اسپیس نوتااسپیس نوتااسپیس نوتا
  • صفحه اصلی
  • فناوری فضایی
    فناوری فضایینمایش بیشتر
    استفاده از دوربین‌ها به‌عنوان ابزار علمی در ماموریت‌های آرتیمیس ۳ انجام می‌شود
    استفاده از دوربین‌ها به‌عنوان ابزار علمی در ماموریت‌های آرتیمیس ۳ انجام می‌شود
    ۵ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
    چگونه می‌توان بادبان‌های خورشیدی را بهتر چرخاند؟
    چگونه می‌توان بادبان‌های خورشیدی را بهتر چرخاند؟
    ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۰۰
    چگونه "عضلات حبابی" به فضانوردان کمک می‌کنند روی پا بایستند؟
    چگونه “عضلات حبابی” به فضانوردان کمک می‌کنند روی پا بایستند؟
    ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۲۱:۰۰
    جهان پر از عدسی‌های طبیعی تلسکوپی است؛ تلسکوپ رومن از آن‌ها برای مطالعه ماده تاریک بهره خواهد گرفت
    جهان پر از عدسی‌های طبیعی تلسکوپی است؛ تلسکوپ رومن از آن‌ها برای مطالعه ماده تاریک بهره خواهد گرفت
    ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۲۰:۰۰
    نمای نزدیک و بی‌سابقه از خورشید؛ تصاویری که نفس را بند می‌آورند
    نمای نزدیک و بی‌سابقه از خورشید؛ تصاویری که نفس را بند می‌آورند
    ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
خواندن: زمان شروع طبقه‌بندی سیستم‌های سیاره‌ای فراخورشیدی فرارسیده است
به اشتراک بگذارید
اسپیس نوتااسپیس نوتا
  • فناوری فضایی
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
ما را دنبال کنید
پژوهش‌های علمی

زمان شروع طبقه‌بندی سیستم‌های سیاره‌ای فراخورشیدی فرارسیده است

وقتی یک سیاره فراخورشیدی کشف می‌شود، دانشمندان سریعاً شروع به توصیف آن و توضیح ویژگی‌های آن می‌کنند.

زمان شروع طبقه‌بندی سیستم‌های سیاره‌ای فراخورشیدی فرارسیده است
این تصویر مفهومی از سال 1396 نشان می‌دهد که سیستم سیاره‌ای TRAPPIST-1 ممکن است چگونه به نظر برسد، بر اساس داده‌های موجود درباره قطرها، جرم‌ها و فاصله‌های سیاره‌ها از ستاره میزبان (که در سمت چپ دور قرار دارد). بر اساس یک طرح طبقه‌بندی جدید برای معماری سیستم‌های سیاره‌ای فراخورشیدی، این سیستم به عنوان یک سیستم "دانه‌های نخود در یک غلاف" شناخته می‌شود. ناسا/جی‌پی‌ال-کالتک
توسط مونا علی اکبرخان افجه ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۰۰
12 دقیقه مطالعه

اکنون ما هزاران سیاره فراخورشیدی شناخته شده داریم که بسیاری از آن‌ها اعضای یک سیستم سیاره‌ای هستند، مانند خانواده معروف سیاره‌های TRAPPIST-1. الگوهایی در این سیستم‌های فراخورشیدی شروع به ظهور کرده است و در یک تحقیق جدید، تیمی از دانشمندان می‌گوید که وقت آن رسیده که سیستم‌های فراخورشیدی را به جای صرفاً سیاره‌های جداگانه، طبقه‌بندی کنیم.

مقاله تحت عنوان “طبقه‌بندی معماری سیستم‌های سیاره‌ای فراخورشیدی” منتشر شده است و در سایت پیش‌چاپ arxiv.org در دسترس است. نویسنده اصلی این مقاله الکس هاو از مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا است.

نویسندگان معتقدند که وقت آن رسیده است که یک چارچوب طبقه‌بندی برای سیستم‌های فراخورشیدی توسعه داده و پیاده‌سازی کنیم که بر اساس فهرست کامل سیاره‌های فراخورشیدی ما باشد. “با نزدیک به ۶۰۰۰ سیاره فراخورشیدی تأیید شده که شامل بیش از ۳۰۰ سیستم چند سیاره‌ای با سه یا بیشتر سیاره است، نمونه‌های مشاهداتی کنونی به نقطه‌ای رسیده‌اند که هم هم از نظر عملی و هم از نظر مفهومی مفید است که یک سیستم طبقه‌بندی بسازیم که جمعیت مشاهداتی را به دسته‌های معنی‌دار تقسیم کند.” نویسندگان می‌گویند.

exoplanet mosaic
تصویر هنری از انواع سیاره‌های فراخورشیدی که در کاتالوگ جدید بررسی جرم‌های TESS-Keck ناسا گنجانده شده‌اند. این کاتالوگ بزرگترین و جامع‌ترین تحلیل سیاره‌های TESS است که تاکنون توسط هیچ بررسی‌ دیگری منتشر شده است. اعتبار: رصدخانه W. M. Keck / آدام ماکارنکو

آن‌ها توضیح می‌دهند که اکنون وقت آن است که رویکردی سیستماتیک برای شناسایی الگوها در سیستم‌های فراخورشیدی اتخاذ کنیم. با کشف تقریباً ۶۰۰۰ سیاره فراخورشیدی، دانشمندان اکنون داده‌هایی دارند که این پیشنهاد را ارزشمند می‌کند. نویسندگان چه دسته‌بندی‌هایی پیشنهاد می‌کنند؟ اولین گام باید گسترده باشد. “هسته سیستم طبقه‌بندی ما به سه سوال برای هر سیستم داده شده بستگی دارد (اگرچه در چندین مورد زیرگروه‌های اضافی اضافه می‌کنیم).

Exoplanet System Classification
این یک نمودار مرجع سریع برای سیستم جدید طبقه‌بندی معماری‌های سیستم‌های سیاره‌ای است، که مدل‌های نماینده برای هر دسته را نشان می‌دهد. هر ردیف یک سیستم سیاره‌ای است، که فاصله افقی آن معادل دوره مداری است و اندازه نقاط معادل اندازه سیارات است. رنگ‌ها به نوع سیاره اشاره دارند: سیارات مشابه مشتری (بیش از ۶ برابر شعاع زمین، قرمز)، سیارات مشابه نپتون (۳.۵ تا ۶ برابر شعاع زمین، طلایی)، سیارات زیر نپتونی (۱.۷۵ تا ۳.۵ برابر شعاع زمین، آبی) و سیارات مشابه زمین (کمتر از ۱.۷۵ برابر شعاع زمین، سبز). منبع تصویر: هاو و همکاران، ۲۰۲۵.

آیا سیستم سیارات داخلی و خارجی متمایز دارد؟” نویسندگان می‌نویسند. سپس سوالی در مورد سیارات مشتری مطرح می‌شود. “آیا سیارات داخلی یکی یا چند سیاره مشتری دارند؟” بعد از آن، از آن‌ها پرسیده می‌شود که آیا سیارات داخلی شامل هرگونه شکاف با نسبت دوره بیشتر از ۵ هستند. این بدین معناست که آیا در شکاف‌های بین سیارات داخلی، نمونه‌هایی وجود دارد که نسبت دوره‌های مداری دو سیاره فرضی که در آن شکاف‌ها قرار دارند، از ۵ بیشتر شود؟ در واقع این سوال این است که آیا عدم وجود سیارات در مناطق خاصی از سیستم خورشیدی داخلی به مدارهای ناپایدار مربوط است.

این سه سوال کافی است تا تقریباً تمام سیستم‌های سیاره‌ای فراخورشیدی کشف شده را طبقه‌بندی کنیم. “ما دریافتیم که این سه سوال برای طبقه‌بندی حدود ۹۷% از سیستم‌های چند سیاره‌ای با تعداد سیاره ۳ یا بیشتر کافی است و سپس زیرگروه‌های مفیدی اضافه می‌کنیم، مانند محل وقوع شکاف‌های بزرگ و اینکه آیا مشتری داغ وجود دارد یا خیر.” نویسندگان می‌نویسند.

نتیجه یک طرح طبقه‌بندی است که سیستم‌های فراخورشیدی را به رژیم‌های داخلی و خارجی تقسیم می‌کند و سپس رژیم‌های داخلی را به کلاس‌های دینامیکی تقسیم می‌کند. این کلاس‌ها عبارتند از: • سیستم‌های نخود در پوست که سیارات به طور یکنواخت کوچک هستند

• سیستم‌های مشتری گرم که شامل ترکیبی از سیارات بزرگ و کوچک هستند

• سیستم‌های نزدیک به هم

• سیستم‌های شکاف‌دار

• تقسیمات دیگری نیز بر اساس محل شکاف‌ها و ویژگی‌های دیگر وجود دارد.

