اسپیس نوتااسپیس نوتااسپیس نوتا
  • صفحه اصلی
  • فناوری فضایی
    فناوری فضایینمایش بیشتر
    با فناوری ORCAA، اسرار اقیانوس‌های فرازمینی را بشکافید
    با فناوری ORCAA، اسرار اقیانوس‌های فرازمینی را بشکافید
    ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰
    آیا ربات‌های دوپا جایگزین مریخ‌نوردها در ماه می‌شوند؟
    آیا ربات‌های دوپا جایگزین مریخ‌نوردها در ماه می‌شوند؟
    ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۲۲:۰۰
    اعماق ماه را با فناوری LunarLeaper اکتشاف کنید
    اعماق ماه را با فناوری LunarLeaper اکتشاف کنید
    ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
    دانشمندان با خالکوبی میکروسکوپی روی خرس‌های آبی، دستاوردی بزرگ در نانوفناوری رقم زدند
    دانشمندان با خالکوبی میکروسکوپی روی خرس‌های آبی، دستاوردی بزرگ در نانوفناوری رقم زدند
    ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
    الویس در مدار: میکروسکوپ سه‌بعدی جدید برای بررسی میکروب‌ها به ایستگاه فضایی رسید
    الویس در مدار: میکروسکوپ سه‌بعدی جدید برای بررسی میکروب‌ها به ایستگاه فضایی رسید
    ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
خواندن: منابع موجود در مریخ می توانند از کاوشگران انسانی پشتیبانی کنند
به اشتراک بگذارید
اسپیس نوتااسپیس نوتا
  • فناوری فضایی
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
ما را دنبال کنید
پژوهش‌های علمی

منابع موجود در مریخ می توانند از کاوشگران انسانی پشتیبانی کنند

در دهه‌های آینده، چندین آژانس فضایی و شرکت‌های خصوصی قصد دارند پایگاه‌هایی را در ماه و مریخ ایجاد کنند. این پایگاه‌ها امکان اقامت طولانی مدت، تحقیقات اختربیولوژیکی و تسهیل اکتشافات آینده منظومه شمسی را فراهم می‌کنند.

منابع موجود در مریخ می توانند از کاوشگران انسانی پشتیبانی کنند
نقشه معدنی مریخ که وجود لکه هایی را نشان می دهد که در حضور آب تشکیل شده اند. اعتبار: ESA
توسط مونا علی اکبرخان افجه ۲۲ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۰۰
8 دقیقه مطالعه

در دهه‌های آینده، چندین آژانس فضایی و شرکت‌های خصوصی قصد دارند پایگاه‌هایی را در ماه و مریخ ایجاد کنند. این پایگاه‌ها امکان اقامت طولانی مدت، تحقیقات اختربیولوژیکی و تسهیل اکتشافات آینده منظومه شمسی را فراهم می‌کنند. با این حال، داشتن خدمه ای که دور از زمین برای مدت طولانی کار می کنند، چالش های لجستیکی جدی را نیز به همراه خواهد داشت. با توجه به مسافت ها و هزینه های موجود، ارسال ماموریت های تامین مجدد هم غیرعملی و هم پرهزینه خواهد بود. به همین دلیل، تکیه بر منابع محلی برای برآورده کردن نیازهای ماموریت – مستعار. In-Situ Resource Utilization (ISRU) – نام بازی است.

نیاز به ISRU به ویژه در مریخ بسیار مهم است زیرا ماموریت های تامین مجدد ممکن است ۶ تا ۹ ماه طول بکشد تا به آنجا برسند. خوشبختانه، مریخ منابع فراوانی دارد که می توان آنها را برداشت و برای تامین همه چیز از اکسیژن، پیشران، آب، خاک برای رشد غذا و مصالح ساختمانی استفاده کرد. در یک مطالعه اخیر، یک تیم به رهبری دانشگاه فرای برلین، پتانسیل برداشت منابع از چندین ذخایر معدنی هیدراته شناسایی شده قبلی را در سطح مریخ ارزیابی کردند. آنها همچنین تخمین هایی از میزان آب و مواد معدنی قابل بازیابی و نحوه استفاده از آنها ارائه کردند.

این تیم توسط کریستف گراس، محقق فوق دکتری با گروه علوم سیاره ای و سنجش از دور در موسسه علوم زمین شناسی، دانشگاه فرای برلین، رهبری می شد. محققانی از مؤسسه SETI، مرکز تحقیقات ایمز ناسا، Institut d’Astrophysique Spatiale و مؤسسه سیستم‌های فضایی در مرکز هوافضای آلمان (DLR) به آنها پیوستند. مقاله تحقیقاتی آنها با عنوان ‘جستجوی منابع در محل برای ماموریت های خدمه آتی به مریخ‘ در شماره اکتبر ۲۰۲۴ Acta Astronautica منتشر خواهد شد.

moxie being installed in perseve
واحد MOXIE در مریخ نورد Perseverance قرار می گیرد. با احترام ناسا/JPL.

همانطور که نویسندگان خاطرنشان می کنند، ناسا و سایر آژانس های فضایی بر روی فناوری های ISRU سرمایه گذاری می کنند تا به طور قابل توجهی جرم کلی را که باید برای حمایت از تلاش های اکتشافی انسان به ماه یا مریخ فرستاده شود، کاهش دهند. در سال‌های اخیر، این منجر به آزمایش‌هایی مانند آزمایش استفاده از منابع اکسیژن در محل (MOXIE) روی مریخ‌نورد Perseverance ناسا شده است که گاز اکسیژن را از دی اکسید کربن اتمسفر مریخ تولید می‌کند. ESA همچنین در حال آماده سازی یک ماموریت نمایشی ISRU است تا نشان دهد که آب و اکسیژن را می توان از یخ آب برداشت شده در ماه تولید کرد.

این منابع می‌توانند برای سیستم‌های پشتیبانی حیات کاربرد داشته باشند و اطمینان حاصل کنند که خدمه مأموریت دارای هوا و آب قابل تنفس برای نوشیدن و آبیاری هستند. با این حال، آنها همچنین کاربردهایی برای قدرت و نیروی محرکه دارند، گاز هیدروژن را برای پیل‌های سوختی یا راکتورها فراهم می‌کنند و در ترکیب برای ایجاد هیدروژن مایع (LH2) و اکسیژن مایع (LOX) استفاده می‌شوند. در مریخ، امروزه بیشتر آب موجود در آن در یخ های قطبی و منجمد دائمی یا در حفره هایی از مواد معدنی هیدراته که زمانی آب روی سطح آن جریان داشت، متمرکز شده است.

گراس و همکارانش به خاطر مطالعه خود بر روی سایت‌های معدنی هیدراته تمرکز کردند زیرا پتانسیل استخراج آب را مستقیماً در سطح و در عرض‌های جغرافیایی پایین‌تر ارائه می‌دهند. اما همانطور که گراس از طریق ایمیل به Universe Today گفت، این ذخایر همچنین دارای کاربردهای بالقوه منابعی هستند که فراتر از آب هستند:

Mars mineralogy
نقشه های کانی شناسی Mars Express. اعتبار: ESA/CNES/CNRS/IAS/UP-S، Orsay؛ NASA/JPL/JHUAPL/MOLA

مواد معدنی هیدراته در مریخ بزرگترین مخزن آب در مریخ هستند که تا به امروز شناخته شده اند (عمدتاً سولفات ها و فیلوسیلیکات ها). آب را می توان نسبتاً به راحتی از سولفات ها استخراج کرد و همانطور که در مقاله توضیح داده شد، می توان از مواد معدنی به عنوان کود برای تولید مواد غذایی نیز استفاده کرد. از فیلوسیلیکات ها می توان به عنوان مصالح ساختمانی یا به عنوان مثال برای سرامیک ها استفاده کرد. آب مهمترین منبع به ویژه تولید پیشران است. این ممکن است برای مریخ به دلیل فاصله از زمین، گرانش و غیره جالب تر باشد.

سپس، گراس و همکارانش مکان‌های جغرافیایی مختلفی را که در آن مواد معدنی هیدراته بر اساس داده‌های به‌دست‌آمده توسط ابزار طیف‌سنج تصویربرداری شناسایی فشرده مریخ (CRISM) در مدارگرد شناسایی مریخ ناسا (MRO) شناسایی شده‌اند، ارزیابی کردند. این شامل Mawrth Vallis، یک کانال سیل باستانی است که به دشت های Chryse Planitia در نیمکره شمالی مریخ باز می شود، و Juventae Chasma، یک حوضه عمیق ۵ کیلومتری (
۳ مایلی) واقع در شمال Valles Marineris می باشد.

ESA MEX MARSIS 20180725 625
تشخیص آب در زیر قطب جنوب مریخ اعتبار: نقشه زمینه: ناسا/وایکینگ؛ پیشینه THEMIS: NASA/JPL-Caltech/دانشگاه ایالتی آریزونا. داده های MARSIS: ESA/NASA/JPL/ASI/Univ. رم؛ R. Orosei et al 2018

گروس گفت: مناطقی که میزبان انواع مواد مختلف هستند ممکن است جالب باشد. پس، سایت باید به راحتی قابل دسترسی باشد (نه در دره و غیره)، و باید به سایت های علمی جالب نزدیک باشد. من همچنین از ایده داشتن یک پایگاه در مناطق استوایی که دما خیلی سرد نیست حمایت می کنم. و باید فضای کافی در اطراف پایگاه برای رشد با ماموریت های بعدی وجود داشته باشد. Meridiani Planum یک کاندیدای داغ است. ما سعی خواهیم کرد منابع را در آنجا نیز محدود کنیم.

گراس و همکارانش همچنین چگونگی استخراج این منابع را توصیه کردند. به گفته نویسندگان، کم آبی سولفات های مونو و پلی هیدراته از نظر تئوری بهترین روش است زیرا روش های متعددی وجود دارد که روش های نسبتاً ساده، سریع و کم مصرف برای این کار وجود دارد. آنها همچنین توصیه می‌کنند که مأموریت‌های روباتیک قبل از ورود فضانوردان برای شناسایی، ارزیابی و شروع برداشت و پردازش این منابع در پیش‌بینی ورود آنها ارسال شود.

گروس گفت: ‘ماموریت های پیش ساز رباتیک می توانند استخراج و پالایش منابع را به ویژه برای تولید پیشران آغاز کنند.’ ناسا و شرکت های خصوصی در حال انجام مطالعات زیادی در این زمینه هستند. همچنین، به عنوان مثال، ساخت روباتیک زیستگاه ها یا پیش تولید اکسیژن پروژه های قابل تصوری هستند.

این تجزیه و تحلیل احتمالات جدیدی را برای اکتشاف و زیستگاه های طولانی مدت در مریخ ارائه می دهد. اگرچه مناطق قطبی به عنوان مکان مناسبی برای ساختن زیستگاه های آینده دیده می شوند، عمدتاً به دلیل آب یخ زده فراوانی که به آن دسترسی دارند، استخراج این یخ (به ویژه از منابع عمیق زیرزمینی) پرهزینه و محدود کننده خواهد بود. استفاده احتمالی از مواد معدنی هیدراته نه تنها جایگزینی برای عملیات ISRU در مریخ ارائه می دهد، بلکه سایت هایی را در منطقه استوایی برای اکتشاف و ایجاد زیستگاه باز می کند.

ادامه مطلب: Acta Astronautica

برچسب ها:مریخ
منابع:universetoday
این مقاله را به اشتراک بگذارید
Facebook Twitter Telegram
مونا علی اکبرخان افجه
توسط مونا علی اکبرخان افجه
دانشجوی دکتری ژئوفیزیک گرایش لرزه شناسی هستم. ژئوفیزیک به بررسی ابعاد زمین و اتفاقاتی مانند زلزله و لرزه هایی که توسط فعالیت انسان به‌وجود می‌آید، می پردازد. فعالیت در حوزه زمین و فضا از علاقه مندی ام است.
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

