این محموله شامل سه فضاپیما با وزن کلی ۳۰۰ کیلوگرم (۶۶۰ پوند) بوده است.
برنامه فضایی ایران همچنان به پیشرفت خود ادامه میدهد و این پرتاب موفقیتآمیز به عنوان نقطه عطفی در این حوزه تلقی میشود.
به گفته رسانههای دولتی ایران، موشک دو مرحلهای سیمرغ این محمولهها را که شامل یک کشنده فضایی به نام سامان-۱، ماهواره مکعبی فخر-۱، و یک محموله تحقیقاتی نامشخص بوده، به مدار پایینی زمین رسانده است.
بر اساس گزارشها، این سه محموله در مداری بیضوی قرار گرفتهاند که نقطه اوج آن ۴۱۰ کیلومتر (۲۵۵ مایل) و نقطه حضیض آن ۳۰۰ کیلومتر (۱۸۴ مایل) است.
کشنده فضایی سامان-۱ که در این مأموریت به فضا پرتاب شده است، قابلیت افزایش ارتفاع مدار ماهوارهها را دارد و میتواند آنها را به مدارهایی مانند مدار زمینثابت ببرد. این توانمندی به ایران این امکان را میدهد که بدون نیاز به پرتابگرهای بزرگتر و با کاهش هزینههای سوخت، ماهوارههای خود را به مدارهای بالاتر برساند.
پرتابهای اخیر ایران
دبیرخانه شورای اطلاعرسانی دولت ایران روز دوشنبه (۹ بهمن) در بیانیهای اعلام کرد که سه ماهواره شامل دو ماهواره مکعبی ارتباطی و ناوبری با نامهای کیهان ۲ و هاتف ۱، و یک ماهواره تحقیقاتی به نام مهداء، با موشک سیمرغ به مدار پایین زمین پرتاب شدهاند. ارتفاع مدار این ماهوارهها بین ۴۵۰ تا ۱۱۱۰ کیلومتر (۲۸۰ تا ۶۸۰ مایل) بوده است.
ماهواره فخر-۱، که بخشی از این مأموریت بوده، بهعنوان یک مأموریت نمایش فناوری معرفی شده و هدف آن ارزیابی توانایی مرحله دوم موشک سیمرغ برای استقرار چندین ماهواره اعلام شده است.
این دومین پرتاب موفق ماهواره ایران در یک ماه اخیر است. در ۳۰ دی، ماهوارهای به نام ثریا به بالاترین مداری که ایران تاکنون به آن دست یافته، با ارتفاع ۷۵۰ کیلومتر (۴۶۶ مایل) پرتاب شد. عملکرد ماهواره ثریا هنوز مشخص نیست، اما گزارشها حاکی از قابلیت تصویربرداری و سنجش از دور آن است.