این کشور کارائیب به عضویت شماره ۴۴ باشگاه اکتشاف ماه درآمد.
اکنون ۴۴ کشور عضو ائتلاف اکتشاف ماه ایالات متحده هستند.
جمهوری دومینیکن آخرین عضو باشگاه در ۱۳ مهر شد، زمانی که سونیا گوزمان، سفیر جمهوری دومینیکن در ایالات متحده، توافقنامه آرتمیس را از طرف این کشور امضا کرد.
بیل نلسون، مدیر ناسا در بیانیه ای گفت: ناسا مفتخر است که از امضای توافقنامه آرتمیس از جمهوری دومینیکن استقبال می کند، زیرا ما اکتشافات صلح آمیز فضا را به همه کشورها گسترش می دهیم.
گوزمان گفت: این یک گام تاریخی در تعهد ما به همکاری بینالمللی در اکتشاف فضایی است. ‘این فقط یک نقطه عطف علمی یا فناوری نیست، بلکه نشان دهنده آینده ای است که در آن جمهوری دومینیکن به اهداف مشترک صلح، پایداری و نوآوری فراتر از سیاره ما کمک می کند.’
توافقنامه آرتمیس به دنبال ایجاد اصول گسترده ای برای هدایت اکتشافات فضایی، از جمله چارچوبی برای اکتشاف پایدار و مسئولانه ماه است. ایالات متحده و هفت کشور دیگر اولین کشورهایی بودند که در سال ۱۳۹۸ توافقنامه آرتمیس را امضا کردند. تاکنون ۱۱ کشور تنها در سال ۱۴۰۳ امضا کرده اند که آخرین آنها ارمنستان، اسلواکی، پرو و لیتوانی است.
ناسا قصد دارد در اواخر این دهه فضانوردان را به ماه بازگرداند و حضوری پایدار در نزدیکترین همسایه زمین ایجاد کند. این ابتکار به عنوان برنامه آرتمیس شناخته می شود.
نمایندگان کشورهای امضاکننده توافقنامه آرتمیس هفته آینده، دوشنبه (۲۳ مهر)، در جریان کنگره بین المللی فضانوردی در میلان، برای بحث بیشتر در مورد اصول و اجرای این توافق، ملاقات خواهند کرد.
چین نیز جاه طلبی های جدی ماه را دارد. پکن قصد دارد در دهه ۱۴۰۸ یک پایگاه خدمه به نام ایستگاه تحقیقاتی بین المللی قمری با مأموریت های رباتیک پیش ساز در سال های ۱۴۰۴ و ۱۴۰۶ راه اندازی کند. این کشور همچنین قصد دارد اولین فضانوردان خود را قبل از پایان این دهه بر روی ماه فرود آورد.
مانند ایالات متحده، چین نیز به دنبال شرکای بین المللی برای کمک به این تلاش است. روسیه شریک اصلی است، در حالی که سایرین شامل آذربایجان، بلاروس، پاکستان، ونزوئلا، تایلند و صربستان است.