اسپیس نوتااسپیس نوتااسپیس نوتا
  • صفحه اصلی
  • فناوری فضایی
    فناوری فضایینمایش بیشتر
    با فناوری ORCAA، اسرار اقیانوس‌های فرازمینی را بشکافید
    با فناوری ORCAA، اسرار اقیانوس‌های فرازمینی را بشکافید
    ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰
    آیا ربات‌های دوپا جایگزین مریخ‌نوردها در ماه می‌شوند؟
    آیا ربات‌های دوپا جایگزین مریخ‌نوردها در ماه می‌شوند؟
    ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۲۲:۰۰
    اعماق ماه را با فناوری LunarLeaper اکتشاف کنید
    اعماق ماه را با فناوری LunarLeaper اکتشاف کنید
    ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
    دانشمندان با خالکوبی میکروسکوپی روی خرس‌های آبی، دستاوردی بزرگ در نانوفناوری رقم زدند
    دانشمندان با خالکوبی میکروسکوپی روی خرس‌های آبی، دستاوردی بزرگ در نانوفناوری رقم زدند
    ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
    الویس در مدار: میکروسکوپ سه‌بعدی جدید برای بررسی میکروب‌ها به ایستگاه فضایی رسید
    الویس در مدار: میکروسکوپ سه‌بعدی جدید برای بررسی میکروب‌ها به ایستگاه فضایی رسید
    ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
خواندن: تلسکوپ فضایی جیمز وب ابرخوشه ستاره هیولا وسترلوند ۱ را بررسی می کند (تصویر)
به اشتراک بگذارید
اسپیس نوتااسپیس نوتا
  • فناوری فضایی
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
ما را دنبال کنید
تصاویر فضایی

تلسکوپ فضایی جیمز وب ابرخوشه ستاره هیولا وسترلوند ۱ را بررسی می کند (تصویر)

تلسکوپ فضایی جیمز وب نگاهی دقیق به ابرخوشه جوان هیولایی وسترلوند 1 کهکشان راه شیری انداخته است.

تلسکوپ فضایی جیمز وب ابرخوشه ستاره هیولا وسترلوند 1 را بررسی می کند (تصویر)
تصویری خیره کننده از ستاره های جوان Westerlund 1 که توسط JWST دیده می شود. (اعتبار تصویر: NASA/ MIRI/ NIRCam/ Giuseppe, et al 2024/ EWOCS)
توسط مونا علی اکبرخان افجه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۰۰
9 دقیقه مطالعه

‘ما حد تشخیص خود را به کوتوله های قهوه ای خوشه کاهش دادیم که کوچکترین ستاره هایی هستند که می توانند تشکیل شوند.’

با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، اخترشناسان به سمت یک خوشه ستاره ای جوان بسیار جذاب و عظیم در کهکشان راه شیری حرکت کردند. وسترلوند ۱ نام دارد. وسترلوند ۱ که در حدود ۱۲۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد، نزدیکترین خوشه ستاره ای بسیار پرجرم به ما است.

خوشه های ستاره ای بسیار پرجرم مانند وسترلوند ۱ گروه بندی ستارگانی هستند که دارای جرمی معادل ده ها هزار خورشید هستند. در این ابرخوشه‌ها، فرآیندهایی که به نفع محیط‌های ستاره‌زایی هستند و تولد ستارگان و سیارات را افزایش می‌دهند، بسیار کارآمد هستند.

وسترلوند ۱ با عرض بیش از ۶.۶ سال نوری، جرمی معادل با ۶۳۰۰۰ خورشید دارد. این خوشه با میزبانی از بزرگ‌ترین و فشرده‌ترین جمعیت ستاره‌های هیولا در کهکشان راه شیری، با صدها ستاره بسیار پرجرم در یک منطقه نسبتاً کوچک، هدفی جذاب برای اخترشناسانی است که در پی درک بهتر طیف وسیعی از پدیده‌های ستاره‌ای و تکامل سیستم‌های سیاره‌ای هستند.

رهبر تیم EWOCS ماریو جوزپه از رصدخانه نجومی پالرمو در ایتالیا گفت: ‘ما حد تشخیص خود را به کوتوله های قهوه ای خوشه کاهش دادیم که کوچکترین ستاره هایی هستند که می توانند تشکیل شوند.’ بنابراین، ما قادر خواهیم بود محتوای واقعی خوشه را تعیین کنیم و ویژگی هایی مانند توزیع جرم ستاره های آن را اندازه گیری کنیم.

تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) همچنین مشاهدات دقیق و عمیقی را ارائه می دهد که در طول موج های فروسرخ نور گرفته شده است که می تواند برای برجسته کردن ستارگان جوان که هنوز توسط دیسک های پیش سیاره ای متولد سیاره احاطه شده اند، استفاده شود.

جوزپه ادامه داد: اینها ممکن است در حال حاضر در حال تشکیل سیارات باشند. همه اینها برای اولین بار به ما این امکان را می دهد که تأثیر محیط ستارگان را بر محصولات تشکیل ستاره و فرآیند تشکیل سیاره تعیین کنیم.

Westerlund 1 یک سرزمین عجایب برای ستاره شناسان است

EWOCS نه تنها با مشاهدات JWST، بلکه با داده‌های تلسکوپ فضایی هابل، آرایه میلی‌متری/زیر میلی‌متری بزرگ آتاکاما (ALMA)، تلسکوپ فضایی پرتو ایکس چاندرا ناسا و دیگر منابع به بررسی و مطالعه Westerlund 1 و ابرخوشه کمی کوچکتر Westerlund 2 می‌پردازد.

جوزپه می‌گوید: «Westerlund 1 میزبان بزرگ‌ترین و فشرده‌ترین جمعیت ستارگان عظیمی است که در کهکشان می‌شناسیم، با صدها ستاره بسیار پرجرم که در یک منطقه بسیار کوچک بسته‌بندی شده‌اند، که تقریباً همه آنها در منظومه‌های دوتایی نزدیک قرار دارند. در چنین مواردی، محیط ستاره‌زایی تحت سلطه تابش پرانرژی [اشعه ماوراء بنفش و ایکس] و ذرات پرسرعت و پرانرژی است که تشکیل ستاره‌ها و سیاره‌ها را تنظیم می‌کنند.»

طیفی از شرایط مختلف در کهکشان ها می تواند سرعت شکل گیری ستاره ها را تعیین کند. به عنوان مثال، دوره‌های تولد شدید ستارگان، که به عنوان دوره‌های انفجار ستاره‌ها شناخته می‌شوند، می‌توانند با برخورد کهکشان‌ها و ایجاد هجوم گاز و غبار، که بلوک‌های سازنده ستارگان جدید هستند، ایجاد شوند.

جوزپه گفت: در این موارد، محیط معمولی ستاره‌زایی به شکل مناطق ستاره‌زایی بسیار پرجرم است.

چنین مواردی در کیهان اولیه و متلاطم که احتمال وقوع برخوردهای کهکشانی بیشتر بود، بیشتر بود. سرعت شکل‌گیری در کهکشان راه شیری کاهش یافته است، زیرا کهکشان «مدرن» است، به این معنی که مناطق انفجار ستاره‌ها بسیار کم هستند.

جوزپه ادامه داد: «کهکشان راه شیری امروز تنها میزبان چند خوشه ابرپرجرم است که کمتر از ده خوشه آن شناخته شده است. این چند منطقه بسیار مهم هستند، زیرا به ما امکان می‌دهند شرایط ستاره‌زایی و سیاره‌زایی را که نمونه‌ای از کهکشان‌های ستاره‌زای در جهان اولیه هستند، مطالعه کنیم و دانش خود را درباره شکل‌گیری ستاره‌ها و سیاره‌ها در شدیدترین و پرانرژی‌ترین محیط‌های ستاره‌زایی گسترش دهیم. ما می‌دانیم.»

این همان چیزی است که مطالعه Westerlund 1، یکی از این مناطق را بسیار مهم می کند.

JWST1 2
Westerlund 1 توسط تلسکوپ فضایی هابل (اعتبار تصویر: ESA/Hubble & NASA)

ابرخوشه ها اغلب توسط ابرهای گاز و غبار بین ستارگان کهکشان راه شیری پوشیده می شوند و معمولاً در میدان های ستاره ای متراکم مدفون می شوند. این بدان معناست که مطالعه این مکان‌های تشکیل ستارگان شدید، به‌ویژه هنگام بررسی ستارگان کم‌جرم در منطقه، به یک تلسکوپ قدرتمند با یک منطقه بزرگ جمع‌آوری نور نیاز دارد که بتواند نور فروسرخ را جذب کند، که، همانطور که به طور خلاصه به آن اشاره شد، می‌تواند از آن عبور کند. ابرهای متراکم از ماده بین ستاره ای نور مرئی نمی تواند این کار را انجام دهد.