“این چارچوب به ما این امکان را می‌دهد که یک طبقه‌بندی جزئی از سیستم‌های یک‌سیاره‌ای و دو سیاره‌ای و یک طبقه‌بندی تقریباً کامل از سیستم‌های شناخته‌شده با سه یا بیشتر سیاره انجام دهیم، با تعداد کمی استثنا که ساختارهای دینامیکی غیرمعمول دارند.” نویسندگان توضیح می‌دهند.

خلاصه اینکه، سیستم طبقه‌بندی ابتدا سیستم‌ها را به سیارات داخلی و خارجی تقسیم می‌کند (اگر هر دو شناسایی شده باشند). سیستم‌هایی که بیش از سه سیاره داخلی دارند، سپس بر اساس اینکه آیا سیارات داخلی آن‌ها شامل مشتری‌هایی هستند یا خیر و اینکه آیا (و در صورت وجود، کجا) سیارات داخلی آن‌ها شامل شکاف‌های بزرگ با نسبت دوره >5 هستند، طبقه‌بندی می‌شوند. برخی سیستم‌ها ویژگی‌های دینامیکی دیگری دارند که جدا از سیستم طبقه‌بندی کلی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

سیستم طبقه‌بندی بر اساس آرشیو سیاره‌های فراخورشیدی ناسا است که تا شهریور ۱۴۰۳، ۵۷۵۹ سیاره فراخورشیدی را فهرست کرده است. این آرشیو جامع است، اما همچنین شامل برخی سیارات فراخورشیدی مشکوک است که از مقالاتی استخراج شده‌اند که گاهی ممکن است نادرست، ضعیف یا حتی با مقالات بعدی متناقض باشند.

پژوهشگران فهرست خود را فیلتر کردند تا داده‌هایی که غیرقابل استفاده می‌دانستند، حذف کنند. به این ترتیب، ۲% از سیارات فراخورشیدی موجود در آرشیو خود را حذف کردند. آن‌ها همچنین برخی از ستارگان را به دلیل داده‌های ناقص فیلتر کردند، که به این معنی بود که سیارات اطراف آن ستارگان نیز حذف شدند. سیاراتی که در اطراف کوتوله‌های سفید و پالسارها بودند، همچنین سیاراتی که در اطراف کوتوله‌های قهوه‌ای می‌چرخیدند، حذف شدند. هدف این بود که “جمعیت سیاراتی که در اطراف ستارگان اصلی می‌چرخند” را نمایندگی کنند.

Exoplanet systems by n of planet
این جدول از تحقیق نشان می‌دهد که تعداد سیستم‌های سیاره‌ای تایید شده بر اساس چندگانگی پس از اعمال تمامی فیلترهای محققان چقدر است. اعتبار تصویر: هاو و همکاران، ۲۰۲۵.

همانطور که جدول بالا نشان می‌دهد، بیشتر سیستم‌های سیاره‌ای فراخورشیدی تنها یک سیاره شناسایی شده دارند. ۷۸% آن‌ها تنها یک سیاره دارند، که معمولاً یک مشتری داغ است، هرچند اثرات انتخابی در داده‌ها نقش دارند. مشتری‌ها یک نوع سیاره کلیدی در طبیعت و در سیستم طبقه‌بندی هستند. “همانطور که انتظار می‌رود، سیارات به اندازه مشتری خیلی کمتر در سیستم‌های چند سیاره‌ای با دوره‌های <10 روز و عملاً هیچ یک در <5 روز وجود ندارند، همانطور که با هم‌زمانی تقریباً دو توزیع مشتری در این دوره‌ها نشان داده می‌شود.در عین حال، تقریباً نیمی از تمام انواع سیارات دیگر و حتی یک سوم مشتری‌ها در دوره‌های >10 روز در سیستم‌های چند سیاره‌ای وجود دارند.” نویسندگان توضیح می‌دهند.

سیستم طبقه‌بندی در انجام کار خود برای ثبت اکثریت بزرگ معماری سیستم‌های فراخورشیدی به خوبی عمل می‌کند. با این حال، برخی از سیستم‌ها از جمله سیستم WASP-148 وجود دارند که تنها سیستم شناخته شده با یک مشتری داغ و یک همراه مشتری نزدیک هستند. “با توجه به احتمال بالای شناسایی چنین همراهی و این واقعیت که ۱۰ مشتری داغ شناخته شده که همراه‌های کوچکتری دارند، این به یک زیرنوع نادر سیستم‌ها و احتمالاً فرآیندهای مهاجرت غیرمعمول اشاره دارد.” نویسندگان می‌نویسند. اگرچه سیستم‌های فراخورشیدی به نظر می‌رسند که بسیار متنوع باشند،

Single planet distribution
این شکل توزیع‌های تجمعی سیارات فراخورشیدی تأیید شده با دوره‌های مداری را نشان می‌دهد. در آن، تعداد کل سیارات (خطوط چین‌دار) با تعداد سیارات در سیستم‌های تک سیاره‌ای (خطوط صاف) مقایسه شده است. نویسندگان توضیح می‌دهند: «سیارات غول‌پیکر داغ (Hot Jupiters) نسبت به سایر نوع‌های سیاره‌ای هم‌نشین‌های کمتری دارند، همانطور که با تقریبا هم‌پوشانی دو توزیع مشتری در دوره‌های مداری کمتر از ۱۰ روز نشان داده شده است.»

