اسپیس نوتااسپیس نوتااسپیس نوتا
  • صفحه اصلی
  • فناوری فضایی
    فناوری فضایینمایش بیشتر
    با فناوری ORCAA، اسرار اقیانوس‌های فرازمینی را بشکافید
    با فناوری ORCAA، اسرار اقیانوس‌های فرازمینی را بشکافید
    ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰
    آیا ربات‌های دوپا جایگزین مریخ‌نوردها در ماه می‌شوند؟
    آیا ربات‌های دوپا جایگزین مریخ‌نوردها در ماه می‌شوند؟
    ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۲۲:۰۰
    اعماق ماه را با فناوری LunarLeaper اکتشاف کنید
    اعماق ماه را با فناوری LunarLeaper اکتشاف کنید
    ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
    دانشمندان با خالکوبی میکروسکوپی روی خرس‌های آبی، دستاوردی بزرگ در نانوفناوری رقم زدند
    دانشمندان با خالکوبی میکروسکوپی روی خرس‌های آبی، دستاوردی بزرگ در نانوفناوری رقم زدند
    ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
    الویس در مدار: میکروسکوپ سه‌بعدی جدید برای بررسی میکروب‌ها به ایستگاه فضایی رسید
    الویس در مدار: میکروسکوپ سه‌بعدی جدید برای بررسی میکروب‌ها به ایستگاه فضایی رسید
    ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
خواندن: دو دنباله دار دور افتاده درست در زمان هالووین از زمین دیدن می کنند
به اشتراک بگذارید
اسپیس نوتااسپیس نوتا
  • فناوری فضایی
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
ما را دنبال کنید
پژوهش‌های علمی

دو دنباله دار دور افتاده درست در زمان هالووین از زمین دیدن می کنند

تصور ذهن انسان ممکن است دشوار باشد: ابر کیهانی به قدری عظیم که خورشید و هشت سیاره را احاطه کرده است و تریلیون ها مایل در اعماق فضا گسترش می یابد.

دو دنباله دار دور افتاده درست در زمان هالووین از زمین دیدن می کنند
دنباله دار C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) از ایستگاه فضایی بین المللی دیده می شود. (متیو دومینیک/ناسا/ایکس)
توسط مونا علی اکبرخان افجه ۲۳ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۰۰
11 دقیقه مطالعه

پوسته کروی که به عنوان ابر اورت شناخته می شود، برای تمام اهداف عملی، نامرئی است. ذرات تشکیل دهنده آن به قدری نازک و به قدری دور از نور هر ستاره ای از جمله خورشید پخش شده اند که ستاره شناسان به سادگی نمی توانند ابر را ببینند، حتی اگر مانند یک پتو ما را در بر بگیرد.

نظری هم هست. ستاره شناسان استنباط می کنند که ابر اورت وجود دارد زیرا این تنها توضیح منطقی برای ورود دسته خاصی از دنباله دارها است که به طور پراکنده از منظومه شمسی ما بازدید می کنند. به نظر می رسد که ابر اساساً یک مخزن غول پیکر است که ممکن است میلیاردها جرم آسمانی یخی را در خود جای دهد.

دو تن از این اجساد در روزهای منتهی به هالووین از کنار زمین عبور خواهند کرد. Tsuchinshan-ATLAS، همچنین به عنوان دنباله دار C/2023 A3 شناخته می شود، برای یک یا دو هفته پس از ۲۱ مهر، روزی که به زمین نزدیک است، در درخشان ترین حالت خود و احتمالاً با چشم غیر مسلح قابل مشاهده خواهد بود – فقط به آسمان غربی نگاه کنید. اندکی پس از غروب آفتاب با گذشت روزها، دنباله دار کم نورتر می شود و به قسمت بالاتری از آسمان می رود.

دومین دنباله دار C/2024 S1 (ATLAS) که به تازگی در ۶ مهر کشف شد، باید در اواخر مهر قابل مشاهده باشد. این دنباله دار در ۳ آبان از نزدیکترین فاصله از زمین عبور خواهد کرد – درست قبل از طلوع خورشید در شرق آسمان نگاه کنید. سپس، پس از چرخش به دور خورشید، دنباله دار ممکن است دوباره در غرب آسمان شب درست در حوالی هالووین ظاهر شود.

با این حال، ممکن است که بتواند به طور جزئی یا کامل متلاشی شود، همانطور که گاهی اوقات هنگام عبور ستاره های دنباله دار از کنار خورشید اتفاق می افتد – و این دنباله دار در فاصله ۱ میلیون مایلی (۱.۶ میلیون کیلومتری) از ستاره ما خواهد بود.