به همین دلیل است که تیم EWOCS به JWST و ابزارهای اصلی آن یعنی ابزار مادون قرمز میانی (MIRI) و دوربین مادون قرمز نزدیک (NIRCam) روی آورد. اگرچه Westerlund 1 توسط بسیاری از تلسکوپ های دیگر از جمله هابل مورد مطالعه قرار گرفته است، JWST هنوز نتایج غیرمنتظره ای را به جوزپه و همکارانش ارائه می دهد.

این محقق گفت: ‘غافلگیری های اصلی از تصاویر MIRI به دست آمد، که یک سحابی متراکم و ساختار یافته [گاز و غبار] را در اطراف و درون خوشه نشان داد.’ چنین سحابی به سختی می تواند بقایای ابر والدینی باشد که این خوشه حدود ۵ میلیون سال پیش از آن شکل گرفته است.

JWST2
یک دیسک پیش سیاره ای اطراف ستاره شیرخوار PDS 70 که توسط ALMA تصویربرداری شده است (اعتبار تصویر: ALMA (ESO/NAOJ/NRAO)/Benisty و همکاران)

این به این دلیل است که خوشه های جوان با جمعیت متوسطی از ستارگان پرجرم حفره های بزرگی را در طول کمتر از یک میلیون سال در ابرهای خود ایجاد می کنند.

جوزپه گفت: ‘Westerlund 1 میزبان پرجرم ترین جمعیت ستاره ای شناخته شده در یک خوشه کهکشانی است و حداقل ۵ میلیون سال قدمت دارد، بنابراین باید تمام ابرهایش را پاک می کرد. در تصاویر MIRI، ما فکر می‌کنیم که شاهد تجمع مواد درون خوشه‌ای از گاز و غبار خارج شده توسط پرجرم‌ترین ستاره‌های خوشه‌ها در مراحل نهایی تکامل، و برهم‌کنش بین بادهای تولید شده توسط انواع مختلف ستاره‌های پرجرم هستیم. ‘

جوزپه افزود که تصاویر MIRI همچنین جریان‌ها و پوسته‌های عجیبی را در اطراف تکامل یافته‌ترین ستاره‌های عظیم در Westerlund 1 نشان می‌دهد.

جوزپه گفت: ‘در دو تا سه سال آینده، ما بیشتر علم EWOCS را منتشر خواهیم کرد.’ محقق توضیح داد که انتشار بعدی مطالعه گاز درون خوشه ای داغ در خوشه خواهد بود که با استفاده از گسیل پراکنده در اشعه ایکس مطالعه می شود.

سپس تیم EWOCS تجزیه و تحلیلی از پدیده‌های پرانرژی که در برخی از اجرام فشرده در Westerlund 1 اتفاق می‌افتد را منتشر می‌کند و همچنین توزیع جرم ستارگان کم جرم را در خوشه محاسبه می‌کند. محققان همچنین قصد دارند جمعیت حامل دیسک این خوشه را تجزیه و تحلیل کنند و مطالعه ای در مورد جریان های خروجی از اطراف تکامل یافته ترین ستارگان در منطقه، یعنی ابرغول های قرمز و ابرغول های زرد انجام دهند.

جوزپه در پایان گفت: ‘این فقط ذکر چند مورد است. همه این مطالعات نه تنها به لطف JWST بلکه به لطف رصدخانه های بزرگ دیگری مانند چاندرا در اشعه ایکس، ALMA و هابل امکان پذیر خواهد بود.’ ‘علاوه بر اینها، تجزیه و تحلیل مشاهدات Westerlund 2، خوشه ای کمی کم حجم تر اما جوان تر از Westerlund 1، در مرحله خوبی است و ما به زودی انتشار این نتایج را آغاز خواهیم کرد.’

برچسب ها:تلسکوپ جیمز وبتلسکوپ هابل
منابع:space.com
این مقاله را به اشتراک بگذارید
Facebook Twitter Telegram
مونا علی اکبرخان افجه
توسط مونا علی اکبرخان افجه
دانشجوی دکتری ژئوفیزیک گرایش لرزه شناسی هستم. ژئوفیزیک به بررسی ابعاد زمین و اتفاقاتی مانند زلزله و لرزه هایی که توسط فعالیت انسان به‌وجود می‌آید، می پردازد. فعالیت در حوزه زمین و فضا از علاقه مندی ام است.
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

