بشریت در آستانه دست یافتن به ستارگان است؛ شاید هنوز نه امروز و نه در عمر ما، اما از نظر کیهانشناسی، این رویداد نزدیک است. یک مقاله جدید به بررسی تکنولوژیهای جدیدی میپردازد که میتوانند این امر را به واقعیت تبدیل کنند و همچنین جنبههای اخلاقی آن را به دقت مورد توجه قرار میدهد. پیش از آغاز اولین سفرها باید درباره ملاحظات اخلاقی نیز شفاف باشیم تا کاوشهای ما پایدار و مسئولانه باشد.
در سال ۱۳۴۰ یوری گاگارین اولین پرواز فضایی انسانی را انجام داد. در دهههای بعدی، انسانها به ماه سفر کردند و شمار زیادی از کاوشگرها به سیارات مختلف رفتند. کاوش در ستارگان چالشی دیگرگونه است، اما با مفاهیم نظری مانند پیشرانه هستهای و حتی رانش سرعتفوقالعاده (warp drive) شاید دیگر آنقدر دور نباشد. پروژه اوریون، فضاپیماهای هستهای را پیشنهاد کرد و پروژه Breakthrough Starshot نیز ارسال فضاپیماهای کوچک به سوی ستارگان را مطرح کرد. چالشها هنوز بسیار زیادند، اما دیگر غیرقابل عبور نیستند.
آرزو و انگیزه بشریت برای کاوش به این معنی است که سفر بینستارهای همیشه گام بعدی آشکار بوده است. حال که این خواسته و تکنولوژیها در حال تحققاند، بحثهای اخلاقی نیز باید آغاز شوند، زیرا ما باید پیامدهای پیچیده اخلاقی را در نظر بگیریم هنگامی که در میان ستارگان قدم میزنیم.
در یک مقاله جذاب نوشته فلوریان نوکارت، استاد محاسبات کوانتومی از موسسه علوم کامپیوتر هلند، تمرکز بر کاوش جنبههای مختلف سفر بینستارهای است. این شامل جنبههای فنی مانند سیستمهای پیشرانه، ساخت زیستگاهها و فناوریهای پشتیبانی زندگی و همچنین مسائل اجتماعی، اخلاقی و فلسفی است. سفر انسانها به سیارات در منظومه شمسی یک چیز است، اما تصور کنید به دنیایی با ساکنان بیگانه سفر کنید. شاید این بیشتر شبیه داستانهای علمی تخیلی باشد، اما وقتی شروع به عبور از شکاف بین ستارگان میکنیم، تبدیل به یک احتمال واقعی میشود. مقاله تأکید میکند که باید تمام ابعاد سفر بینستارهای به دقت بررسی شود.

یکی از سوالات احساسی که در این مقاله مطرح میشود این است که آیا باید سفر بینستارهای را در نظر بگیریم با توجه به ناشناختهها، یا ممکن است منابع ما بهتر است به حل چالشهای فوری زمین اختصاص یابد؟ پاسخ به چنین سوالاتی نیازمند دیدگاههایی از فیزیک، مهندسی، زیستشناسی، اخلاق و علوم اجتماعی است.
این مقاله به بررسی قابلیتهای تکنولوژیکی موجود و چارچوبهای نظری فعلی سفر بینستارهای میپردازد. در آن تکنولوژیهای مختلفی مانند پیشرانه پلاسمای مغناطیسی، پیشرانه هستهای گرمایی، پیشرانههای یونی و حتی رانش سرعتفوقالعاده (warp drive) مورد بحث قرار گرفته است. سیستمهای پشتیبانی زندگی و تکنولوژیهای حفاظت از زیستگاهها نیز بررسی و مورد توجه قرار گرفتهاند.
با این حال، احساس میکنم که در حالی که تکنولوژی قطعاً ما را به ستارگان خواهد رساند، بحثها در مورد اینکه آیا باید این کار را انجام دهیم یا نه، همچنان برای مدتی ادامه خواهد داشت. چیزی که قطعی است این است که باید جنبههای مختلف سفر بینستارهای به دقت بررسی و ارزیابی شوند و چارچوبهای مناسبی برای آنها ایجاد شود. این نه تنها از ما در حین گسترش سفرهایمان به اعماق فضا محافظت خواهد کرد، بلکه از محیطها و زندگیهایی که در مسیر خود با آنها روبهرو میشویم نیز حفاظت خواهد کرد.