اسپیس نوتااسپیس نوتااسپیس نوتا
  • صفحه اصلی
  • فناوری فضایی
    فناوری فضایینمایش بیشتر
    با فناوری ORCAA، اسرار اقیانوس‌های فرازمینی را بشکافید
    با فناوری ORCAA، اسرار اقیانوس‌های فرازمینی را بشکافید
    ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰
    آیا ربات‌های دوپا جایگزین مریخ‌نوردها در ماه می‌شوند؟
    آیا ربات‌های دوپا جایگزین مریخ‌نوردها در ماه می‌شوند؟
    ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۲۲:۰۰
    اعماق ماه را با فناوری LunarLeaper اکتشاف کنید
    اعماق ماه را با فناوری LunarLeaper اکتشاف کنید
    ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
    دانشمندان با خالکوبی میکروسکوپی روی خرس‌های آبی، دستاوردی بزرگ در نانوفناوری رقم زدند
    دانشمندان با خالکوبی میکروسکوپی روی خرس‌های آبی، دستاوردی بزرگ در نانوفناوری رقم زدند
    ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
    الویس در مدار: میکروسکوپ سه‌بعدی جدید برای بررسی میکروب‌ها به ایستگاه فضایی رسید
    الویس در مدار: میکروسکوپ سه‌بعدی جدید برای بررسی میکروب‌ها به ایستگاه فضایی رسید
    ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
خواندن: ماه دیموس مریخ به‌طور نادر به لطف کاوشگر هرا اروپا از نزدیک مشاهده شد
به اشتراک بگذارید
اسپیس نوتااسپیس نوتا
  • فناوری فضایی
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
ما را دنبال کنید
تصاویر فضایی

ماه دیموس مریخ به‌طور نادر به لطف کاوشگر هرا اروپا از نزدیک مشاهده شد

نتایج پرواز نزدیک هرا می‌تواند در نهایت به ما بگوید که آیا دیموس یک سیارک اسیر شده است یا از بقایای یک برخورد عظیم با مریخ تشکیل شده است.

ماه دیموس مریخ به‌طور نادر به لطف کاوشگر هرا اروپا از نزدیک مشاهده شد
ماه‌نورد مریخی دیموس در حال عبور از جلوی سیاره مریخ در این توالی از تصاویر به‌دست‌آمده توسط دوربین مادون قرمز حرارتی در جریان پرواز کمکی گرانشی مأموریت هرا به مریخ در تاریخ 22 اسفند 1403 دیده می‌شود. (اعتبار تصویر: ESA)
توسط مونا علی اکبرخان افجه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۰۰
9 دقیقه مطالعه

ماموریت هرا اروپا، در مسیر خود به سیستم دوتایی سیارک‌های دیدیموس-دیمورفوس، پرواز نزدیکی از کنار مریخ انجام داده است. این پرواز به آن کمک کرده است تا شتاب گرانشی حیاتی دریافت کند، برخی از ابزارهای خود را آزمایش کند و تصاویر جدیدی از ماه کوچک مریخ، دیموس، به دست آورد که می‌تواند به سوالات درباره منشا ماه‌های سیاره سرخ پاسخ دهد. این پرواز در روز چهارشنبه (۲۲ اسفند) انجام شد و سازمان فضایی اروپا تصاویر را امروز در یک پخش زنده اینترنتی نمایش داد. تصاویر ارائه شده، دیموس را در مقابل پس‌زمینه‌ای از سیاره سرخ نشان می‌دهند که هرا در فاصله ۳,۱۰۰ مایلی (۵,۰۰۰ کیلومتر) از مریخ و تنها ۶۲۱ مایلی (۱,۰۰۰ کیلومتر) از دیموس عبور کرده است.

مدیر پروژه هرا، ایان کارنلی از سازمان فضایی اروپا در پخش زنده ESA گفت: “دیشب شب بسیار کوتاهی بود، فکر می‌کنم حدود ۳ ساعت خوابیدیم. اما وقتی از کنار مریخ عبور کردیم، بیش از هزار تصویر به دست آوردیم که واقعاً نفس‌گیر بودند.”

مریخ دو ماه به نام‌های فوبوس و دیموس دارد، اما چون فوبوس به مریخ نزدیک‌تر است، قبلاً توسط فضاپیماهای دیگر تصویربرداری شده است.

پاتریک میشل، محقق اصلی هرا از دانشگاه کوته دازور در نیس، فرانسه، گفت: “برای دیموس، تعداد تصاویر به اندازه فوبوس نیست، بنابراین هر فرصتی برای دیدن دیموس ارزش بالایی دارد.”

