منطقه لکههای خورشیدی مسئول شفقهای قطبی باشکوهی که در اوایل ماه می بر روی بیشتر زمین میدرخشید، بازگشته است و هنوز هم درگیر جنجالهایی است.
AR 3664، مسئول چندین شراره کلاس X، از جمله قویترین شعلههای چرخه خورشیدی کنونی، در اواسط ماه می دور از دید به سمت دور خورشید چرخید. ما نمیتوانستیم آن را همانطور که راهش را پیدا میکرد ببینیم، اما بعد دوباره ظاهر شد.
هنگامی که مسیر خود را به دور افق خورشید با نام کاملاً جدید – AR 3697 – در ۲۷ مه برمیگشت، لکه خورشیدی با شعلههای قدرتمند دیگری از کلاس X فوران کرد، این بار X 2.8.
از آن زمان تاکنون، چهار شراره دیگر کلاس X، که در زمان نگارش این مقاله، در مجموع پنج مورد بوده است، به بیرون ریخته است.
در ۲۹ می، یک شراره X1.45 منتشر کرد. در ۳۱ می، یک شراره X1.1 ساطع کرد. و در ۱ ژوئن، دو فلر X1.03 و X1.4 تولید کرد.
با این حال، ما به احتمال زیاد چیزی شبیه طوفان های خورشیدی اوایل ماه مه را از این فوران ها نخواهیم دید. هیچ گزارشی مبنی بر خروج جرم تاجی (CME) منتشر نشده است – بیرون راندن توده عظیمی از پلاسمای خورشیدی و میدان مغناطیسی که هنگام برخورد با مگنتوسفر زمین، شفق قطبی ایجاد می کند.
این بدان معنا نیست که AR 3697 انجام شده است. هر روز شراره های ضعیف تری منتشر می کند. در ۲ ژوئن، دو شراره کلاس M منتشر کرد – که نسبت به کلاس ایکس، ۱۰ برابر ضعیفتر، یک سطح پایینتر است – و ۱۰ شراره کلاس C، ۱۰ برابر ضعیفتر از کلاس M. ما نیز احتمالاً تأثیر زیادی از اینها نخواهیم دید، اما طبق گفته Spaceweatherlive، احتمال شعلههای بیشتر در کلاس X زیاد است و حدود ۳۰ درصد است.
منطقه لکه خورشیدی نیز اکنون در اطراف مرکز قرص خورشید قرار دارد. این بدان معناست که هر فورانی کاملاً مستقیماً در جهت ما نشان داده می شود. البته این تضمینی برای فعالیت CME نیست، اما شانس آن بسیار بالاتر از حد متوسط است.
و در حال حاضر به اوج چرخه فعالیت ۱۱ ساله خورشید نزدیک میشویم، به این معنی که حتی اگر AR 3697 بهترین عکس را به ما داده باشد، ممکن است منطقه لکههای خورشیدی دیگری در حال توسعه باشد که یک نمایش نوری تماشایی دیگر را در ماه های آینده به ما ارائه دهد.