من به عنوان یک ستاره شناس سیاره ای، به خصوص در مورد ابر اورت و اجرام یخی ساکن در آن کنجکاو هستم. ساکنان ابر ممکن است دلیلی برای شعله ور شدن حیات در زمین باشند. این اجسام یخی که چندین سال پیش در سیاره ما سقوط کردند، ممکن است حداقل بخشی از آب مورد نیاز همه حیات را تامین کرده باشند.

در عین حال، همین اجرام تهدیدی همیشگی برای ادامه زمین – و بقای ما هستند.

میلیاردها دنباله دار

اگر یک شی ابر اورت راه خود را به درون منظومه شمسی پیدا کند، یخ های آن تبخیر می شوند. این فرآیند دمی از زباله تولید می کند که به صورت دنباله دار قابل مشاهده می شود.

برخی از این اجرام که به عنوان دنباله دارهای دوره طولانی شناخته می شوند، مدارهای صدها، هزاران یا حتی میلیون ها سال دارند، مانند Tsuchinshan-ATLAS. این بر خلاف دنباله دارهای به اصطلاح کوتاه مدت است که از ابر اورت بازدید نمی کنند و مدارهای نسبتاً سریعی دارند. دنباله دار هالی که مسیری را در منظومه شمسی قطع می کند و هر ۷۶ سال یا بیشتر به دور خورشید می گردد، یکی از آنهاست.

یان اورت، ستاره شناس هلندی قرن بیستم، که شیفته دنباله دارهای طولانی مدت بود، در سال ۱۳۲۸ مقاله ای در مورد آنها نوشت. او اشاره کرد که حدود ۲۰ دنباله دار فاصله متوسطی از خورشید داشتند که بیش از ۱۰۰۰۰ واحد نجومی بود.

این حیرت آور بود. فقط یک AU فاصله زمین از خورشید است که حدود ۹۳ میلیون مایل است. ۹۳ میلیون را در ۱۰۰۰۰ ضرب کنید، خواهید دید که این دنباله دارها از بیش از یک تریلیون مایل دورتر آمده اند. علاوه بر این، اورت پیشنهاد کرد، آنها لزوماً بیرونی ترین اجرام ابر نیستند.

با گذشت نزدیک به ۷۵ سال از مقاله اورت، ستاره شناسان هنوز نمی توانند مستقیماً از این بخش از فضا تصویربرداری کنند. اما آنها تخمین می زنند که ابر اورت تا ۱۰ تریلیون مایل از خورشید وسعت دارد که تقریباً در نیمه راه پروکسیما قنطورس، نزدیکترین ستاره بعدی است.

دنباله دارهای طولانی مدت بیشتر وقت خود را در آن فواصل وسیع می گذرانند و هنگامی که از همه جهت وارد می شوند، تنها بازدیدهای کوتاه و سریعی از خورشید انجام می دهند. اورت حدس می زد که ابر حاوی ۱۰۰ میلیارد از این اشیاء یخی است. این تعداد ممکن است به اندازه تعداد ستاره های کهکشان ما باشد.

چگونه به آنجا رسیدند؟ اورت پیشنهاد کرد و شبیه‌سازی‌های مدرن تأیید کرده‌اند که این اجرام یخی می‌توانند در ابتدا نزدیک مشتری، بزرگترین سیاره منظومه شمسی، شکل گرفته باشند.

شاید مدار این اجرام به دور خورشید توسط مشتری مختل شده باشد – شبیه به این که فضاپیمای ناسا که به مقصدی از زحل به پلوتون می رود، معمولاً توسط این سیاره غول پیکر برای سرعت بخشیدن به سفرهای خود به سمت خارج حرکت می کند.

برخی از این اجرام برای همیشه از منظومه شمسی فرار می کردند و به اجرام بین ستاره ای تبدیل می شدند. اما سایرین به مدارهایی مانند مدارهای دنباله دارهای دوره طولانی ختم می شدند.

file 20241010 15 us6m1c
تصویری از منظومه شمسی و ابر اورت. اعداد روی نمودار AU یا واحدهای نجومی را نشان می دهند. به مکان وویجر ۲ توجه کنید که ۳۰۰۰۰ سال دیگر طول می کشد تا از ابر خارج شود. (ناسا)

تهدیدات برای زمین

دنباله دارهای طولانی مدت خطر بالقوه خاصی برای زمین دارند. از آنجایی که آنها از خورشید ما بسیار دور هستند، مدار آنها به راحتی توسط گرانش ستارگان دیگر تغییر می کند. این بدان معناست که دانشمندان هیچ ایده ای از زمان و مکان ظاهر شدن یک نفر ندارند تا زمانی که ناگهان ظاهر شود.

