلگیرکننده اخترشناسان: ابر عظیمی که در تاریکی می‌درخشد، تمام این مدت پنهان بوده!
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
پرواز بر فراز دره مارینر: هلیکوپترها جایگزین مریخ‌نوردها می‌شوند
پرواز بر فراز دره مارینر: هلیکوپترها جایگزین مریخ‌نوردها می‌شوند
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰

جدیدترین های تکنوتا

هواوی میت ۸۰ ممکن است از حسگر اثر انگشت اولتراسونیک جانبی استفاده کند
هواوی میت ۸۰ ممکن است از حسگر اثر انگشت اولتراسونیک جانبی استفاده کند
قابلیت جدید «راحتی چشم با هوش مصنوعی» برای سری هواوی میت ۷۰ عرضه شد
قابلیت جدید «راحتی چشم با هوش مصنوعی» برای سری هواوی میت ۷۰ عرضه شد
سامسونگ جدول زمانی انتشار به‌روزرسانی اندروید ۱۶ رابط کاربری One UI 8 را تأیید کرد
سامسونگ جدول زمانی انتشار به‌روزرسانی اندروید ۱۶ رابط کاربری One UI 8 را تأیید کرد

پربازدیدترین ها

وِستا، نه سیاره نامیده می‌شود، نه سیارک
ستاره‌ها و سیارات
وِستا، نه سیاره نامیده می‌شود، نه سیارک
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
تماشای نادر اورانوس؛ دانشمندان از پنهان‌روی بهره‌برداری کردند
ستاره‌ها و سیارات
تماشای نادر اورانوس؛ دانشمندان از پنهان‌روی بهره‌برداری کردند
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
مه تاریک در آسمانی ستاره‌باران شکل می‌گیرد
ستاره‌ها و سیارات
مه تاریک در آسمانی ستاره‌باران شکل می‌گیرد
۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۲۱:۰۰
عملکرد سامانه‌های لیزری برای ارتباط از مریخ چگونه خواهد بود؟
ستاره‌ها و سیارات
عملکرد سامانه‌های لیزری برای ارتباط از مریخ چگونه خواهد بود؟
۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
اسپیس نوتا
دسترسی سریع
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • تبلیغات
  • لیست بعدا می خوانم
معرفی کوتاه

اسپیس نوتا منبع جامع اخبار و رویدادهای فضایی است که توسط نویسندگان متخصص در این زمینه تهیه می‌شود.

خانواده ما
اسپیس نوتا
تکنوتا
© 1403 کپی مطالب اسپیس نوتا تنها با لینک دادن به سایت امکان‌پذیر است.
  • نقشه سایت
  • تبلیغات