چیزی که در این پرواز متفاوت بود، سمت دیموس بود که تصویربرداری شده است. دیموس به طور هم‌زمان به مریخ قفل شده است، به این معنی که مانند ماه زمین، همیشه یک چهره خود را به سوی سیاره سرخ نشان می‌دهد. بیشتر تصاویر قبلی از دیموس، که قطر آن ۷.۷ مایل (۱۲.۴ کیلومتر) است، سمت رو به مریخ را نشان داده‌اند. تا پیش از این، تنها ماموریت امید امارات متحده عربی که در سال ۱۴۰۰ به مریخ رسید، موفق شده بود سمت دیموس که به سوی فضا قرار دارد را مشاهده کند.

moon Deimos1
در این ترتیب از تصاویر دوربین حرارتی مادون قرمز که در طول پرواز کمکی گرانشی ماموریت هرا در تاریخ ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ به دست آمده است، ماه مریخی دیموس در حال عبور از مقابل سیاره مریخ دیده می‌شود. (اعتبار تصویر: آژانس فضایی اروپا/آژانس فضایی ژاپن)

جولیا د لئون از موسسه اخترفیزیک کاناریاس که رهبری تصویربردار چندطیفی هایپرسکات-اچ هرا را بر عهده دارد، می‌گوید این تصاویر می‌توانند ترکیب شیمیایی ماه را نشان دهند.

او گفت: “این اولین تصاویر از این چهره دیموس است که در این طول موج‌ها به دست آمده‌اند.” د لئون ادامه داد: “با هایپرسکات-اچ، می‌توانیم اطلاعاتی درباره مواد معدنی احتمالی روی سطح دیموس به دست آوریم.”

فهم ترکیب و ساختار دیموس مهم است، زیرا هنوز منشا ماه‌های مریخ را درک نکرده‌ایم. هر دو فوبوس و دیموس شبیه سیارک‌ها هستند، چون توده‌ای، دهانه‌دار و کوچک هستند. بنابراین، یکی از فرضیات این است که آن‌ها سیارک‌های غنی از کربن یا نوع C هستند که اسیر شده‌اند. اما اجسام اسیر شده معمولاً به مدارهای بیضوی، مایل و اغلب معکوس می‌روند، در حالی که فوبوس و دیموس در مدارهای مریخ در صفحه استوایی آن و به صورت پیشرفته حرکت می‌کنند.

بنابراین فرضیه دیگری این است که آن‌ها از بقایای برخوردی عظیم با سطح مریخ تشکیل شده‌اند که منجر به ایجاد مداری پیرامون این سیاره شده است. همچنین احتمال جدیدتری وجود دارد که ممکن است آن‌ها بقایای یک سیارک بزرگ‌تر باشند که پاره شده‌اند.

moon Deimos2
ماه مریخی دیموس در این تصویر تک‌رنگ نور مرئی که توسط دوربین فریم‌برداری سیارک مأموریت هرا (Hera) آژانس فضایی اروپا (ESA) در تاریخ ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ طی پرواز کمکی گرانشی گرفته شده است، تاریک به نظر می‌رسد و سیاره روشن‌تر مریخ در پس‌زمینه آن قرار دارد. (اعتبار تصویر: ESA)

شناسایی موادی که فوبوس و دیموس از آن‌ها تشکیل شده‌اند می‌تواند سرنخ‌هایی درباره نحوه شکل‌گیری آن‌ها فراهم کند. به عنوان مثال، حضور بازالت می‌تواند نشان دهد که مواد آن‌ها از سطح مریخ آمده‌اند، جایی که در گذشته فعالیت‌های آتشفشانی گسترده‌ای وجود داشته است.

یک ابزار دیگر در هرا که می‌تواند سرنخ‌هایی درباره تولد دیموس به دست آورد، تصویربردار مادون قرمز حرارتی آن است. این ابزار که توسط آژانس اکتشافات فضایی ژاپن (JAXA) برای ماموریت توسعه داده شده است، هدف آن نقشه‌برداری از دماهای سطحی اجرام آسمانی مانند مریخ، دیموس یا دیدیموس و دیمورفوس است.