تا آن زمان، معمولاً از مشتری نزدیک‌تر است و با سرعت ده‌ها هزار مایل در ساعت در حال حرکت است. در واقع، دنباله‌دار خیالی که زمین را در فیلم «به بالا نگاه نکن» را محکوم کرد، از ابر اورت آمد.

دنباله‌دارهای جدید ابر اورت همیشه در سال‌های اخیر کشف می‌شوند. احتمال برخورد هر یک از آنها با زمین بسیار کم است. اما ممکن است.

موفقیت اخیر ماموریت DART ناسا، که مدار یک سیارک کوچک را تغییر داد، یک رویکرد قابل قبول برای دفع این اجسام کوچک را نشان می دهد. اما این ماموریت پس از سالها مطالعه هدفش توسعه یافت. یک دنباله دار از ابر اورت ممکن است زمان زیادی را ارائه ندهد – شاید فقط ماه ها، هفته ها یا حتی روزها.

یا اصلا وقت نداره اوموآموآ، جسم کوچک عجیبی که در سال ۱۳۹۵ از منظومه شمسی ما بازدید کرد، نه قبل از آن، بلکه پس از نزدیک شدن به زمین کشف شد. اگرچه Oumuamua یک جرم بین ستاره ای است، و نه از ابر اورت، این گزاره همچنان صادق است. یکی از این اجسام می تواند یواشکی به سمت ما بیاید و زمین بی دفاع شود.

یکی از راه‌های آماده‌سازی برای این اشیا، درک بهتر ویژگی‌های اساسی آنها، از جمله اندازه و ترکیب آنها است. در این راستا، من و همکارانم تلاش می‌کنیم تا دنباله‌دارهای پریود طولانی جدید را مشخص کنیم.

بزرگترین شناخته شده، برناردینلی-برنشتاین، که فقط سه سال پیش کشف شد، تقریباً ۷۵ مایل (۱۲۰ کیلومتر) عرض دارد. بیشتر دنباله دارهای شناخته شده بسیار کوچکتر هستند، از یک تا چند مایل، و برخی از دنباله دارهای کوچکتر آنقدر کم نور هستند که ما نمی توانیم ببینیم.

اما تلسکوپ های جدیدتر کمک می کنند. به طور خاص، بررسی میراث یک دهه از فضا زمان رصدخانه روبین که در سال ۱۴۰۳ آغاز می شود، ممکن است فهرست دنباله دارهای شناخته شده ابر اورت را دو برابر کند، که اکنون حدود ۴۵۰۰ دنباله دار است.

غیرقابل پیش بینی بودن این اجرام آنها را به یک هدف چالش برانگیز برای فضاپیما تبدیل می کند، اما آژانس فضایی اروپا در حال آماده سازی ماموریتی برای انجام این کار است: رهگیر دنباله دار. با برنامه ریزی برای پرتاب برای سال ۱۴۰۷، کاوشگر تا زمانی که یک هدف مناسب از ابر اورت ظاهر شود، در فضا پارک خواهد کرد. مطالعه یکی از این اجرام باستانی و بکر می تواند سرنخ هایی در مورد منشا منظومه شمسی به دانشمندان ارائه دهد.

در مورد دنباله‌دارهایی که در حال حاضر در نزدیکی زمین هستند، نگاه کردن به بالا اشکالی ندارد. برخلاف دنباله‌دار فیلم دی‌کاپریو، این دو به زمین برخورد نخواهند کرد. نزدیک‌ترین دنباله‌دار Tsuchinshan-ATLAS که به ما خواهد رسید، حدود ۴۴ میلیون مایل (۷۰ میلیون کیلومتر) فاصله دارد. همچنین C/2024 S1 (ATLAS) نیز حدود ۸۰ میلیون مایل (۱۳۰ میلیون کیلومتر) با ما فاصله دارد.

به نظر می رسد یک راه طولانی است، اما در فضا، این یک راه نزدیک است.

