جست و جوی حیات فراتر از زمین با وظیفه شناسی ادامه دارد. اخترشناسانی که از رصدخانه پرتو ایکس چاندرا ناسا و همچنین XMM-Newton آژانس فضایی اروپا استفاده میکنند، در تحقیقات جدیدی به این شکار کمک میکنند – و امیدوارند که زمینه را برای پروژههای آینده فراهم کنند.
محققان از چاندرا برای مطالعه تشعشعات ساطع شده از ستارگان مجاور استفاده می کنند تا مشخص کنند آیا سیاره فراخورشیدی که به دور آن ستاره ها می چرخد می تواند قابل سکونت باشد یا خیر. اشعه ایکس و اشعه ماوراء بنفش می توانند در سطوح بسیار بالا به جو سیاره فراخورشیدی آسیب برسانند و احتمال حمایت از حیات را کاهش دهند (به هر حال همانطور که می شناسیم).
بریانا بایندر، ستاره شناس دانشگاه پلی تکنیک ایالتی کالیفرنیا، که این مطالعه سیاره فراخورشیدی را هدایت می کند، گفت: ‘بدون مشخص کردن پرتوهای ایکس از ستاره میزبان، ما یک عنصر کلیدی در مورد اینکه آیا یک سیاره واقعا قابل سکونت است یا نه را از دست خواهیم داد.’
ما باید ببینیم که این سیارات چه نوع دوزهای اشعه ایکس دریافت می کنند.
تا کنون، این تیم ۵۷ ستاره مجاور را مورد بررسی قرار داده است و روشنایی و انرژی انتشار پرتو ایکس آنها و همچنین سرعت تغییر خروجی اشعه ایکس به دلیل شعله های ستاره ای را تجزیه و تحلیل کرده است. سارا پیکوک، دانشمند محقق از دانشگاه مریلند، در بیانیه ای گفت: ‘ما ستاره هایی را شناسایی کرده ایم که محیط پرتو ایکس منطقه قابل سکونت شبیه یا حتی ملایم تر از محیطی است که زمین در آن تکامل یافته است.’ چنین شرایطی ممکن است نقش کلیدی در حفظ جوی غنی مانند آنچه روی زمین یافت می شود، ایفا کند.
در حالی که فقط برخی از این ۵۷ ستاره سیارههای فراخورشیدی قابل سکونت را میشناسند، احتمالاً سیارات فراخورشیدی قابل سکونت بسیار بیشتری در آنجا وجود دارد – ما هنوز آنها را پیدا نکردهایم. برای زمینه، ما بیش از ۵۵۰۰ سیاره فراخورشیدی را کشف کردهایم، اما نزدیک به ۱۰۰۰۰ نامزد دیگر نیز در حال ارزیابی هستند. در نهایت، احتمالاً میلیاردها سیاره فراخورشیدی فقط در کهکشان راه شیری وجود دارد.
ادوارد شویترمن، اختر زیست شناس از دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید می گوید: «ما نمی دانیم که در تصاویر نسل بعدی تلسکوپ ها چند سیاره شبیه به زمین کشف خواهند شد، اما می دانیم که رصد زمان بر روی آن ها بسیار گرانبها و بسیار دشوار خواهد بود.» این دادههای پرتو ایکس به اصلاح و اولویتبندی فهرست اهداف کمک میکنند و ممکن است به اولین تصویر از سیارهای شبیه به زمین سریعتر به دست بیاید.»