سیجی سوجیتا از دانشگاه توکیو که در پخش زنده حضور داشت، گفت: “هدف این اندازه‌گیری‌های دما این است که بفهمیم وضعیت فشرده‌سازی مواد چگونه است؛ آیا واقعاً مواد نرم و ریزدانه هستند، یا مواد فشرده و درشت هستند؟” او افزود: “هنگامی که داده‌ها را در روزها و هفته‌های آینده تجزیه و تحلیل کنیم، احتمالاً می‌توانیم تفاوت‌های اندازه دانه‌ها را بگوییم و این احتمالاً چیزی درباره منشا دیموس به ما خواهد گفت.”

moon Deimos3
ماه مریخی دیموس در این تصویر گرفته شده توسط دوربین حرارتی مادون قرمز که در حین عبور گرانشی مأموریت هرا از کنار مریخ در ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ ثبت شده، بسیار درخشان‌تر از سیاره سرخ زیر خود به نظر می‌رسد. (اعتبار تصویر: ESA/JAXA)

البته مریخ هدف نهایی هرا نیست. ماموریت اصلی آن بازدید از سیارک دوتایی دیدیموس و دیمورفوس است، که در ۱۴۰۱ توسط فضاپیمای DART ناسا مورد برخورد قرار گرفت. هرا به آنجا می‌رود تا دهانه‌ای را که اثر برخورد DART ایجاد کرده بررسی کند و اطلاعات بیشتری درباره ویژگی‌های هر دو سیارک به دست آورد.

هرا که در مهر ۱۴۰۳ از پرتابگر فالکون ۹ اسپیس‌ایکس پرتاب شد، قرار است تا پایان ۱۴۰۵ به دیدیموس و دیمورفوس برسد. برای رسیدن سریع‌تر و استفاده کمتر از سوخت، هرا از مریخ برای شتاب گرانشی استفاده کرده است.

کارنلی گفت: “مریخ دقیقاً در موقعیت مناسبی بود تا ما به دیدیموس برسیم و سوخت خود را صرفه‌جویی کنیم.” او افزود: “بنابراین ما از گرانش مریخ استفاده کردیم تا خود را به جلو پرتاب کنیم و مقداری از انرژی سیاره را جمع‌آوری کنیم.”

اما برای پرواز از کنار مریخ به طوری که هرا بتواند دیموس را هم ببیند، نیاز به برخی تغییرات در مسیر هرا توسط تیم دینامیک پرواز ESA بود.

او گفت: “من واقعاً از تیم قدردانی می‌کنم، زیرا هدف اصلی این پرواز قرار دادن هرا در مسیر صحیح به سمت دیدیموس در ۱۴۰۵ بود، اما ما درخواست کردیم که آیا می‌توانند پروازی از کنار دیموس داشته باشند و آن‌ها پذیرفتند، اما این یک چالش بود زیرا باید مسیر هرا تغییر می‌کرد.”

مرحله بعدی، علاوه بر تجزیه و تحلیل داده‌های جمع‌آوری شده از مریخ و دیموس، آماده‌سازی برای ملاقات با دیدیموس و دیمورفوس است. این کار تیم عملیات هرا است که عملیات “نزدیکی سیارک” را آغاز خواهند کرد.

کارنلی گفت: “این یک چالش واقعی خواهد بود — فقط تصور کنید که از یک محیط بسیار پویا عبور می‌کنید.” هرا وارد سیستم سیارک دوتایی دیدیموس و دیمورفوس خواهد شد و به دور دیدیموس خواهد چرخید، اما باید با گرانش دیدیموس و همچنین دیمورفوس که میانگین فاصله‌اش از دیدیموس تنها ۳,۷۸۰ فوت (۱,۱۵۲ متر) است و حرکت مداوم دیمورفوس حول دیدیموس کنار بیاید.

او افزود: “من رویا می‌بافم که بین دو سیارک پرواز کنم و بسیار نزدیک به آن‌ها باشم و کارهایی انجام دهیم که هیچ‌گاه تصور نمی‌کردیم.” کارنلی ادامه داد: “ما در حال نوشتن صفحه‌ای از تاریخ فضا هستیم.”

برچسب ها:آژانس فضایی اروپامریخ
منابع:space.com
این مقاله را به اشتراک بگذارید
Facebook Twitter Telegram
مونا علی اکبرخان افجه
توسط مونا علی اکبرخان افجه
دانشجوی دکتری ژئوفیزیک گرایش لرزه شناسی هستم. ژئوفیزیک به بررسی ابعاد زمین و اتفاقاتی مانند زلزله و لرزه هایی که توسط فعالیت انسان به‌وجود می‌آید، می پردازد. فعالیت در حوزه زمین و فضا از علاقه مندی ام است.
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

