اسپیس نوتااسپیس نوتااسپیس نوتا
  • صفحه اصلی
  • فناوری فضایی
    فناوری فضایینمایش بیشتر
    پروژهٔ تلسکوپ نانسی گریس رومن به پایان رسید!
    پروژهٔ تلسکوپ نانسی گریس رومن به پایان رسید!
    ۲۰ آذر ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰
    روش جدید مقاوم در برابر تابش می‌تواند بازده پنل‌های خورشیدی فضایی را افزایش دهد
    روش جدید مقاوم در برابر تابش می‌تواند بازده پنل‌های خورشیدی فضایی را افزایش دهد
    ۱۰ آذر ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
    مرزهای دید ما شکسته شد؛ فناوری نوین فیبر نوری، رازهای پنهان کیهان را فاش می‌کند
    مرزهای دید ما شکسته شد؛ فناوری نوین فیبر نوری، رازهای پنهان کیهان را فاش می‌کند
    ۶ آبان ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
    هوش مصنوعی با تنها ۱۵ نمونه، ستارگان منفجرشده را تشخیص می‌دهد!
    هوش مصنوعی با تنها ۱۵ نمونه، ستارگان منفجرشده را تشخیص می‌دهد!
    ۴ آبان ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰
    فناوری آموزش و تکرار، آینده‌ی حمل بار در ماه را خودکار می‌کند
    فناوری آموزش و تکرار، آینده‌ی حمل بار در ماه را خودکار می‌کند
    ۳ آبان ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۱۱
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
خواندن: طعم غذا در فضا: رازهای عجیب و دلایل بدی آن فاش شد
به اشتراک بگذارید
اسپیس نوتااسپیس نوتا
  • فناوری فضایی
  • ماموریت‌های فضایی
    • ماموریت‌های دولتی
    • ماموریت‌های خصوصی
  • نجوم و کیهان‌شناسی
    • ستاره‌ها و سیارات
    • تصاویر فضایی
    • پژوهش‌های علمی
    • دانستنی های علمی
  • محیط زیست و زمین‌شناسی
    • تغییرات اقلیمی
    • زمین‌لرزه‌ها
    • آتشفشان‌ها
ما را دنبال کنید
دانستنی های علمی

طعم غذا در فضا: رازهای عجیب و دلایل بدی آن فاش شد

گذراندن زمان در فضا انواع و اقسام اثرات بر فضانوردان دارد.

طعم غذا در فضا: رازهای عجیب و دلایل بدی آن فاش شد
(Space Frontiers/Stringer/Getty Images)
توسط مونا علی اکبرخان افجه ۲ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۰۰
6 دقیقه مطالعه

گذراندن زمان در فضا انواع و اقسام اثرات بر فضانوردان دارد. برخی از خطرات پرواز فضایی جدی هستند، برخی دیگر به بهترین وجه عجیب توصیف می شوند، و برخی در این بین قرار می گیرند، مانند این که غذا در فضا طعم ملایم و نامطبوع دارد.

این پدیده عجیب می تواند به اندازه کافی مشکل جدی باشد که برخی از فضانوردان برای دریافت تغذیه کافی تلاش می کنند و تیمی از دانشمندان علوم غذایی از استرالیا و هلند را به بررسی علل بالقوه سوق می دهد.

مطالعه جدید آنها که اخیراً منتشر شده نشان می دهد که توضیح ممکن است در منزوی بودن و ناراحتی فضانوردان به جای قرار گرفتن در مدار باشد.

تحقیقات قبلی نشان داده است که این مشکل ممکن است ناشی از جابجایی مایعات باشد، اثر بی وزنی بر نحوه توزیع مایعات داخلی بدن، که باعث تورم صورت می شود که با سازگاری بدن با محیط جدیدش کاهش می یابد.

با این حال، برخی از فضانوردان گزارش داده‌اند که مشکلات آنها با غذا حتی پس از پایان یافتن اثرات جابجایی مایعات همچنان ادامه دارد.

بنابراین، گریس لوک، دانشمند مواد غذایی از دانشگاه RMIT در استرالیا و همکارانش بر این موضوع تمرکز کردند که چگونه محیط و وضعیت ذهنی یک فرد می‌تواند بر ادراک آن‌ها از عطرها تأثیر بگذارد، که بسیار بر جذابیت درک شده غذا تأثیر می‌گذارد.

نتایج نشان می‌دهد که حداقل برخی از عطرها در محیط‌های مختلف متفاوت درک می‌شوند – البته نه به روشی که محققان انتظار داشتند.

جولیا لو، نویسنده ارشد این تحقیق، می گوید: «یکی از اهداف بلندمدت این تحقیق، تهیه غذاهای مناسب برای فضانوردان، و همچنین سایر افرادی که در محیط های ایزوله هستند، است تا میزان تغذیه آنها را تا ۱۰۰ درصد افزایش دهد. دانشمند رفتارهای حسی و خوردن در RMIT.