import numpy as np import h5py data='/content/drive/MyDrive/SILIXA_iDAS015_181219184621_fieldID000212.h5' data1=h5py.File(data,'r') print(data1.keys()) display(data1) display(data) raw_data = data1['DasRawData']['RawData'] x_axis = np.arange(raw_data.shape[1]) t_axis = np.arange(raw_data.shape[0]) print(x_axis.shape) print(t_axis.shape) import matplotlib.pyplot as plt import numpy as np ns = 30000 fs = 1000 dx = 1.021 nx = 3136 GL = 10 x = np.arange(nx) * dx def u(x, t): return np.exp(-(x - t)**2) def calculate_result(x): return 1/10 * (u(x - 5, t) - u(x + 5, t)) traces = [] for t in range(0,30000): tr = [calculate_result(x_val) for x_val in x] traces.append(tr) traces_array = np.array(traces) print(f"traces_array : {traces_array.shape}")
ساختار کلان در ژرفای کهکشان‌ها؛ چگونه ذهن ما از کیهان عقب می‌ماند؟
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰
گردبادهای مشتری و قمری با ماگمای روان؛ کشفیات جدید فضاپیمای جونو ناسا شگفت‌انگیز است
گردبادهای مشتری و قمری با ماگمای روان؛ کشفیات جدید فضاپیمای جونو ناسا شگفت‌انگیز است
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
آیا جیمز وب موفق به شناسایی سیاه‌چاله‌ای عظیم در کهکشان فرفره جنوبی شده است؟
آیا جیمز وب موفق به شناسایی سیاه‌چاله‌ای عظیم در کهکشان فرفره جنوبی شده است؟
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
کشف غافلگیرکننده اخترشناسان: ابر عظیمی که در تاریکی می‌درخشد، تمام این مدت پنهان بوده!
کشف غافلگیرکننده اخترشناسان: ابر عظیمی که در تاریکی می‌درخشد، تمام این مدت پنهان بوده!
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
پرواز بر فراز دره مارینر: هلیکوپترها جایگزین مریخ‌نوردها می‌شوند
پرواز بر فراز دره مارینر: هلیکوپترها جایگزین مریخ‌نوردها می‌شوند
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰

جدیدترین های تکنوتا

هواوی میت ۸۰ ممکن است از حسگر اثر انگشت اولتراسونیک جانبی استفاده کند
هواوی میت ۸۰ ممکن است از حسگر اثر انگشت اولتراسونیک جانبی استفاده کند
قابلیت جدید «راحتی چشم با هوش مصنوعی» برای سری هواوی میت ۷۰ عرضه شد
قابلیت جدید «راحتی چشم با هوش مصنوعی» برای سری هواوی میت ۷۰ عرضه شد
سامسونگ جدول زمانی انتشار به‌روزرسانی اندروید ۱۶ رابط کاربری One UI 8 را تأیید کرد
سامسونگ جدول زمانی انتشار به‌روزرسانی اندروید ۱۶ رابط کاربری One UI 8 را تأیید کرد

پربازدیدترین ها

هابل به بررسی بقایای انفجار یک ستاره ابرنواختری در کهکشان ماهواره‌ای راه شیری کمک می‌کند
تصاویر فضایی
هابل به بررسی بقایای انفجار یک ستاره ابرنواختری در کهکشان ماهواره‌ای راه شیری کمک می‌کند (تصویر)
۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
هابل در سالگرد ۳۵ سالگی‌اش، ۴ منظره بی‌نظیر کیهانی را به ما هدیه داد
تصاویر فضایی
هابل در سالگرد ۳۵ سالگی‌اش، ۴ منظره بی‌نظیر کیهانی را به ما هدیه داد
۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰
تصویر فضایی هفته: مریخ در بهترین زمان ممکن از افق ماه ظاهر می‌شود
تصاویر فضایی
تصویر فضایی هفته: مریخ در بهترین زمان ممکن از افق ماه ظاهر می‌شود
۲۵ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۰
Lunar Outpost از ماه‌نورد پیشرفته «Eagle» پرده برداشت
تصاویر فضایی
Lunar Outpost از ماه‌نورد پیشرفته «Eagle» پرده برداشت (تصاویر)
۲۱ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۸:۰۰
اسپیس نوتا
دسترسی سریع
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • تبلیغات
  • لیست بعدا می خوانم
معرفی کوتاه

اسپیس نوتا منبع جامع اخبار و رویدادهای فضایی است که توسط نویسندگان متخصص در این زمینه تهیه می‌شود.

خانواده ما
اسپیس نوتا
تکنوتا
© 1403 کپی مطالب اسپیس نوتا تنها با لینک دادن به سایت امکان‌پذیر است.
  • نقشه سایت
  • تبلیغات