با اینکه زهره دنیای جهنمی است، این سیاره داغ و پوشیده از ابر، هدف جذابی برای دانشمندانی است که مشتاقند بیشتر در مورد تاریخ، تکامل و وضعیت کنونی آن بیاموزند.
در صدر تلاشها برای کشف اینکه این مکان مرموز چه چیزی میتواند به ما بیاموزد، گروه تحلیل اکتشاف زهره (VExAG) قرار دارد؛ یک انجمن مبتنی بر جامعه که به ناسا کمک میکند تا استراتژی واضحی برای کاوش این سیاره طراحی و پیش ببرد.
اواخر سال گذشته، نشست VExAG شامل نگاهی ویژه و استراتژیک به اکتشاف زهره در دهههای آینده و فراتر از آن با استفاده از مجموعهای از تکنولوژیهای پیشرفته، از بالونها تا فرودگرهای با عمر طولانی بود. بخش کلیدی این استراتژی دعوت از دانشمندان در ایالات متحده و سطح بینالمللی برای نشان دادن شگفتیهای زهره و دلایلی است که چرا باید هدف علمی خود را بر روی فاش کردن بیشتر اسرار این سیاره قرار دهیم.
ساخت تکنولوژیها: راهی به سوی نوآوری و آینده
نوام ایزنبرگ، دانشمند سیارات در آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز و رئیس VExAG است. ایزنبرگ گفت که VExAG استراتژی اکتشاف زهره را پیش میبرد. یکی از نتایج کلیدی که از بحثهای این گروه به دست آمده، “تمایل شدید برای ساخت تکنولوژیهایی است که امکان تحقیقات عمیقتر در محل زهره و محیطهای مشابه در دیگر سیارات را فراهم میکند.” او گفت: “حتی با وجود چالشهای امروز، این دوران برای علم زهره بسیار هیجانانگیز است.”

گوری: کشف جزئیات جالب و ناشناخته
جیمز گاوین، محقق اصلی مأموریت DAVINCI و دانشمند ارشد مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا در مریلند، گفت: “برای رفع رمز و راز زهره، به تکنولوژیهایی برای مشاهداتی نیاز داریم که بر اساس وضعیت در حال بهبود دانش بنا شده باشد تا بتوانیم سوالات سختتر را بپرسیم.” وی افزود که مأموریتهای مختلفی اکنون در دست برنامهریزی هستند که به درک بهتر جو زهره و سطح محلی آن کمک خواهند کرد.

گام بعدی: مسیر پیشرفت و توسعه
بدون شک مأموریتهای VERITAS، DAVINCI و مأموریتهای Envision اروپا در حال تغییر درک ما از زهره خواهند بود. پل بیرن، دانشمند سیارات از دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس میگوید: “اما گام بعدی در اکتشاف زهره باید اکتشاف در محل باشد … اکتشاف آسمان توسط وسایل هوایی و سطح زمین توسط فرودگرها و در آینده، روباتهای سطحگرد.”
تکنولوژی مدرن: تحولی در زندگی ما
بیرن افزود که امروزه میتوان یک فرودگر کوتاهمدت برای فرود بر روی سطح جهنمی زهره پیشنهاد کرد. با تکنولوژی و ابزارآلات مدرن، این فرودگر میتواند بیش از هشت ساعت دوام بیاورد، در مقایسه با مأموریتهای کوتاهمدتی که چند دهه پیش توسط فرودگرهای وِنرا اتحاد جماهیر شوروی سابق انجام شد.
کاوشگران بلندپرواز: سفر به فراسوی امکانها
آیا میتوانیم هواپیمای بزرگتری بسازیم؟ چطور میتوان به ارتفاعی زیر ابرهای زهره که در ۴۷ کیلومتری سطح قرار دارند رسید و به سطح زمین دست پیدا کرد؟ بیرن گفت که برای چنین اقداماتی نیاز به توسعه الکترونیکهای مقاوم به دماهای بالا داریم که برخی از آنها در حال حاضر تکمیل شدهاند و چشمانداز امیدوارکنندهای دارند، اگر منابع مالی بیشتری در اختیار قرار گیرد.
سرمایهگذاری جدید: فرصتها و چالشها در دنیای مالی
در نهایت، بیرن معتقد است که گام بعدی در اکتشاف زهره باید وارد شدن به آسمانها و سطح آن باشد. وی افزود که تمام این پروژهها به سرمایهگذاری جدی و جدید نیاز دارند تا همه این امکانات به واقعیت تبدیل شوند.