برچسب ها:آژانس فضایی اروپا
منابع:sciencealert
این مقاله را به اشتراک بگذارید
Facebook Twitter Telegram
مونا علی اکبرخان افجه
توسط مونا علی اکبرخان افجه
دانشجوی دکتری ژئوفیزیک گرایش لرزه شناسی هستم. ژئوفیزیک به بررسی ابعاد زمین و اتفاقاتی مانند زلزله و لرزه هایی که توسط فعالیت انسان به‌وجود می‌آید، می پردازد. فعالیت در حوزه زمین و فضا از علاقه مندی ام است.
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

import numpy as np import h5py data='/content/drive/MyDrive/SILIXA_iDAS015_181219184621_fieldID000212.h5' data1=h5py.File(data,'r') print(data1.keys()) display(data1) display(data) raw_data = data1['DasRawData']['RawData'] x_axis = np.arange(raw_data.shape[1]) t_axis = np.arange(raw_data.shape[0]) print(x_axis.shape) print(t_axis.shape) import matplotlib.pyplot as plt import numpy as np ns = 30000 fs = 1000 dx = 1.021 nx = 3136 GL = 10 x = np.arange(nx) * dx def u(x, t): return np.exp(-(x - t)**2) def calculate_result(x): return 1/10 * (u(x - 5, t) - u(x + 5, t)) traces = [] for t in range(0,30000): tr = [calculate_result(x_val) for x_val in x] traces.append(tr) traces_array = np.array(traces) print(f"traces_array : {traces_array.shape}")
ساختار کلان در ژرفای کهکشان‌ها؛ چگونه ذهن ما از کیهان عقب می‌ماند؟
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰
گردبادهای مشتری و قمری با ماگمای روان؛ کشفیات جدید فضاپیمای جونو ناسا شگفت‌انگیز است
گردبادهای مشتری و قمری با ماگمای روان؛ کشفیات جدید فضاپیمای جونو ناسا شگفت‌انگیز است
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
آیا جیمز وب موفق به شناسایی سیاه‌چاله‌ای عظیم در کهکشان فرفره جنوبی شده است؟
آیا جیمز وب موفق به شناسایی سیاه‌چاله‌ای عظیم در کهکشان فرفره جنوبی شده است؟
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
کشف غافلگیرکننده اخترشناسان: ابر عظیمی که در تاریکی می‌درخشد، تمام این مدت پنهان بوده!
کشف غافلگیرکننده اخترشناسان: ابر عظیمی که در تاریکی می‌درخشد، تمام این مدت پنهان بوده!
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
پرواز بر فراز دره مارینر: هلیکوپترها جایگزین مریخ‌نوردها می‌شوند
پرواز بر فراز دره مارینر: هلیکوپترها جایگزین مریخ‌نوردها می‌شوند
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰

جدیدترین های تکنوتا

هواوی میت ۸۰ ممکن است از حسگر اثر انگشت اولتراسونیک جانبی استفاده کند
هواوی میت ۸۰ ممکن است از حسگر اثر انگشت اولتراسونیک جانبی استفاده کند
قابلیت جدید «راحتی چشم با هوش مصنوعی» برای سری هواوی میت ۷۰ عرضه شد
قابلیت جدید «راحتی چشم با هوش مصنوعی» برای سری هواوی میت ۷۰ عرضه شد
سامسونگ جدول زمانی انتشار به‌روزرسانی اندروید ۱۶ رابط کاربری One UI 8 را تأیید کرد
سامسونگ جدول زمانی انتشار به‌روزرسانی اندروید ۱۶ رابط کاربری One UI 8 را تأیید کرد

پربازدیدترین ها

حتی سیاهچاله‌های ستاره‌ای سرنوشت کهکشان‌ها را رقم می‌زنند
پژوهش‌های علمی
حتی سیاهچاله‌های ستاره‌ای سرنوشت کهکشان‌ها را رقم می‌زنند
۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
رازهای شگفت‌انگیز پلاسمای ناآرام در نزدیکی ما، با درخشش یک ستاره برملا شد
پژوهش‌های علمی
رازهای شگفت‌انگیز پلاسمای ناآرام در نزدیکی ما، با درخشش یک ستاره برملا شد
۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
تقریباً یک‌چهارم ذرات پرتاب‌شده از ماه، سرانجام به زمین برخورد می‌کنند
پژوهش‌های علمی
تقریباً یک‌چهارم ذرات پرتاب‌شده از ماه، سرانجام به زمین برخورد می‌کنند
۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
آیا فضا محل شکل‌گیری مولکول‌های حیات است؟
پژوهش‌های علمی
آیا فضا محل شکل‌گیری مولکول‌های حیات است؟
۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
اسپیس نوتا
دسترسی سریع
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • تبلیغات
  • لیست بعدا می خوانم
معرفی کوتاه

اسپیس نوتا منبع جامع اخبار و رویدادهای فضایی است که توسط نویسندگان متخصص در این زمینه تهیه می‌شود.

خانواده ما
اسپیس نوتا
تکنوتا
© 1403 کپی مطالب اسپیس نوتا تنها با لینک دادن به سایت امکان‌پذیر است.
  • نقشه سایت
  • تبلیغات