import numpy as np import h5py data='/content/drive/MyDrive/SILIXA_iDAS015_181219184621_fieldID000212.h5' data1=h5py.File(data,'r') print(data1.keys()) display(data1) display(data) raw_data = data1['DasRawData']['RawData'] x_axis = np.arange(raw_data.shape[1]) t_axis = np.arange(raw_data.shape[0]) print(x_axis.shape) print(t_axis.shape) import matplotlib.pyplot as plt import numpy as np ns = 30000 fs = 1000 dx = 1.021 nx = 3136 GL = 10 x = np.arange(nx) * dx def u(x, t): return np.exp(-(x - t)**2) def calculate_result(x): return 1/10 * (u(x - 5, t) - u(x + 5, t)) traces = [] for t in range(0,30000): tr = [calculate_result(x_val) for x_val in x] traces.append(tr) traces_array = np.array(traces) print(f"traces_array : {traces_array.shape}")
ساختار کلان در ژرفای کهکشان‌ها؛ چگونه ذهن ما از کیهان عقب می‌ماند؟
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰
گردبادهای مشتری و قمری با ماگمای روان؛ کشفیات جدید فضاپیمای جونو ناسا شگفت‌انگیز است
گردبادهای مشتری و قمری با ماگمای روان؛ کشفیات جدید فضاپیمای جونو ناسا شگفت‌انگیز است
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
آیا جیمز وب موفق به شناسایی سیاه‌چاله‌ای عظیم در کهکشان فرفره جنوبی شده است؟
آیا جیمز وب موفق به شناسایی سیاه‌چاله‌ای عظیم در کهکشان فرفره جنوبی شده است؟
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
کشف غافلگیرکننده اخترشناسان: ابر عظیمی که در تاریکی می‌درخشد، تمام این مدت پنهان بوده!
کشف غافلگیرکننده اخترشناسان: ابر عظیمی که در تاریکی می‌درخشد، تمام این مدت پنهان بوده!
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
پرواز بر فراز دره مارینر: هلیکوپترها جایگزین مریخ‌نوردها می‌شوند
پرواز بر فراز دره مارینر: هلیکوپترها جایگزین مریخ‌نوردها می‌شوند
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰

جدیدترین های تکنوتا

هواوی میت ۸۰ ممکن است از حسگر اثر انگشت اولتراسونیک جانبی استفاده کند
هواوی میت ۸۰ ممکن است از حسگر اثر انگشت اولتراسونیک جانبی استفاده کند
قابلیت جدید «راحتی چشم با هوش مصنوعی» برای سری هواوی میت ۷۰ عرضه شد
قابلیت جدید «راحتی چشم با هوش مصنوعی» برای سری هواوی میت ۷۰ عرضه شد
سامسونگ جدول زمانی انتشار به‌روزرسانی اندروید ۱۶ رابط کاربری One UI 8 را تأیید کرد
سامسونگ جدول زمانی انتشار به‌روزرسانی اندروید ۱۶ رابط کاربری One UI 8 را تأیید کرد

پربازدیدترین ها

هابل به بررسی بقایای انفجار یک ستاره ابرنواختری در کهکشان ماهواره‌ای راه شیری کمک می‌کند
تصاویر فضایی
هابل به بررسی بقایای انفجار یک ستاره ابرنواختری در کهکشان ماهواره‌ای راه شیری کمک می‌کند (تصویر)
۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
هابل در سالگرد ۳۵ سالگی‌اش، ۴ منظره بی‌نظیر کیهانی را به ما هدیه داد
تصاویر فضایی
هابل در سالگرد ۳۵ سالگی‌اش، ۴ منظره بی‌نظیر کیهانی را به ما هدیه داد
۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰
تصویر فضایی هفته: مریخ در بهترین زمان ممکن از افق ماه ظاهر می‌شود
تصاویر فضایی
تصویر فضایی هفته: مریخ در بهترین زمان ممکن از افق ماه ظاهر می‌شود
۲۵ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
Lunar Outpost از ماه‌نورد پیشرفته «Eagle» پرده برداشت
تصاویر فضایی
Lunar Outpost از ماه‌نورد پیشرفته «Eagle» پرده برداشت (تصاویر)
۲۱ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۸:۰۰
اسپیس نوتا
دسترسی سریع
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • تبلیغات
  • لیست بعدا می خوانم
معرفی کوتاه

اسپیس نوتا منبع جامع اخبار و رویدادهای فضایی است که توسط نویسندگان متخصص در این زمینه تهیه می‌شود.

خانواده ما
اسپیس نوتا
تکنوتا
© 1403 کپی مطالب اسپیس نوتا تنها با لینک دادن به سایت امکان‌پذیر است.
  • نقشه سایت
  • تبلیغات