این سیستم طبقه‌بندی نشان می‌دهد که در الگوها بسیاری از یکسانی‌ها وجود دارد. حتی اگر تنوع زیادی در انواع سیارات وجود داشته باشد، بیشتر سیستم‌های داخلی یا سیستم‌های نخود در پوست هستند یا سیستم‌های مشتری گرم. “فقط یک اقلیت کوچک از سیستم‌های N ?3 (9 از ۳۱۴) در طبقه‌بندی به یکی از این دو دسته‌بندی مشکل دارند.” نویسندگان می‌نویسند.

exoplanet system oddballs
این جدول هفت جسم عجیب و غریب در آرشیو سیارات فراخورشیدی ناسا را طبق طرح طبقه‌بندی نشان می‌دهد. اعتبار تصویر: هاو و همکاران، ۲۰۲۵.

مثل بسیاری از علوم سیاره‌های فراخورشیدی، این سیستم با سوگیری‌های شناسایی مواجه است. ما با قابلیت‌های کنونی خود در شناسایی سیارات کوچک مانند مریخ مشکل داریم. ممکن است سیارات بیشتری در سیستم‌های سیاره‌ای فراخورشیدی مشاهده‌شده پنهان شده باشند. مشکلات شناسایی بیشتری نیز وجود دارد، مانند سیاراتی که در مدارهای طولانی هستند. با این حال، این سیستم هنوز ارزشمند و جالب است. “این سیستم طبقه‌بندی توصیف کیفی عمده‌ای از معماری‌های سیستم‌های چند سیاره‌ای مشاهده شده کنونی ارائه می‌دهد.” نویسندگان توضیح می‌دهند. “گام بعدی درک نحوه شکل‌گیری چنین سیستم‌هایی است و شاید به همان اندازه مهم، اینکه چرا سیستم‌های دینامیکی دیگری در پایگاه داده وجود ندارند.”

یکی از نتایج این موضوع مربوط به سیستم‌های نخود در پوست است. از آنجا که آن‌ها بسیار رایج هستند، دانشمندان مشتاق‌اند تا نظریه‌هایی درباره شکل‌گیری آن‌ها توسعه دهند. این سیستم همچنین پیامدهایی برای قابلیت سکونت دارد. نتایج نشان می‌دهند که در سیستم‌های نخود در پوست، سیارات اغلب به اندازه کافی به ستارگان اصلی نزدیک هستند که قابل سکونت نیستند. برعکس، این نوع سیستم‌ها در اطراف ستارگان M احتمالاً سیاراتی در مناطق قابل سکونت آن‌ها دارند. “این ممکن است نشان دهد که اکثریت سیارات قابل سکونت در سیستم‌های نخود در پوست در اطراف ستارگان کم‌جرم قرار دارند.” نویسندگان توضیح می‌دهند.

این مسأله به مشکل شناخته‌شده در مورد تابش و قابلیت سکونت کوتوله‌های قرمز اشاره دارد. یک مشکل دیگر که این سیستم طبقه‌بندی به آن اشاره می‌کند، مربوط به قابلیت سکونت سیارات سوپر زمین است. “بیشتر سیارات در سیستم‌های نخود در پوست سوپر زمین هستند، نه به اندازه زمین و ممکن است برای تعریف کلاسیک یک سیاره قابل سکونت بزرگ باشند.” نویسندگان می‌نویسند. در نتیجه‌گیری، پژوهشگران توضیح می‌دهند که سیستم‌های فراخورشیدی به نظر می‌رسد اصول سازمان‌دهی روشنی داشته باشند که می‌توانیم از آن‌ها برای طبقه‌بندی انواع مختلف سیستم‌های خورشیدی استفاده کنیم.

“اگرچه هنوز کامل نیست، ما بر این باوریم که این طبقه‌بندی درک بهتری از جمعیت کلی فراهم می‌کند و باید زمینه‌ای بارور برای مطالعات آینده در مورد جمعیت‌شناسی و تشکیل سیارات فراخورشیدی باشد.” پژوهشگران نتیجه می‌گیرند.