import numpy as np import h5py data='/content/drive/MyDrive/SILIXA_iDAS015_181219184621_fieldID000212.h5' data1=h5py.File(data,'r') print(data1.keys()) display(data1) display(data) raw_data = data1['DasRawData']['RawData'] x_axis = np.arange(raw_data.shape[1]) t_axis = np.arange(raw_data.shape[0]) print(x_axis.shape) print(t_axis.shape) import matplotlib.pyplot as plt import numpy as np ns = 30000 fs = 1000 dx = 1.021 nx = 3136 GL = 10 x = np.arange(nx) * dx def u(x, t): return np.exp(-(x - t)**2) def calculate_result(x): return 1/10 * (u(x - 5, t) - u(x + 5, t)) traces = [] for t in range(0,30000): tr = [calculate_result(x_val) for x_val in x] traces.append(tr) traces_array = np.array(traces) print(f"traces_array : {traces_array.shape}")
ساختار کلان در ژرفای کهکشان‌ها؛ چگونه ذهن ما از کیهان عقب می‌ماند؟
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰
گردبادهای مشتری و قمری با ماگمای روان؛ کشفیات جدید فضاپیمای جونو ناسا شگفت‌انگیز است
گردبادهای مشتری و قمری با ماگمای روان؛ کشفیات جدید فضاپیمای جونو ناسا شگفت‌انگیز است
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
آیا جیمز وب موفق به شناسایی سیاه‌چاله‌ای عظیم در کهکشان فرفره جنوبی شده است؟
آیا جیمز وب موفق به شناسایی سیاه‌چاله‌ای عظیم در کهکشان فرفره جنوبی شده است؟
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
کشف غافلگیرکننده اخترشناسان: ابر عظیمی که در تاریکی می‌درخشد، تمام این مدت پنهان بوده!
کشف غافلگیرکننده اخترشناسان: ابر عظیمی که در تاریکی می‌درخشد، تمام این مدت پنهان بوده!
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
پرواز بر فراز دره مارینر: هلیکوپترها جایگزین مریخ‌نوردها می‌شوند
پرواز بر فراز دره مارینر: هلیکوپترها جایگزین مریخ‌نوردها می‌شوند
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰

جدیدترین های تکنوتا

هواوی میت ۸۰ ممکن است از حسگر اثر انگشت اولتراسونیک جانبی استفاده کند
هواوی میت ۸۰ ممکن است از حسگر اثر انگشت اولتراسونیک جانبی استفاده کند
قابلیت جدید «راحتی چشم با هوش مصنوعی» برای سری هواوی میت ۷۰ عرضه شد
قابلیت جدید «راحتی چشم با هوش مصنوعی» برای سری هواوی میت ۷۰ عرضه شد
سامسونگ جدول زمانی انتشار به‌روزرسانی اندروید ۱۶ رابط کاربری One UI 8 را تأیید کرد
سامسونگ جدول زمانی انتشار به‌روزرسانی اندروید ۱۶ رابط کاربری One UI 8 را تأیید کرد

پربازدیدترین ها

حتی سیاهچاله‌های ستاره‌ای سرنوشت کهکشان‌ها را رقم می‌زنند
پژوهش‌های علمی
حتی سیاهچاله‌های ستاره‌ای سرنوشت کهکشان‌ها را رقم می‌زنند
۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
رازهای شگفت‌انگیز پلاسمای ناآرام در نزدیکی ما، با درخشش یک ستاره برملا شد
پژوهش‌های علمی
رازهای شگفت‌انگیز پلاسمای ناآرام در نزدیکی ما، با درخشش یک ستاره برملا شد
۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
تقریباً یک‌چهارم ذرات پرتاب‌شده از ماه، سرانجام به زمین برخورد می‌کنند
پژوهش‌های علمی
تقریباً یک‌چهارم ذرات پرتاب‌شده از ماه، سرانجام به زمین برخورد می‌کنند
۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
آیا فضا محل شکل‌گیری مولکول‌های حیات است؟
پژوهش‌های علمی
آیا فضا محل شکل‌گیری مولکول‌های حیات است؟
۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
اسپیس نوتا
دسترسی سریع
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • تبلیغات
  • لیست بعدا می خوانم
معرفی کوتاه

اسپیس نوتا منبع جامع اخبار و رویدادهای فضایی است که توسط نویسندگان متخصص در این زمینه تهیه می‌شود.

خانواده ما
اسپیس نوتا
تکنوتا
© 1403 کپی مطالب اسپیس نوتا تنها با لینک دادن به سایت امکان‌پذیر است.
  • نقشه سایت
  • تبلیغات