جولیا لو، نویسنده ارشد این تحقیق، می‌گوید: «یکی از اهداف بلندمدت این تحقیق، تهیه غذاهای مناسب برای فضانوردان و همچنین سایر افرادی که در محیط‌های ایزوله هستند، است تا میزان تغذیه آنها را تا ۱۰۰ درصد افزایش دهد. من دانشمند رفتارهای حسی و خوردن در RMIT هستم.»

با توجه به دشواری آشکار ارسال واقعی سوژه‌هایشان به فضا، تیم در عوض شرکت‌کنندگان را در یک محیط واقعیت مجازی قرار داد که برای شبیه‌سازی تجربه حضور در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) طراحی شده بود.

این تیم توضیح می‌دهد که این محیط VR شامل اجسام شناور برای شبیه‌سازی ریزگرانش، به همراه «دستگاه فضایی نصب‌شده برای برانگیختن حس درهم‌تنگی و محصور شدن» و نویز پس‌زمینه است که «صداهای عملیاتی بلندی را که در ISS گزارش شده است تقلید می‌کند».

SImulatedISSForFoodStudy
محیط واقعیت مجازی برای ارزیابی بو، طراحی شده برای شبیه سازی تجربه حضور در ISS. (Loke et al., International Journal of Food Science + Technology, 2024)

در حالی که ایده ذهنی بودن طعم مطمئناً جدید نیست، به نظر می رسد این سؤال که آیا یک محیط VR می تواند بر طعم تأثیر بگذارد یا خیر – لوک و تیم او در مقاله خود خاطرنشان می کنند که طبق دانش آنها، ‘این اولین مطالعه ای است که تنوع فردی را نشان می دهد. در ادراک بویایی در VR’.

در حالی که ایده ذهنی بودن طعم مطمئناً جدید نیست، اما به نظر می‌رسد که سؤال اینجاست که آیا یک محیط واقعیت مجازی (VR) می‌تواند بر طعم تأثیر بگذارد یا خیر. لوک و تیم او در مقاله خود اشاره می‌کنند که به گفته‌ی آن‌ها، “این اولین مطالعه‌ای است که تنوع فردی را در ادراک بویایی در VR نشان می‌دهد.”

برای انجام این کار، دانشمندان نمونه هایی از سه رایحه مختلف را در اختیار شرکت کنندگان قرار دادند: وانیل، بادام و لیمو. از آنها خواسته شد تا شدت هر بو را در مقیاس ۱ تا ۵ ارزیابی کنند – ابتدا در یک اتاق معمولی و سپس در محیط ISS شبیه سازی شده.

به طور جالبی، شرکت کنندگان گزارش دادند که در حالی که بوی لیمو در هر دو محیط یکسان باقی می ماند، دو رایحه دیگر در ISS شبیه سازی شده شدیدتر به نظر می رسید. محققان گمان می‌کنند که بنزآلدئید، یک ترکیب معطر فرار که در بادام و وانیل یافت می‌شود، اما نه لیمو، عامل کلیدی در این امر است.

و در حالی که این مطالعه لزوماً پاسخی در مورد اینکه چرا حواس چشایی و بویایی فضانوردان پس از کاهش جابجایی مایعات ضعیف می‌ماند، ارائه نمی‌کند، اما از این فرضیه پشتیبانی می‌کند که درک بو زمینه‌ای است.

همچنین به راه‌های ممکن برای کاهش این مشکل اشاره می‌کند: همانطور که نویسندگان می‌نویسند، ‘شاید برخی از ترکیبات فرار که دارای مشخصات بوی مشترک هستند (به عنوان مثال شیرین) در مقایسه با سایرین بیشتر تحت تاثیر شرایط قرار گیرند’.

اگر چنین باشد، شناسایی ترکیباتی که جذابیت خود را در محیط‌هایی مانند ایستگاه فضایی بین‌المللی حفظ می‌کنند – یا حتی جذاب‌تر می‌شوند – می‌تواند نحوه طراحی رژیم غذایی فضانوردان را نشان دهد.

استفاده‌های بالقوه‌ای برای یافته‌ها در زمین نیز وجود دارد.

لو می‌گوید: این مطالعه می‌تواند به شخصی‌سازی رژیم‌های غذایی افراد در موقعیت‌های منزوی اجتماعی، از جمله در خانه‌های سالمندان، و بهبود مصرف مواد مغذی آنها کمک کند.

این مقاله در مجله International Journal of Food Science + Technology منتشر شده است.

منابع:sciencealert
این مقاله را به اشتراک بگذارید
Facebook Telegram
آواتار مونا علی اکبرخان افجه
توسط مونا علی اکبرخان افجه
دانشجوی دکتری ژئوفیزیک گرایش لرزه شناسی هستم. ژئوفیزیک به بررسی ابعاد زمین و اتفاقاتی مانند زلزله و لرزه هایی که توسط فعالیت انسان به‌وجود می‌آید، می پردازد. فعالیت در حوزه زمین و فضا از علاقه مندی ام است.
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

مطالعه‌ای نشان می‌دهد که گوشته عمیق زمین در اوایل حیات ممکن است آب بیشتری از آنچه قبلاً تصور می‌شد، در خود جای داده باشد
مطالعه‌ای نشان می‌دهد که گوشته عمیق زمین در اوایل حیات ممکن است آب بیشتری از آنچه قبلاً تصور می‌شد، در خود جای داده باشد
۲۴ آذر ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۰۰
زخم عنکبوت مانند روی قمر مشتری، اروپا، می‌تواند نشان‌دهنده آب شور زیرسطحی باشد
زخم عنکبوت مانند روی قمر مشتری، اروپا، می‌تواند نشان‌دهنده آب شور زیرسطحی باشد
۲۴ آذر ۱۴۰۴ ساعت ۱۵:۰۰
دانشمندان با مطالعه دنباله‌دار میان‌ستاره‌ای باستانی 3I/ATLAS، به دنبال سرنخ‌هایی از شکل‌گیری اولیه منظومه‌های ستاره‌ای هستند
دانشمندان با مطالعه دنباله‌دار میان‌ستاره‌ای باستانی 3I/ATLAS، به دنبال سرنخ‌هایی از شکل‌گیری اولیه منظومه‌های ستاره‌ای هستند
۲۴ آذر ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۰۰
چگونه ستارگان تاریک می‌توانند جهان اولیه را روشن کنند
چگونه ستارگان تاریک می‌توانند جهان اولیه را روشن کنند
۲۴ آذر ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
کشفی غیرمنتظره در فضا: غبار ستاره‌ای وجود نداشت!
کشفی غیرمنتظره در فضا: غبار ستاره‌ای وجود نداشت!
۲۴ آذر ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۰

جدیدترین های تکنوتا

مدیر اجرایی شرکت اوپو ادعا می‌کند که گوشی فایند ایکس ۹ اولترا به طور بی‌سابقه‌ای قدرتمند خواهد بود
۲۴ آذر ۱۴۰۴ ساعت ۰۶:۵۱
مدیر اجرایی شرکت اوپو ادعا می‌کند که گوشی فایند ایکس ۹ اولترا به طور بی‌سابقه‌ای قدرتمند خواهد بود
می‌توان از گوشی اندرویدی به‌عنوان وب‌کم برای هر کامپیوتری استفاده کرد
۲۳ آذر ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۳۰
می‌توان از گوشی اندرویدی به‌عنوان وب‌کم برای هر کامپیوتری استفاده کرد
آیپد قدیمی شما از این ۴ قابلیت محروم مانده است
۲۳ آذر ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۳۰
آیپد قدیمی شما از این ۴ قابلیت محروم مانده است

پربازدیدترین ها

دانشمندان یک فرضیهٔ ۱۸۰ ساله دربارهٔ نور را باطل کردند
دانستنی های علمی
دانشمندان یک فرضیهٔ ۱۸۰ ساله دربارهٔ نور را باطل کردند
۱۷ آذر ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
آیا شهاب‌سنگ‌ها میلیاردها سال پیش آدامس را اختراع کرده‌اند؟
دانستنی های علمی
آیا شهاب‌سنگ‌ها میلیاردها سال پیش آدامس را اختراع کرده‌اند؟
۱۶ آذر ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
دانشمندان چرا به سراغ بررسی مایونز در فضا رفته‌اند؟
دانستنی های علمی
دانشمندان چرا به سراغ بررسی مایونز در فضا رفته‌اند؟
۱۵ آذر ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
کامپیوترهای قدرتمند، نسخه‌ای نزدیک به واقعیت از راه‌شیری را شبیه‌سازی کردند
دانستنی های علمی
کامپیوترهای قدرتمند، نسخه‌ای نزدیک به واقعیت از راه‌شیری را شبیه‌سازی کردند
۷ آذر ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۰
اسپیس نوتا
دسترسی سریع
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • تبلیغات
  • لیست بعدا می خوانم
معرفی کوتاه

اسپیس نوتا منبع جامع اخبار و رویدادهای فضایی است که توسط نویسندگان متخصص در این زمینه تهیه می‌شود.

خانواده ما
اسپیس نوتا
تکنوتا
© 1404 کپی مطالب اسپیس نوتا تنها با لینک دادن به سایت امکان‌پذیر است.
  • نقشه سایت
  • تبلیغات