منابع:universetoday
این مقاله را به اشتراک بگذارید
Facebook Twitter Telegram
مونا علی اکبرخان افجه
توسط مونا علی اکبرخان افجه
دانشجوی دکتری ژئوفیزیک گرایش لرزه شناسی هستم. ژئوفیزیک به بررسی ابعاد زمین و اتفاقاتی مانند زلزله و لرزه هایی که توسط فعالیت انسان به‌وجود می‌آید، می پردازد. فعالیت در حوزه زمین و فضا از علاقه مندی ام است.
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

اگر به‌دنبال سیاره‌ای مانند زمین هستیم، شاید وقت آن است که به ستاره‌های کوتوله قرمز نگاه کنیم
اگر به‌دنبال سیاره‌ای مانند زمین هستیم، شاید وقت آن است که به ستاره‌های کوتوله قرمز نگاه کنیم
۱۲ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
تأیید ناسا: مهمانی جدید از فضای میان‌ستاره‌ای وارد منظومه شمسی شد!
تأیید ناسا: مهمانی جدید از فضای میان‌ستاره‌ای وارد منظومه شمسی شد!
۱۲ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰
برای اولین‌بار: ساختار عظیمی از ماده پنهان در کیهان نمایان شد
برای اولین‌بار: ساختار عظیمی از ماده پنهان در کیهان نمایان شد
۱۱ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
چه عواملی باعث وسعت خارق‌العاده اقیانوس آرام شده‌اند؟
چه عواملی باعث وسعت خارق‌العاده اقیانوس آرام شده‌اند؟
۱۱ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
دو «ستاره نو» در هفته‌های اخیر در آسمان شب منفجر شده‌اند — و هر دو با چشم غیرمسلح قابل رؤیت‌اند
دو «ستاره نو» در هفته‌های اخیر در آسمان شب منفجر شده‌اند — و هر دو با چشم غیرمسلح قابل رؤیت‌اند
۱۱ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰

جدیدترین های تکنوتا

جزئیات دوربین گوشی اوپو Find X9 Pro آشکار شد
۱۱ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۸:۱۵
جزئیات دوربین گوشی اوپو Find X9 Pro آشکار شد
قیمت‌گذاری شایعه‌شده گلکسی Z Flip FE، استراتژی گوشی‌های تاشوی سامسونگ را چند روز قبل از عرضه زیر سوال می‌برد
۱۱ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۵۵
قیمت‌گذاری شایعه‌شده گلکسی Z Flip FE، استراتژی گوشی‌های تاشوی سامسونگ را چند روز قبل از عرضه زیر سوال می‌برد
خبر بدی از دادگاه ایالات متحده برای هواوی در راه است
۱۱ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۱۵
خبر بدی از دادگاه ایالات متحده برای هواوی در راه است

پربازدیدترین ها

ابرچگال‌ترین نقاط کیهان، نشانه‌های تولد ستارگان اولیه را آشکار می‌کنند
پژوهش‌های علمی
ابرچگال‌ترین نقاط کیهان، نشانه‌های تولد ستارگان اولیه را آشکار می‌کنند
۱۰ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
سیگنالی ضعیف از سپیده‌دم کیهان، راز ستارگان اولیه را فاش می‌کند
پژوهش‌های علمی
سیگنالی ضعیف از سپیده‌دم کیهان، راز ستارگان اولیه را فاش می‌کند
۱۰ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
چرا مرکز کهکشان دیگر ستاره نمی‌سازد؟ پیام این اتفاق چیست؟
پژوهش‌های علمی
چرا مرکز کهکشان دیگر ستاره نمی‌سازد؟ پیام این اتفاق چیست؟
۸ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
با کمک تلسکوپ جیمز وب، پرده از چگونگی تولد سیاه‌چاله‌های عظیم برداشته می‌شود
پژوهش‌های علمی
با کمک تلسکوپ جیمز وب، پرده از چگونگی تولد سیاه‌چاله‌های عظیم برداشته می‌شود
۸ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
اسپیس نوتا
دسترسی سریع
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • تبلیغات
  • لیست بعدا می خوانم
معرفی کوتاه

اسپیس نوتا منبع جامع اخبار و رویدادهای فضایی است که توسط نویسندگان متخصص در این زمینه تهیه می‌شود.

خانواده ما
اسپیس نوتا
تکنوتا
© 1403 کپی مطالب اسپیس نوتا تنها با لینک دادن به سایت امکان‌پذیر است.
  • نقشه سایت
  • تبلیغات