اروپا در سال ۱۴۰۶ ماهواره ای را به فضا پرتاب خواهد کرد تا بتواند سوختن آن را تماشا کند

آژانس فضایی اروپا قصد دارد ماهواره ای به نام DRACO را در سال 1406 به فضا پرتاب کند و سپس نحوه تجزیه آن را در هنگام ورود مجدد آتشین خود به جو زمین بررسی کند.

اروپا در سال 1406 ماهواره ای را به فضا پرتاب خواهد کرد تا بتواند سوختن آن را تماشا کند
برداشت هنرمند از شکسته شدن ماهواره DRACO اروپا در جو زمین. (اعتبار تصویر: ESA/D. Ducros)
توسط مونا علی اکبرخان افجه
4 دقیقه مطالعه

ESA می خواهد در مورد چگونگی سوختن ماهواره ها در هنگام بازگشت به زمین اطلاعات بیشتری کسب کند.

آژانس فضایی اروپا (ESA) می‌خواهد ماهواره‌ای را به فضا پرتاب کند تا از نزدیک نحوه شکسته شدن آن را در هنگام ورود مجدد آتشین خود به جو زمین تماشا کند.

ESA قراردادی را با گروه فناوری اروپایی Deimos برای شروع توسعه Destructive Reentry Assessment Container Object یا به اختصار DRACO منعقد کرده است. هدف این فضاپیما جمع‌آوری داده‌های منحصربه‌فرد هنگام ورود مجدد به جو زمین و متلاشی شدن آن خواهد بود. این ماموریت قرار است در سال ۱۴۰۶ پرتاب شود.

هدف این است که بفهمیم ماهواره‌ها چگونه تجزیه می‌شوند تا بتوان آنها را طوری طراحی کرد که کاملاً متلاشی و سوخته شوند. این مأموریت همچنین به ارزیابی چگونگی تأثیر رویدادهای ورود مجدد فضاپیما بر محیط، مطالعه نحوه تعامل قطعات و ذرات فضاپیما با اتمسفر فوقانی و تولید محصولات جانبی کمک خواهد کرد.

برای انجام این کار، بخشی از فضاپیمای ۴۴۰ پوندی (۲۰۰ کیلوگرمی) DRACO به اندازه یک ماشین لباسشویی طراحی خواهد شد تا درست مانند یک ماهواره معمولی تجزیه شود. اما همچنین شامل یک کپسول ۱۵.۷ اینچی (۴۰ سانتی‌متری) با طراحی ویژه می‌شود که می‌تواند در هنگام اندازه‌گیری دما و سایر نیروها از نیروهای عظیم ورود مجدد جان سالم به در ببرد.

پس از ورود مجدد، کپسول یک چتر نجات را مستقر می کند و در حالی که فرود می آید، داده های ارزشمند جمع آوری شده توسط چهار دوربین و ۲۰۰ حسگر DRACO را قبل از گم شدن در اقیانوس ها ارسال می کند.

هولگر کراگ، رئیس ایمنی فضایی ESA، در یک بیانیه گفت: «علم ورود مجدد یک عنصر اساسی در طراحی تلاش‌های نابودی است. ما باید بینش بیشتری درباره آنچه هنگام سوختن ماهواره‌ها در جو اتفاق می‌افتد و همچنین اعتبار مدل‌های ورود مجدد خود به دست بیاوریم.»

کراگ گفت: «به همین دلیل است که داده‌های منحصربه‌فرد جمع‌آوری‌شده توسط دراکو به هدایت توسعه فناوری‌های جدید برای ساخت ماهواره‌های قابل تخریب بیشتر تا سال ۲۰۳۰ کمک می‌کند.

ابتکار DRACO بخشی از منشور جاه‌طلبانه Zero Debris آژانس فضایی اروپا (ESA) است که هدف آن جلوگیری از ایجاد زباله‌های فضایی بیشتر تا سال ۱۴۰۹ می‌باشد. سال گذشته، این آژانس همچنین پیشگام ورود مجدد هدایت شده و ایمن با مأموریت Aeolus بود.

تیم فلورر، رئیس دفتر زباله های فضایی ESA در همین بیانیه گفت: دراکو یک ماموریت هیجان انگیز است که در هنگام ورود مجدد ماهواره به بسیاری از ناشناخته ها نور می تاباند.

فلورر گفت: این ماموریت ما را از حلقه مرغ و تخم مرغ خارج می کند و مجموعه داده های متفاوتی را برای کالیبره کردن سیستم ها و مدل های ما ایجاد می کند و اجرای فناوری های بدون زباله را در آینده نزدیک پیش می برد.

ماموریت DRACO در زمانی توسعه می‌یابد که تعداد پرتاب‌ها در سطح جهانی افزایش می‌یابد، با طیف وسیعی از کشورها و شرکت‌ها که ابرصورت‌های فلکی ماهواره‌ها را در مدار پایین زمین می‌سازند. قابل توجه ترین آنها شبکه عظیم و همیشه در حال رشد استارلینک اسپیس ایکس است که در حال حاضر از بیش از ۶۳۰۰ فضاپیمای فعال تشکیل شده است.

منابع:space.com
این مقاله را به اشتراک بگذارید
دانشجوی دکتری ژئوفیزیک گرایش لرزه شناسی هستم. ژئوفیزیک به بررسی ابعاد زمین و اتفاقاتی مانند زلزله و لرزه هایی که توسط فعالیت انسان به‌وجود می‌آید، می پردازد. فعالیت در حوزه زمین و فضا از علاقه مندی ام است.
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *